Hibiskusy - galeria
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
przeglądam i napatrzeć się nie mogę na te kwiatki kolorowe i coraz bardziej łapę się na tym czy przypadkiem nie kupić sobie takiego kwiateczka ale mam trochę obaw czy ja dam sobie radę aby kwitł u mnie i tu mam pytanko czy to kłopotliwe kwiatki i do jakiego domowego można go porównać z hodowlą .Podpowiedzcie mi to może się skuszę na takiego pomarańczowego .

- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Gosiu jakoś specjalnie kłopotliwym kwiatem hibek nie jest. Ma swoje kaprysy, ale do opanowania. Jak wiesz jak o niego dbać, to kłopotów nie sprawia. Najważniejsze jest dla niego światło. Wymaga jasnego miejsca, nawet w pełnym słońcu. Lubi dużo wody. Zwłaszcza latem - ja mojego podlewałam niekiedy nawet dwa razy dziennie. Jak ma za sucho gubi pąki. Trzeba go też przycinać, żeby ładnie kwitł. I to chyba najważniejsze zasady jego pielęgnacji.
I taka mała podpowiedź - kup takiego, którego my nie mamy. Pomarańczowego mogę Ci wysłać.
I taka mała podpowiedź - kup takiego, którego my nie mamy. Pomarańczowego mogę Ci wysłać.
- koniczynka
- koniczynka
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Moniś nic to, piękny jest. Ja właśnie robię ostatnią wysyłkę szczepek - myślałam, że obdzielę więcej osób - ale to już na wiosenkę, bo materiał mi się skończył - nie ma co ciąć.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39