Tu odpoczywam po pracy zawodowej... grzebiąc w ziemi
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tu odpoczywam po pracy zawodowej... grzebiąc w ziemi
Irenko witaj na mojej działeczce. Odezwała się miość do ,,małej ojczyzny". Skąd dokładnie jesteś?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Wiolusiu u Ciebie słoneczko pięknie świeci ,przynajmniej tak pokazują na tvn -je .zazdroszcze.Miłych prac ogrodowych,czekam na fotki 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Smakowita sałatka

I konwalie już pieknie kwitna

,moje ledwo pączuszki wystawiaja,a zimno to pewnie jeszcze 2 dni minie póki ładniej rozkwitną

- Wolusia
- 1000p
Wśród zdjęć znalazłam roślinkę, której nazwy nie znam. Oto ona

Co to jest?
Poza tym od ranka przesadziłam papryki do innej ziemi, bo im nie służyła- kiepskie, małe, ledwie zipiące sadzonki. Chcac je ratować, zmieniłam im podłoże. Oby im pomogło.
Aniu- sałateczka pierwsza klasa. Na kolację już przygotowałam twarożek z tarkowaną rzodkieweczką, bo mój studencik to uwielbia

Co to jest?

Poza tym od ranka przesadziłam papryki do innej ziemi, bo im nie służyła- kiepskie, małe, ledwie zipiące sadzonki. Chcac je ratować, zmieniłam im podłoże. Oby im pomogło.
Aniu- sałateczka pierwsza klasa. Na kolację już przygotowałam twarożek z tarkowaną rzodkieweczką, bo mój studencik to uwielbia
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wolusiu kilka kilometrów od mojego domu Rodzinnego rozbiła się "Casa" , byłam w tym miejscu złożyć kwiaty i bardzo to przeżyłam 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakiego by nie był kolorku to i tak piękny będzie, bo orliki są śliczne, a na roślinki latem się umówimy, pisałaś że odwiedzasz czasem Szczecin 

- Wolusia
- 1000p
Iwonko, orlik zakwitł. Zdjęcia zamieszczę później. Tak , bywam w Szczecinie. Teraz przyjadę służbowo w weekend. Gdybyś potrzebowała nasionek z nadwyżki i mogła je w Szczecinie odebrać, pisz na pw 
Dziś w nocy był mróz

Dziś w nocy był mróz

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Wolusia pisze:Dziś w nocy był mróz![]()

Wolusiu,
ta nieznana roślinka to może Bodziszek? Orliki sieją się u mnie jak chcą i co jakiś czas mam nowe kolory.
Pozdrawiam Cię serdecznie w tym wątku i bardzo dziękuję za nasionka z drugiego wątku, niestety nie mogę tam pisać.
Mam nadzieję, że załapie się też kiedyś u Ciebie na kawkę. A teraz idę gotować obiad
ta nieznana roślinka to może Bodziszek? Orliki sieją się u mnie jak chcą i co jakiś czas mam nowe kolory.
Pozdrawiam Cię serdecznie w tym wątku i bardzo dziękuję za nasionka z drugiego wątku, niestety nie mogę tam pisać.
Mam nadzieję, że załapie się też kiedyś u Ciebie na kawkę. A teraz idę gotować obiad

Pozdrawiam
Ewa
Ewa
ta nieznana roślina wyglądem przypomina moją ostróżkę, ale może się mylę.
- Wolusia
- 1000p
Maryniu, na działeczkę mam daleko, a nie jestem zmotoryzowana. Nie wiem, czy uda mi się dzisiaj tam dotrzeć, Pozostaje być dobrej mysli. Wcześniej posadziłam pomidorki i potem musiałam je jakoś zabezpieczyć. W ten sposób powstały takie chochoły

Wszystkim podpowiadającym, co to za roślinka dziękuję za pomoc Dla Was mój pierwszy orlik

Wszystkim podpowiadającym, co to za roślinka dziękuję za pomoc Dla Was mój pierwszy orlik

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie na szczęście mrozu nie było ale jest tak zimno i wietrznie że lepiej siedzieć w ciepłym domu ..
Te listki przypominają bodziszka , orliki i u mnie się rozsiewają i ciągle gdzieś wyłażą z ziemi ,pomału i u mnie zaczynają kwitnąć ..
Te listki przypominają bodziszka , orliki i u mnie się rozsiewają i ciągle gdzieś wyłażą z ziemi ,pomału i u mnie zaczynają kwitnąć ..
Orlik śliczny. A pomidory w płaszczykach wyglądają oryginalnie
Moje jeszcze w kubeczkach czekają na zimną Zośkę (i zrobienie dla nich miejsca).

Moje jeszcze w kubeczkach czekają na zimną Zośkę (i zrobienie dla nich miejsca).
Orlik jest piękny.
Mrozek u mnie był, niby słaby, ale zapowiadają silniejsze, coraz silniejsze. Na dworzu zimno, aż nie chce się wychodzić z domu i zabezpieczać znowu rośliny, brrr. 

Pozdrawiam, Robert.