Storczyki martusi:)
Storczyki martusi:)
witajcie oto sesja moich storczyków(tych które kwitną) w sumie mam ich 13sztuk a zaraziłam się tą "chorobą" rok temu miłego oglądania

martuś
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witajcie. byłam u siostry we czwartek i pokazała mi swój zakup.storczyki piękne, grube, bordowe wpadające w purpurę z białymi cętkami przy warżce(prawie jak 'mućki") 3szt. jedno pędowe wsadzone w mech w wielką misę ceramiczną bez odpływu... i tak pogrzebać musiałam ,bo mi się to nie podobało. pięknie to one wyglądały w takiej kompozycji ale w środku był nie ładnie mówiąc gnój.... 3/4 korzeni wycięta,posypane cynamonem po cięciu.wsadzone są w osobne doniczki w ziemi do storczyków.a takie ładne mówię Wam zrobię foto w niedziele dopiero ale ponoć nie oklapły ani nic z tych rzeczy.miały też 2 pajączki które usunęłam 3mm. "byki" i ogólnie to jak na takie podłoże to i tak dobrze wyglądały. i po cichu w duszy myślałam,że dostanę chociaż tą największą bidę ale nie moja siostra została z 3 storczykami a ja poszłam niedoceniona do domu z Radkiem('
') ale chociaż dobra robotę wykonałam i nie umrą w wyniku gnicia korzeni... pozdrawiam
martuś