Ogródek AGNESS
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Zdecydowanie teraz jest ich czas, piękne 

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aguś, nad wątkiem myślę z dnia na dzień bardziej intensywnie
U mnie też RH zaczynają rozkwitać
Miłego dnia.

U mnie też RH zaczynają rozkwitać

Miłego dnia.
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tak to ich czas pokaż jak najwięcej są śliczne
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko śliczne tulipanki i żurawki a teraz azalie i rh. Piszesz, że masz mało miejsca, a właściwie go nie masz na nowe nasadzenia ale to cieszy, że właściwie to masz wszystko.I to rośliny zdrowe i o świetnym wyglądzie 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ojjojjoj... jak ja bym chciała mieć takie cudeńka. I żeby tak pięknie u mnie rosły i kwitły 

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Piękne
I u mnie zaczyna się pokaz 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Rododendrony uwielbiam, mogłabym nimi obsadzić cały ogród. Niestety jakoś kiepsko mi idzie ich upawa. A na domiar złego, pierwszy raz kwitnące u mnie Blue Tity ściął mróz
Jaka nazwa tego fioletowego, który pokazuje właśnie kwiatek?

Jaka nazwa tego fioletowego, który pokazuje właśnie kwiatek?
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Zawsze podziwiam osoby, którym udaje się uprawa rododendronów. To nie takie proste, aby zdrowo rosły i co roku pięknie kwitły.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu Twoje różaneczniki i azalie zaczynają pełne kwitnienie, a u mnie wszystko jeszcze w pąkach. 

rododendrony jak marzenie, zazdroszczę:)
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu rododendronom nie można odmówić urody, prawda? To chyba najpiękniejsze krzewy
Agusiu o tak..... teraz zaczyna się niepodzielne królowanie rododendronów w ogrodach
Uwielbiam ten czas
Reniu bardzo się cieszę, że planujesz zaprosić nas ponownie do swojego ogródka, czekam z niecierpliwością na wielkie otwarcie
Ciekawa jestem bardzo widoków i zmian jakie nastąpiły... no i chcę podziwiać Twoje piękne kwiaty
Iwonko już nie mogę się doczekać, aż zakwitną wszystkie.... na razie pokazują pojedyncze kwiatuszki....
Robercie za chwilę zakwitną wszystkie krzewy, już nie mogę się doczekać
Dorotko gdy tylko będą zakwitały, to będę na bieżąco pokazywała
Marysiu już większość tulipanków przekwitła, zostały tylko te najpóźniejsze w małej ilości....Dziś większość już ogłowiłam....
Ale pięknie zastępuję je iryski i zaczynają rododendrony ...
Dziękuję za miłe słowa
Faktycznie ciasnota u mnie w ogródku niesamowita, brak miejsca na nowe roślinki. Chcę dosadzić jedynie niskich irysków, .... podobają mi się niesamowicie
Madziu z czasem i Twoja działeczka będzie pękała w szwach od pięknych, okazałych roślin. Jest jeszcze młoda a i tak z tygodnia na tydzień jest bogatsza o nowe nasadzenia.... już jest super
Basiu zaraz kochana pędzę do Ciebie.... mam straszne zaległości w odwiedzinach ulubionych wątków.... czas się jakoś skurczył i nie wyrabiam na zakrętach.....Bardzo ciekawa jestem Twoich kwitnień
Gosiu bardzo dziękuję za miłe słowa
Jolu ja tak sobie myślę, że u Ciebie rododendrony powinny się świetnie czuć.... może po prostu potrzebują trochę czasu na zaadaptowanie się i wytworzenie odpowiedniego dla siebie mikroklimatu. Namawiam na sadzenie ich w grupach, bo wtedy tworzą się najlepsze dla nich warunki i pięknie rosną
Namawiam też na posadzenie azalii wielkokwiatowych, one są o wiele łatwiejsze w uprawie niż różaneczniki ...
Strasznie mi przykro, że Twój kwitnący ucierpiał od mrozu.... czy wszystkie kwiaty już się rozwinęły, czy są jeszcze pąki dające nadzieję na kwitnienie...
Fioletowy różanecznik to ,,Blutopia,,
Wiolu u mnie jakoś przypasowało im miejsce i po prostu same rosną, bez jakiejś większej ingerencji z mojej strony.... Myślę, że bardzo ważne jest to, że rosną w grupie i dzięki temu wytworzyły korzystny dla siebie mikroklimat...
Tajeczko u mnie większość rododendronów też jeszcze w pąkach...jedne dopiero zaczynają kwitnienie a inne dopiero się szykują.... jeszcze potrwa zanim wszystkie ruszą....
Gusiak dziękuję.... miło mi bardzo, ze podobają Ci się
Pierwszy kwiat na liliowcu

szykuje się bogate kwitnienie

zaczyna kwitnąć kuklik i...

... chabry

... pełnik

.....lilak

.... armeria ( zawciąg nadmorski)

.....dębik ośmiopłatkowy

....pszonak Perowskiego

Agusiu o tak..... teraz zaczyna się niepodzielne królowanie rododendronów w ogrodach

Uwielbiam ten czas

Reniu bardzo się cieszę, że planujesz zaprosić nas ponownie do swojego ogródka, czekam z niecierpliwością na wielkie otwarcie

Ciekawa jestem bardzo widoków i zmian jakie nastąpiły... no i chcę podziwiać Twoje piękne kwiaty

Iwonko już nie mogę się doczekać, aż zakwitną wszystkie.... na razie pokazują pojedyncze kwiatuszki....
Robercie za chwilę zakwitną wszystkie krzewy, już nie mogę się doczekać

Dorotko gdy tylko będą zakwitały, to będę na bieżąco pokazywała

Marysiu już większość tulipanków przekwitła, zostały tylko te najpóźniejsze w małej ilości....Dziś większość już ogłowiłam....
Ale pięknie zastępuję je iryski i zaczynają rododendrony ...
Dziękuję za miłe słowa

Madziu z czasem i Twoja działeczka będzie pękała w szwach od pięknych, okazałych roślin. Jest jeszcze młoda a i tak z tygodnia na tydzień jest bogatsza o nowe nasadzenia.... już jest super

Basiu zaraz kochana pędzę do Ciebie.... mam straszne zaległości w odwiedzinach ulubionych wątków.... czas się jakoś skurczył i nie wyrabiam na zakrętach.....Bardzo ciekawa jestem Twoich kwitnień

Gosiu bardzo dziękuję za miłe słowa

Jolu ja tak sobie myślę, że u Ciebie rododendrony powinny się świetnie czuć.... może po prostu potrzebują trochę czasu na zaadaptowanie się i wytworzenie odpowiedniego dla siebie mikroklimatu. Namawiam na sadzenie ich w grupach, bo wtedy tworzą się najlepsze dla nich warunki i pięknie rosną

Strasznie mi przykro, że Twój kwitnący ucierpiał od mrozu.... czy wszystkie kwiaty już się rozwinęły, czy są jeszcze pąki dające nadzieję na kwitnienie...
Fioletowy różanecznik to ,,Blutopia,,
Wiolu u mnie jakoś przypasowało im miejsce i po prostu same rosną, bez jakiejś większej ingerencji z mojej strony.... Myślę, że bardzo ważne jest to, że rosną w grupie i dzięki temu wytworzyły korzystny dla siebie mikroklimat...
Tajeczko u mnie większość rododendronów też jeszcze w pąkach...jedne dopiero zaczynają kwitnienie a inne dopiero się szykują.... jeszcze potrwa zanim wszystkie ruszą....
Gusiak dziękuję.... miło mi bardzo, ze podobają Ci się

Pierwszy kwiat na liliowcu
szykuje się bogate kwitnienie
zaczyna kwitnąć kuklik i...
... chabry
... pełnik
.....lilak
.... armeria ( zawciąg nadmorski)
.....dębik ośmiopłatkowy
....pszonak Perowskiego
Bardzo piekne te zdjątka. Kuklik, chabry oraz lilak są cudne
Jednak ja zauważyłem odrazu tego liliowca oraz multum pędów z pąkami. Piękniusi kolorek, jak się rozwinie do końca będzie jeszcze piękniejszy.

Jednak ja zauważyłem odrazu tego liliowca oraz multum pędów z pąkami. Piękniusi kolorek, jak się rozwinie do końca będzie jeszcze piękniejszy.

Pozdrawiam, Robert.