Działka z dębami...czy coś urośnie? - agape cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam serdecznie Wszystkich czytających moje opowieści z ogródka!

Beato- jakiegoś czasu zaczęłam to zauważać i w sumie tradycja słowna to jedno, ale czasem coś mnie korci by wypowiedzieć się jej na przekór.

Priam- dziękuję za wizytę i kilka bardzo cennych porad! No pewnie, że pomogłeś. Preparaty zanotowałam w zeszycie ogródkowym, a pomysł z gazetami bardzo mi się podoba (tylko skąd wziać tyle gazet na 5 cm grubo?).Koszyczki planowałam i teraz upewniam się w tym postanowieniu.

Ja wczoraj odebrałam z poczty - cyfrówkę!!! Ale... :cry: :cry: :cry:
Mój usb jej nie chce widzieć. :cry: :cry: :cry: A chciałam Wam pokazac tyyyyle ładniejszych zdjęć.
Szukałam chyba z 6h w necie co zrobić z tym fantem (nie mogę zainstalować sterownika, błąd 28 ), ale się poddaję. Poza tym zżarła mi 3 komplety baterii? Nie wiedziałam, że to takie żarłoczne jest cudo;) I masz tu człowieku ciesz się. Pewnie będę musiała co jakiś czas drałować do rossmana nagrywać z karty na cd, a z cd dopiero dla Was. A miałam nadzieję, że przestanę tyle gadać, a co dzień będzie kilka fajnych fotek.... :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Aguś, zakup ładowarkę i akumaulatorki..i kurczę, nie mów, że kupiłaś na Allegro... :(
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, Tata mi dosłał, tę co zapomniałam z torby wyjąć jak była u mnie moja siostra.... Olympus FE-210. Jak na moje potrzeby to rewelacja (foty sa ok). Ale już jej nie produkują, na stronie Olympusa nie ma sterów. A z płyty cd- nie wiem? Jakiś błąd? Może coś nie po kolei robię (ale z instrukcją),w każdym razie komp jej nie wiedzi, ani jako dysku zewnętrnego, ani jako aparatu. (wpisałam komunikat błędu w google i ponoć to bardzo częsty błąd portu usb- często sa problemy tego typu z podłączeniem komórek, skanera, aparatu.... Paramatry systemu mam zgodne. Jakies inne mp4 chodziły mi na tym porcie. Ach, nie będę tu zaśmiecać informatyką...

Dzięki- ładowarka, akumulatorki- już podążam na allegro! Moze coś zrozumiem, jak dłużej poczytam w google. Tylko chciałam OD RAZU.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś to zrób szybko z nim porządek tak bym chciała twoje fotki zobaczyć :wink: .
A to nazywa się złośliwość przemiotów martwych :evil: .
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Miałem kiedyś olympusa i miał problem ze sterownikami. W kodaku ani canonie nie spotkałem się z tym. Prawie zawsze jednak można znaleźć sterowniki, niekoniecznie na stronie producenta. Dziś na szybko jednak też nie mogłem znaleźć, jedynie Olympus Studio - być może pozwoli komputerowi zauważyć aparat. Możesz też popróbować z driverami do zbliżonych modeli, często działają.
A akumulatorki ostatnio kupowałem z ładowarką, na pw mogę Ci polecić jakie, i dlaczego właśnie te. :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za pomoc! Poproszę o PW!
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

pw czeka od kwadransa, ale musisz tam zajrzeć :lol: :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

ja też mam olimpusa ale nie instaluję już żadnych instalek ... nawet po formatowaniu - po prostu podłączam aparat kabelkiem do kompa, na wyświetlaczu wyświertla się info czy chcę PC czy drukarkę to klikam na PC i wchodzę w mój komputer i tam wyświetl się jako dysk przenośny - wchodzę na niego i z niego zgrywam zdjęcia przez kopiuj/wklej ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję- przeniosłam te watpliwości do wątku o cyfrówkach. Zapraszam i proszę o pomoc.
ps. K-c Ale mój komp nie widzi nawet właśnie go jako dysku zewnętrznego.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

a czy gdy go podłączasz aparat jest włączony - bo niektóre typy muszą być włączone a inne nie ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Agnieszko wiem, że to banalne pytanie, ale jak podłączasz to czy masz w aparacie ustawioną opcję na oglądanie fotek? Pewnie wiesz o tym, że jak aparat jest ustawiony tak jak do robienia zdjęć to komp go nie widzi.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko, to też nie jest regułą. Ja natrafiałem dotychczas na takie, którym wystarczyło włączenie, tryb nie miał znaczenia. Ale może w tym Olympusie rzeczywiście to jest ważne?
Wg mnie największym problemem jest W2K, niezręczny dosyć do użytku domowego, ale tego raczej nie możesz zmienić tanim kosztem :cry:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Krzysiu co do mojej rady to tylko po to ją pisałam, że czasami (wiem z doświadczenia) szukamy wielkiego problemu, a okazuje się, że to jakiś drobiazg. Można zawsze spróbować :D .

Agnieszko może na stronie olimpusa znajdziesz pomoc http://www2.olympus.pl/consumer/208_495.htm

Tam sporo piszą o twoim aparaciku, można ściągnąć oprogramowanie i zasięgnąć porady.
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Witaj Agnieszko :) ... spędziłam dzisiaj sporo czasu na Twojej działce ;) ... perypetie m.in. ze zdobywaniem desek na kopostownik - rewelacyjne, też stosuję od wielu lat tę metodę. Podziwiam Twój zapał i pracowitość i życzę, aby to co z takim wysiłkiem robisz, sparwiało Ci zawsze dużo radości :D Czekamy na fotki, ich jakość nie jest ważna, rób komórką !!!
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie! Kochani jesteście, że tak mi pomagacie! Dziękuję wam!
Niestety nic nie pomogło.
Zamiast kopać na działce kopię w necie. :cry: I Wy też.

:cry:
Cynamon, Dzięki za odwiedziny- super, że nie jestem osamotniona w tych polowaniach na deski;). Komórka tak, ale ja nie mam kabla ani płyty, bo też to jest darowana, muszę wysyłać mms, potem je odbierać, w mailach, każdy osobno zapisywać, poprawiać ostrość i kontrast, szału można dostać...a do tego wychodzą z niej foty jak z 997 a nie z ogrodu ... :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”