Wiele pomysłów a tylko jeden ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiele pomysłów a tylko jeden ogród

Post »

Jeszcze nie skończyłam wrzucać fotek a tu już wpisy ;:138

Mario u klientki wycinałam migdałka w zeszłym roku zachorował po kwitnieniu,myślałyśmy ,że jakoś ruszy,ale jednak nie wypuścił nowych listków.Przypomniała mi się moja grusza z która było identycznie bardzo szybko zaatakowała ja jakaś choroba.Zrób jakiś oprysk najlepiej na wszystko :roll:

Asiu no chyba nie zjadam nie w takiej ilości jaką mam,w tamtym roku tego nie było a w tym masakra-roślin nie widać. ;:124
Wywożę taczkami do sąsiada :;230 A wywiozłam już 4 taczki i końca nie widać.
Podobnie z trawą po koszeniu,nie mogę jej wrzucać na kompost-cięty kwiatek zamieni się w nasiona ;:224
cdn

Za chwilę odpisze na poprzednie wpisy

a tymczasem parę zdjęć.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Asiu mam robić miodek,fajnie tylko chyba w nocy bo dzień dla mnie za krótki ;:145
Mlecze na gnojówkę rozumiem,że bez kwiatków?
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jest rewelacyjny na gnojówkę ,na kompost-chociaż część zalej,a kwiaty wykorzystaj na miodek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Asiu odpowiedź jest u góry :lol:

Olu ale ta moja candida miała biało-różowe kwiaty które zmieniały odcień z różowego na biały.
Kotki są fajne ;:108

Agness właśnie u mnie później się wszystko zaczyna,dlatego teraz tak naprawdę cieszą oko.Irysy u mnie dopiero 2 kwitną jeden niski a drugi wysoki,oba żółte.A u Sławka? ;:oj

Tak na szybko wyjaśnię o co chodzi z ta moja nowa rabatką.Nie powinnam teraz pokazywać ale jak ja skończę,wiem,że niektóre osoby nie cierpią widoku agro i nie wykończonych rabat...Jednak ja się cieszę ,że w końcu coś udało mi się zrobić.
Pergole leżały od zeszłego roku ;:306 .Miałam już tam powsadzane trawy-głównie miskanty,teraz widać jedynie mózgę,ale tamte też ją dogonią.Rosło tam parzydło leśne,klon i dwa krzaczki variegaty. Zrobiłam mini oczko z budy wózka dla dzieci :wink: i posadziłam tam wodne roślinki przeniesione z mojego dużego w którym niestety wody nie ma(są dziury w foli)Dosadziłam tam jeszcze bez aurera nie wiem czy się nie gryzie z parzydłem leśnym,bo listki ma trochę podobne :roll: Jukę dwukolorową(nowy nabytek) i 2 iglaczki. Przy pergoli rosną róże pnące i powojniki.
W planach mam tez zrobić tam ciurkadełko...Jak się przyjrzycie widać dookoła rowek-to tam ;:65
Jak obsypię to czarne kamieniami,myślę ,że będzie fajnie ;:333

:wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

wiem,że niektóre osoby nie cierpią widoku agro i nie wykończonych rabat...
Przyznaje się bez bicia, a że to ja powiedziałam. Ale powoli, do przodu i będzie :D
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Aniu nie tylko od Ciebie to słyszałam,spoko ;:196 Ale trochę sobie nie radze z terenem i chociaż na chwile ona mi pomaga aby zacząć robić coś innego :;230
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mlecze mogą być z kwiatkami,ale lepiej zrobić z nich miodek-przepis na fo u Labki i Pelagii

Rabatki z fazie przejściowej rzeczywiście mogą budzić rózne wrażenia,ale mam podobnie-wstawiam bo mam radochę i wyaje mi się,że inni docenią :wink: różnie to jednak wychodzi :lol:

Nie boisz się ,że z kamieni trudno będzie usuwać chwasty?
Co to za roślinka przed ciemną kępą żurawki?
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Asiu to jest tiarella.Pod tymi kamieniami mam agro i kartony chyba nic tam nie zapuści korzeni...
Na tej rabacie już nie będę nic dosadzać,ma to być rabatka trochę w stylu japońskim dużo kamieni mało roślin.
Mam nadzieję ,że będzie bezobsługowa :wink:

A dziś idę do pracy...buuu
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ewuniu no do pracy trzeba chodzić, choćby na nasze chciejstwa trochę grosza zarobić ;:224
..jest co podziwiać już u Ciebie, robisz postępy ;:108 a mi ten bociek to by się przydał ;:224
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak dobrze to niestety nie jest .Wiatr nanosi nasiona,a tym wystarczy czasami trochę kurzu,próchniejących liści i rosną ;:223
Fajnie się zrobiło ;:215
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Pergole to pierwszy krok, ale jak podrosną róże i powojniki to dopiero będzie spektakl. Ja myślę o kratce pod cytryniec chiński który posadziłam w ubiegłym roku, ale nie ma pośpiechu gdyż na na razie to jeszcze maleńka roślina. Ewa ale masz kolorów już w ogrodzie ;:63 Co to za chaber na pierwszym zdjęciu? Jest piękny.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p

Post »

Olu chaber biały,jak będziesz u mnie kiedyś to podzielę dla Ciebie bo fajnie się rozrósł-fajna roślinka bo długo kwitnie :roll:

Asiu z tym nawiewaniem to coś wiem na ten temat.Dziś zrywałam agro z jednej rabaty.Komiczne z jednej zrywam a na druga zakładam ;:306 Dlaczego zerwałam bo tkanina nie była trwała rwała się w rekach-jakiś bubel.A pod nią pełno kurdybanku i pokrzyw które przebiły się na zewnątrz.
Ciągle kombinuję jak sobie ułatwić życie,bo mam nieosłonięta działkę i nawiewa mi zawsze dużo.
Powinnam chyba mieć jedną rabatkę to ją bym obrobiła bez problemu ;:224

Cześć Bogumiłko a Ty gdzie ciągle na wyjeździe? ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ewciu napracowałaś się ;:215 , włókniną i ja sobie pomagam, bo mam olbrzymie ilości chwastów, potem kora, kamienie i nie widać :wit
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ewuniu z czystolandią już skończyłam, zjechałam w listopadzie i koniec.Teraz szukam pracy w naszym kochanym kraju i sama wiesz jak to jest, co będę pisać :twisted: ale nie daje się i wierzę, że i u nas da się żyć, ale wiara sobie, a życie sobie ;:306
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewcia ;:196 fajne te pergole.
Teraz tylko chwila, jak urosną pnącza i będzie już całkiem pięknie. ;:138
:wit
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Witaj Ewo fajnie że założyłaś swój wątek pięknie będzie jak się wszystko rozrośnie każdy tak zaczyna od prób i błędów ale sama musisz się bardzo napracować a efekty są widoczne ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”