Betonowy balkon w środku miasta

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Betonowy balkon w środku miasta

Post »

Madziu wstawiłem je do mieszkania ale słonko pokazało się i wyniosłem je ponownie na balkon teraz jest na nim ciepło gratuluję różnorodności kwiatków i roślin a ta moja pelaśka Angielska przecudna szukam takiej ale w tym roku nie widzę ma moje kolorki,komarzyca tez przepięknie ci rośnie ;:3 słonecznej miłej Niedzieli życzę.
gdy przed kilkoma minutami je odwiedziłem tunbergie moje też wszystkie wstały i mają się chyba dobrze ,może się żuciły na drzemkę Madziu aby :;230 a czerwona szaleje z kwiatkami dużo pąków ma też
Obrazek
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Swoje mam na balkonie ale okrywam je folią pęcherzykową, przetrwały bez uszczerbku.
Moje już przytwierdzone sznurkami do ściany i byłby problem z przenoszeniem.
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Passi, bakopę widziałam dziś w Kauflandzie. Nigdy nie sądziłam, że ten sklep będzie moim ulubionym sklepem z roślinkami. Dziś też zrobiłam tam zakupy ale o tym za chwilę.
Janku, piękna thunbergia. Super, że pozostałe wstały ;:63 Miejmy nadzieję, że to ostatnie zimne dni. Grażynko, dobrze, że je w porę otuliłaś. Chociaż u Ciebie pewnie cieplej niż u mnie, że nie wspomnę o Janku.

Dzisiejsze zakupy w Kauflandzie to był strzał w dziesiątkę. Kupiłam gloksynię za 4 zł. Troszkę zabiedzona ale zobaczcie, ile ma pąków
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy koniecznie muszę ją podlewać wodą z cytryną? A jakbym wrzuciła do wody korę do jej zmiękczenia?

Przecenili również bugenwillę na 3 zł, żal było nie wziąć. Tu w oryginalnej doniczce, już przesadzona do większej
Obrazek Obrazek

I w tej samej cenie dipladenia, bardzo mała sadzonka, ale za to zdrowa. Dosadziłam ją do -, z którą znowu mam problem - strasznie niemrawo odbija po zimie.
ObrazekObrazek

I jeszcze kilka zdjęć, których nie mogłam wcześniej wkleić

Naparstnica czeka na wsadzenie obok host
ObrazekObrazek

Tawułki mają zalążki kwiatostanów
Obrazek Obrazek

Wilce wreszcie wykiełkowały
Obrazek

Niecierpek balsamina po rozsadzeniu do kilku doniczek i bazylia
Obrazek Obrazek

Jedna z begonii i calle
Obrazek Obrazek

Jeden z worków powiesiłam na stojaku. Na razie dobrze się sprawdza, bo rośliny małe i nie szurają po ziemi
Obrazek Obrazek

Drugi wisi na kratce
Obrazek

Dziękuję za wizytę ;:136
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Madziu ale fajne przecenkowe roślinki ;:138 trafiłaś na super okazję, grzech byłoby nie wziąć ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
trzy_koty
100p
100p
Od: 14 mar 2014, o 22:02

Post »

Ech... bakopa za 3zł... ja swoje kupowałam w szklarni po 6,50! ;:202 Kurczę, muszę się lepiej rozeznać w miejscach roślino-tanio-dajnych. :;230

No i znów się czegoś nauczyłam, bo pierwszy raz zobaczyłam gloksynię. I pierwszy raz się dowiedziałam, że jakiegoś kwiata podlewa się wodą z cytryną. :shock: A Twój balkon Magdo coraz bardziej kojarzy mi się z Karaibami. :heja
pozdrawiam słonecznie, Ewa
Mój balkon, z wątkiem dziecięco-kocim
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Madziu a sekator kupiłas ?? bo latem to tylko w ten sposób dostaniesz się na balkonik :heja :heja
Te twoje fiolety to miód dla moich oczu ;:131
Zakupy naprawde udane ;:333
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 kwie 2012, o 21:50

Post »

Bardzo ciekawa jestem, jak się będą sprawować te worki z dziurami na rośliny. Bo taki woreczek to wszędzie da się wcisnąć. :wink:
passi
200p
200p
Od: 19 mar 2014, o 08:31

Post »

Świetne zakupy. Masz farta trafiając na takie perełki jak bugenwilla.
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Cześć Dziewczyny, dziękuję Wam wszystkim za wizytę i miłe komentarze.
Moniko, Ewo, Aniu, mam kilka miejsc, gdzie się zaopatruję w rośliny. Kiedyś to była Biedronka. Teraz jednak kupuję tam tylko ziemię. Mała, wymęczona sadzonka trzmieliny za 4,5 zł - kto to widział? ;:185 Na prawdę polecam Kauflanda - tę bugenwillę obczaiłam w zeszłym tygodniu i już wtedy wiedziałam, że będzie moja, jak przecenią.

Gloksynię należy podlewać miękką kwaśną wodą. Kiedyś ją miałam i podlewałam wodą z cytryną. Myślałam, że trendy się zmieniły ale chyba nie.

Amara, sekator jest na stanie, ale jeszcze kosiarki mi brakuje ;:172

Basiu, ten woreczek jest co prawda mały, ale po podlaniu waży z 6 kg. Sama jestem ciekawa, czy kratka wytrzyma. Mam jeszcze dwa mniejsze, obsadzę je sadzonkami ze dwa tygodnie.

Dziś pokażę Wam resztę roślin, którym zrobiłam zdjęcia w weekend. Zacznę od roślin, które przywiozłam z podróży w formie zaszczepek lub nasion.
To jest trzykrotka purpurowa. Mam ja już któryś rok, zawsze ładnie odbija po zimie
Obrazek Obrazek

To jakaś inna trzykrotka. Długo na nią polowałam i wreszcie się udało. Mam też trochę inną odmianę, o grubszych liściach i troszkę mniej subtelną.
Obrazek Obrazek

Z nasion wyrosło mi coś takiego. Jak się okazuje, to jest ... drzewo smocze :;230 Póki co jest małe, więc się nie martwię
Obrazek Obrazek

I reszta balkonowych podopiecznych: passiflora i 3 róże
Obrazek Obrazek Obrazek

No i mamy już środę...
Awatar użytkownika
Vampi
200p
200p
Od: 25 kwie 2014, o 19:36

Post »

Drzewo smocze? A cóż to takiego i skąd to przytargałaś? :P
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Drzewo smocze lub dracena smocza to po prostu wielgachne drzewo. Tu o niej więcej:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dracena_smocza

Nasiona przywiozłam z Madery. Myślałam, że zbieram nasiona kuflika, bo akurat pod nim stałam a tu taki surprise.
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40

Post »

Bardzo fajne rośliny. ;:138
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Vampi
200p
200p
Od: 25 kwie 2014, o 19:36

Post »

Jakie fantastyczne drzewko :D Gdzie je posadzisz? :P
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

To chyba jednak zalezy od sklepu

U mnie w kauflandzie obraz nedzy i rozpaczy. Biedronka wysuszyla wszystkie kwiaty na wior.
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Dzięki Szymon. U Ciebie widzę też akcja z roletami rozgrywa się dynamicznie acz trochę niezgodnie z planem.

Kamilo, drzewo smocze na razie rośnie na parapecie. Nie mogę powiedzieć, żeby wyjątkowo szybko rosło. Teraz ma jakieś 10 mc. Jak będzie większe to komuś oddam albo do pracy wyniosę, bo nie mam miejsca na takiego giganta.

Asiu, być może zależy od sklepu. Do Kauflandu jeżdżę tylko po rośliny. On ma dosyć mało klientów, bo niedaleko jest Tesco i Obi i pewnie większość tam jeździ. A Biedronka to pomyłka, rzadko przeceniają rośliny i długo trzymają ususzone badylki po wyjściowej cenie ;:14
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”