Kasiu spoko, ja wiem i rozumie, że wiele osób lubi mniszki w trawniku i im to nie przeszkadza. Ale jak widzę jak pan domostwa ruszy w końcu d...ko po entej puszce i raczy skosić aż 20% chwastowiska a dalej nie będzie robił bo już się zmęczył a tak w ogóle to on pracuje ciężko,

, i zarabia pieniądze to nie może się już w domu przemęczać a tak w ogóle to przecież w ramach odpoczynku pojedzie sobie na rybki bo co będzie marudzenia dot. jakiś prac słuchał (ale mi zdanie wyszło). A małżonka pracuje zawodowo, też zarabia budrzetowe pieniążki, zajmuje się chorowitym 3,5latniem, od czasu do czasu zajmie się rabatą 10m2 i ona nie może być zmęczona.
Ale chwastowiska u nich nie zmienię a z tej rabaty za płotem jestem bardzo dumna bo jej powstanie zajęło mi 3 lata przekonywania, że warto mieć kilka kwiatków
Wiesz Kasiu tak sobie narzekam na to chwastowisko ale z dwojga złego wolę to chwastowisko od grupy 14-16latków grających ostro w piłkę nożną
Pomimo, że ostatnia nocka była z temperaturą -3 to różyczki trzymają dobrze

Stephanie Baronin zu Guttenberg

ostro przycięta wiosną Belvedere

Claire Marshall

okrywowa NN

ostro przycięty wiosną Chopin

ostro przycięta wiosną Eden Rose

1 rząd ? 2 szt. Jalitah
2 rząd ? Ambridge Rose, 2* Princess Alexandra of Kent, Ambridge Rose
3 rząd - Charles Darwin, Abraham Darby, Charles Darwin
Różom Petroviczia w 2 i 3 rządku nie mogą się ciągle nadziwić. Wg info były ?tworzone? w marcu 2013. Sadziłam je jesienią 2014. Obecnie wyglądają jak niektóre nasze dwulatki.
Na te róże dałam się namówić, a były to długie namowy, naszej Grażynce i Majce
Patrząc na sadzonki nie żałuję ani jednej złotówki na nie wydane.
Mam cichą nadzieję, że tak cały czas będą pięknie rosły