Betonowy balkon w środku miasta

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Betonowy balkon w środku miasta

Post »

Ja nic nie robilam na noc. Teraz zimnica jest ale chyba tak zle nie bedzie. Jednak 1 piętro i loggia jest to jednak zaleta.Nawet wysiane nasionka i siewki zostały na noc. Wiem nieczuła jestem i bez serca. Ale zimą wystawialam Młodą w wwózku na balkonie na 2-3h, więc zapędy hartowania mam we krwi.
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 kwie 2012, o 21:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie ogromniaste pomidory! Jaka to odmiana, Madziu? Ja mam balkoni red i red cherry, ale do kwitnienia to im jeszcze ho ho! :wink: :D
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p

Post »

Moje też w lesie. Kupilam sadzonki koralika i czarnych koktailowych
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Asiu, ja też raczej się nie ceregielę. Powyżej zera to git i sruu na balkon. Ale jak wczoraj zobaczyłam thunbergię to się zaniepokoiłam... A może jej słonko zaszkodziło?
Basiu, pomidory to maskotka, siane w styczniu.
passi
200p
200p
Od: 19 mar 2014, o 08:31

Post »

Madziu wygląda na zmarzniętą raczej. Mam pytanie o klonika bo piękny ma kolor, formujesz go jakoś?
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
passi
200p
200p

Post »

Madziu wygląda na zmarzniętą raczej. Mam pytanie o klonika bo piękny ma kolor, formujesz go jakoś?
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajerka, czarnych koktajlowych? Do donic? Miałaś już do czynienia z tą odmianą? Pytam, bo też chciałam mieć czarne pomidorki na balkonie zeszłego lata, ale z nasion, które kupiłam, zamiast niskich, krępych roślinek (jak obiecywano na opakowaniu) wyrosły mi prawie dwumetrowe krzaczory, a na nich zaledwie kilka zgniłozielonych w szczytowym momencie pomidorków. ;:223
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p

Post »

Nie mam pojecia co mi wyrośnie, to moje pierwsze pomidory w życiu. Pani twierdzila ze na balkon sie nadaja ale moze chciala sprzedac.
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hehehe, mam nadzieję, że u Ciebie nie będzie tak, jak u mnie :wink: . Pochwalisz się fotkami, to zobaczymy :D .
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40

Post »

Planujesz prostować te pomidory? :wink:
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Madziu jak tam twoje tunbergie ? gdy dziś rano wyszedłem na balkon wszystkie moje tunbergie wyglądają jak by pomarły ;:223 czy taki mróz był ?dzisiejszej nocy gdy wstałem ok 6 rano nic nie widziałem na trawie nie wiem co się z nimi stało pozostałe rośliny są ok na moim balkonie.
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

Ano, właśnie Janku, niby nie było poniżej zera a im zaszkodziło. Na szczęście się podniosły więc Twoje też dadzą radę.
Tak, Szymku, pomidory zamierzam przesadzić do styropianowego pudła i je podwiązać do palików.
Aniu, klonika formowałam w ten sposób, że go nie cięłam, choć takie są wskazania ;:oj No i rzeczywiście urosło mi drzewko. Ale w tym roku już go przycięłam więc powinien się rozkrzewić. A Ty masz klonika? Wydałam wszystkie nasiona, ale jak będę miała, chętnie Ci je podaruję.
Basiu, Asiu też się tego boję, że pomidory wielkie porosną tak, jak w ubiegłym roku. Myślałam, że maskotka czy inne koktajlowe rosną na małych krzaczkach. A tu się okazuje, że niekoniecznie :roll:

Imageshack nadal nie chce obracać zdjęć :twisted: Ale kasować klienta za posiadanie konta i owszem ;:219 Pokażę więc tylko część zdjęć.

Tulipany nadal dają radę.
Obrazek

Komarzycę posadziłam do 2,6 l wiszącej doniczki, razem z zafirantem i jedną szczepką trzykrotki fioletowej. Tylko coś nie chce zwisać...
Obrazek

Szczawiki nagle dostały kopa, tu rosną razem z koleusem i lilią. Zdjęcie samej lilii obok
Obrazek Obrazek

Lilie mam po raz pierwszy. Wcześniej miałam liliowca, ale nigdy mi nie zakwitł w cienistej miejscówce. A widzę, że chyba przeżył w donicy na balkonie. Zaraz go przesadzę do powojnika.

Dziwaczki coraz większe
Obrazek

Mam cztery różne hosty, rosną sobie powoli. Tu dwie z nich:
Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze trochę kolorków z moich słonecznych barierek
Obrazek ObrazekObrazek

Milej niedzieli :wit
passi
200p
200p

Post »

Madzia co to za roślina na przed ostatnim zdjęciu, piękne ma kwiatuszki. Klonika wysiałam na początku kwietnia i oczywiście w obawie że może nic nie wykiełkować poleciała do ziemi cała zawartość paczki. Mam 19 szt :lol: Serdecznie dziękuję za chęci ale będę raczej ja obdarowywać bo nie pomieszczę takiej ilości o ile przetrwają.
Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p

Post »

:D he, he. 19 sztuk ;:224 W różnych kolorach? To ja się chętnie wymienię kolorem, jakbyś miała jakiś inny niż ja.
To, o co pytasz to bakopa fioletowa. Nie wiem, czy znasz giełdę kwiatową na Bakalarskiej. Tam ją właśnie nabyłam za 3 zł ;:138
passi
200p
200p

Post »

To był mix kolorów, nie ma problemu chętnie się podzielę :wink: Znam, będę musiała się wybrać jeśli nie dostanę gdzieś bliżej bo mieć ją zamierzam ;:108
Pozdrawiam Ania.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”