Gratuluję kwitnacej Belli Moja wreszcie ruszyła po zimie kilkoma odrostami i cudnie wybarwiła się w wiosennym słonku.
Może i ja doczekam się kiedyś na swojej baldaszków.
U mnie ,w tym roku,obficie zakwitły wiśnie i śliwki żólte.Jest też kilka bukiecików na MOJEJ jabłonce,którą sama szczepiłam
A u sąsiadów jabłonie całe obsypane.Oby tylko nie przyszły przymrozki ...
Ślicznie zakwitła hoja Te wszystkie nasiona hippeastrum to z jednej rośliny Boże, to jak ja zrobię coś takiego w przyszłym roku to mnie z tymi wszystkimi cebulkami wyrzucą
mamafrania zauważyłam, że hoye to strasznie kapryśne są, ale jak już zakwitną to o wszystkich kłopotach się zapomina.
elcia1974 jak już raz zakwitnie to potem jest łatwiej o kwiatki. To takie moje spostrzeżenia.
hen_s nie mam nic przeciwko takiemu "śmieceniu".
deissy
tesia39 wcześniej czy później też się doczekasz. Życzę Ci aby to było jak najwcześniej, bo ładne są te baldaszki.
jola1313 tulipany ciągle kwitną, z czego bardzo się cieszę.
nika28 nawet delikatnie pachną, tylko trzeba bardzo blisko z nosem.
Blueberry te nasiona z jednej rośliny i to tylko z 2 kielichów kwiatowych. Z 4 pewnie było by drugie tyle.
Dziś pokazuję letnisko moich sucholubów. Wyniosłam je na strych gdzie jest bardzo ciepło i słonecznie, niektóre już zaczynają kwitnąć. Parapety były potrzebne pomidorom i papryce.
A w domu na parapetach takie kwiatki;
Trudno telefonem uchwycić różnice, ale uwierzcie mi na słowo, ze to są różne skrętniki.
Piękne skrętniki
Moje też powoli zaczynają pokazywać swoje kwiatuszki.
A ten na 1 fotce,to niebieski,czy raczej fiolet?
Drugi cudny ma kolorek
Bardzo lubię skrętniki.Gdyby jeszcze te liście były krótsze