Balkonowy raj - Cuxiowe kwiatomaniactwo

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowy raj - Cuxiowe kwiatomaniactwo

Post »

O, i ja też dziś kupiłam komarzycę.
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj, :wit
poszalałaś z komarzycami, ;:138 ja mam tylko jedną sadzonkę za 2 zł. :uszy
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Nic nie poradzę Szymon szaleństwo w zakupach roślin zaczyna być moją pasją :;230
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Jaką piękną masz komarzycę o tej porze.
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p
Od: 7 maja 2012, o 12:42

Post »

hanna133 ta komarzyca duża to komarzyca Janka z zeszłego roku bodajże:)

Szymon
ja co roku szaleje z komarzycami :) uwielbiam te rośliny!

U mnie na balkonie małe zmiany :) Komarzyca trafiła na miejsce docelowe / mam nadzieję, że nie przemarznie/, a cała ziemia została obsypana kora i kermazytem. pozostawiłam jedynie miejsca gdzie kiełkuje groszek, bo mam wobec niego wieeelkie nadzieje na ten sezon :) Przede wszystkim dlatego, że mi teściowa powiedziała, że groszek nie nadaje się na balkon, nawet ten mały /chociaż nie wiem czy ona w ogóle wie,że taka odmiana istnieje ;) /

Obrazek

Obrazek

W wiszących doniczkach jak wcześniej widzicie rozmaryn, oregano, lubczyk /jedna sadzonkę zawiozłam mamie/, miętę nawodną, która moczy się w wodzie oraz tymianek.

Obrazek

Szczypior chiński też zaczyna się wykluwać i pokazywać na co go stać :) tylko nie wiem co zrobię z tym wiaderkiem dużym, bo nie wiem czy nie za gęsto posiałam..

Obrazek

No i bazylia... Tylko ja tam nie wiem co mi za bazylia wyrosła, skoro dwie sadzoneczki mają normalne listki, a reszta jakaś inna ;:224 Ale bazylia pachnie, więc przejmować się nie będę :)

Obrazek

No i teraz moje oregano posiane.. Nie wiem kompletnie co z tym fantem zrobić... jakieś ono takie małe, jakieś takie wybiegnięte.. ja swoje duże na balkonie mam, ale fajnie by było jakby to też wyrosło:) Bardzo proszę o radę :)

Obrazek

I jeszcze moje pomidorki ;:172 Te dwie sadzoneczki na przodzie, wybiegniete to maskotka, chyba nie jest jej u mnie dobrze... Zastanawiam się czy to już nie jest czas na pikowanie do większych kubków?

Obrazek

I jak byłam w sklepie po korę i kermazyt... kupiłam sobie za 5zł. storczyka na przecenie :P A co :P I od razu wsadziłam go w perlit. Naczytałam się wątku o reanimacji w kamykach i z jakieś dwa miesiące temu wsadziłam te dwa, które widzicie na zdjęciach /bez kwiatów/ w owe kamloty. Nic się nie działo. Któregoś dnia wpadłam na pomysł perlitu i wiecie co? Jeden, który korzonków nie miał prawie wcale po dwóch tygodniach czasu spędzonego w perlicie wypuszcza trzy nowe! ;:215 Więc wszystkie władowałam do tego perlitu i niech tam się reanimują :D A co! Nigdy nie miałam ręki do storczyków, zawsze przelewałam, zasuszałam.. teraz się nie dam :)

Obrazek
Pozdrawiam, Kamila :)
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p

Post »

Boże, no widzisz i nie grzmisz!!!!! Od rana panowie stawiali sobie rusztowanie pod moim balkonem aż do sąsiadki na drugim piętrze.. Po drodze połamali mi komarzycę.. Szlak mnie trafił.. Zdjęłam doniczki jak pojechali.. Czy nie można podejść i popropsić o zdjęcie doniczek co by niczego nie uszkodzić? Stwierdzam, że ludzie nie mają szacunku do czyjejś pracy i wydanych pieniędzy.. Zniszczyć, zostawić i pojechać.. :evil:
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

niestety brak szacunku do czyjejś pracy widać na każdym kroku :-( brak myślenia o innych też.. współczuję
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niestety Kamilo..Ludzie nie mają szacunku do siebie nawzajem, do zwierząt..więc rośliny i czyjąś pracę mają szanować? Niestety....
Na szczęście komarzyca ładnie odrośnie, zobaczysz ;:108
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p

Post »

mam nadzieje dziewczyny :)
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

O, nowy awatar ;:138 Jaki ładny :uszy
A bo to Polska właśnie. To nawet nie chodzi o szacunek do cudzej pracy, tylko brak wyobraźni, empatii i takiego zwykłego, ludzkiego pomyślunku w stylu "ludzie mają kwiatki ---> pewnie tak lubią ----> jak postawimy rusztowania to im to zniszczymy ----> uprzedźmy zatem, żeby sobie zdjęli".
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moją w zeszłym roku przycięłam już prawie na łyso, bo zwisała chyba na 3 metry w dół..To taki krzaczor mi się później zrobił, że nie ogarniałam jej ;:306 Z Twoją będzie tak samo.. ;:138
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

No niestety u nas tak jest, że nie szanuje się cudzej pracy - widzę to na co dzień jak dzieci na podwórku niszczą założone w zeszłym roku rabatki jeżdżąc przez nie rowerami ;:223
A na propozycję położenia płotka naokoło dwóch rabatek - takich gdzieś 3 x 3 metry rodzice podnieśli raban że dzieci nie psy i nie będzie się ich odgradzać ;:219
No dziwne, ja mojego pieska nie wpuszczam na rabatki, chyba jest lepiej wychowana ;:224

Komarzyca odrośnie ale szkoda nerwów ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p

Post »

Dokładnie, szkoda nerwów, ciakwa jestem jak długo to rusztowanie mi tutaj postoi :/ zasłania mi cały balkon i jeszcze ciągle mi po nim chodza i zaglądaja w okna... No taka maja prace, wiem wiem..

Niunia to Ty jesteś lepiej wychowana, bo piesek to wiadomo, gdzie mu pasuje tam wejdzie.. Ja mam sąsiadkę która ma wieeelkiego husky i nie dość, że czesze go chyba na balkonie, bo pełno kłaków na praniu mam to jeszcze wychodzi z nim i pozwala mu się załatwiać / w sensie kupę/ na skwerku przed blokiem, 3m od placu zabaw :/ Następnym razem jak ją przyczaję na tym, litości nie będzie!
Awatar użytkownika
cuxia
200p
200p

Post »

Melduję, że rusztowanie zdjęte i doniczki powróciły na swoje docelowe miejsce:)
Na balkonie u mnie pustawo i bardziej zielono niż kolorowo, ale troszkę jeszcze trzeba poczekać :)

Pomidorki Vilma zostały przekazane mojej mamie / nadwyżka/ a te, które zostały wygrzewają się właśnie na balkonie. Nawet zapomniałam zabrać je na noc do domu, ale wszystko jest jak widzę ok :)

Obrazek

Stokrota coś tam rośnie, ale nie obraziłabym się gdyby tak łaskawie zaczęła kwitnąć:P

Obrazek

groszek tez się nieźle trzyma, chociaż do jednej dziurki, nie w tej doniczce co na zdjęciu - musiałam dosiać, gdyż deszcz zniszczył wszystkie kiełkujące nasionka :(

Obrazek

czekam więc teraz na kwitnienie stokrotki, porost groszku i oczywiście kwiaty i na możliwość przesadzenia pomidorków do większych doniczek, których oczywiście jeszcze nie mam :;230 No cóż..
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p
Od: 2 kwie 2014, o 07:24

Post »

cuxia już pomidorki przenocowałaś na balkonie :roll: ja się o swoje boję ale zaczęłam je wystawiać na dzień, co by trochę słońca podłapały ;:oj

Twoja komarzyca mnie zachwyca ;:oj oby moja tak wyrosła
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”