Taki - sobie ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.3

Post »

Miłka czy ja dobrze zrozumiałam posadziłaś około 50 dalii ;:oj, oczyma wyobraźni już widzę te kwitnące łany, a ja chodzę i szukam miejsca dla moich kilku sztuk, mam nadzieję, że przez ten długi weekend miejsce sobie przygotuję, ale z wsadzeniem ich wstrzymam się do połowy maja, gdyż moje są w doniczkach i co niektóre pokazują już małe noski. Po raz pierwszy tak zrobiłam, żeby widzieć co da radę a co nie, żeby nie marnować miejsca, ale przy kilku sztukach, to można się pobawić. Jej ta hosta Yellow Polka Dot Bikini jest boska, gdzie zdobyłaś takie cudo?
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilona! Posadziłam 86 odmian. Po raz ostatni tyle. Już ledwie żyję!
A hostę dostałam od koleżanki! Ja to mam szczęście! :tan Ale można kupić na funkia.pl .

Paula! Będziesz plotła! Życzę sukcesów. Jak dojdziesz do wprawy - zamawiam koszyk! ;:306

Marzka! Upleć sobie! Fajnie i naturalnie wygląda. Dalie sadzić najwyższy czas. No niestety, wiąże sie to z kupą roboty ;:224

Witaj Magda! Agrest niedługo będziemy jeść! Jeszcze 1,5 miesiąca :heja

Wczoraj - majówka w Botaniku i nawiedzenie Majki. Rośliny kupione, wymienione i wszelakie posadzone wieczorem. Mąż zapytał, czy założyć mi chomąto, bo tyram jak koń ;:306 Ale wszystko w ziemi, szczęśliwe i chętne do rośnięcia.
Za to dziś zimno jak w psiarni. Po ogrodzie chodziłam w polerze i kurtce. Po chwili włożyłam rękawiczki ;:202

Parę majówkowych na dziś:

Louise Odier
Obrazek

Makleja (wg mnie makrela :;230 )
Obrazek

Nowe paprotki:
Obrazek

Obrazek

Saruma Henry'ego
Obrazek

Obrazek

I specjalne zdjęcie dla Olusi (dzisiejsze)!
Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Dziękuję , to ci Patriot ;:154
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Oj kochana chlubki leża i nie ma jakoś weny ani czasu :roll: może jutro, bo M. mała zabiera. Chociaż mam zaplanowane pierogi do robienia więc nie wiem. A koszyki Ty chcesz :lol: Jedyne czym mogę Cię uraczyć to puszki zdobione decuparzem :lol:

No pogoda nie majówkowa wcale, też dziś na chwile wyskoczyłam do ogródka jak Zuzia spała ale akurat się rozpadało :evil:

Piękne te nowe paprocie- mają jakieś imiona?
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIŁKA........w prasie wyczytałam ze z Olusią Majówkę zaliczyłyście..........
...a ta ilość posadzonych dalii jest powalająca.......ja wsadziłam 16 sztuk i wiem ze to bardzo dużo.......

:wit :wit
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Paula , odpowiem za Miłkę co do paprotek.
Pierwsza to Adiantum powabne a druga to Zachyłka trójkątna .
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miłka ale jesteś pracowita, moje nowe rośliny jeszcze w doniczkach,część schowałam do domu bo mogą być przymrozki. :roll:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

_oleander_ dziękuje. No kurcze ta pierwsza to :uszy
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

hmm, cudnie u Ciebie :) Nawet koronę masz zółtą, u mnie każda zółta okazała się w ostatecznosci pomarańczową. Piękny masz ogród :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Jezu, Miłka 86 odmian :shock: , to się wcale nie dziwię, że ledwo żyłaś jak już "pokonałaś" ostatnią, ale i tak Ci nie wierzę, że po raz ostatni ;:306, abstrahując od tego gdzie je wszystkie upchałaś, zastanawiam się gdzie i jak taką ilość przechowujesz, te nowe paprotki śliczne, a LO posadzony u mnie jesienią wygląda podobnie jeszcze troszkę i będziemy obie cieszyły się jego kwiatkami.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ilona! Dziś sobie uświadomiłam sobie, że muszę posadzić jeszcze 2 sztuki - we wiadrach ocynkowanych. Może jutro dam radę. Dalie są nieskomplikowane do upychania, oczywiście trzeba zachować jakieś odległości, ale wszystko się zmieściło. Mają swoje zaklepane areały i wiem, że więcej już nie zmieszczę ;:185 A przechowuję je w pomieszczeniu za garażem - specjalnie do tego celu zaprojektowanym ;:306 Ma regały na skrzynki, ogrzewanie nastawione na 8stC, drzwi z izolacją.

Mariola! Ale posadziłam tą koronę jak głupia ;:223 na tle złotlinów! w ogóle jej nie widać. Gdyby była pomarańczowa - wyglądałoby to lepiej.

Majka! No wiesz! Ja pracowita??? ;:202 Musiałam posadzić, bo wyjeżdżałam ;:224 Przecież wiesz, ze kilka sztuk miałam we workach. Zmarnowałyby się ;:173

Paula! Przyjmuję wszystko jak leci! Najbardziej chcę te pierogi! ;:306 Całe szczęście, że Olusia Ci odpowiedziała w sprawie paproci, bo ja bym musiała szukać, pytać, bo sama nie wiedziałam ;:306

Ola! Widzisz, jaka to bestia fanaberyczna!!! Zaczeła tak, jak ją trzy lata temu (a może cztery) nornice pogryzły.

Posadziłam wczoraj kanny. Zostały mi podrośnięte 4 sztuki w donicach od Piotra pull'a. I jeszcze muszę mieczyki powsadzać. I w weekend musze przygotować warzywnik pod siew cukinii i ogórków. Czekam na deszcz, bo suchawo się zrobiło, a kto mi dalie podleje i nowalijki?

Fotki na dziś:

Obrazek

deinanthe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Melduje, że wyszło 93 sztuki pierogów z trzema rodzajami farszu ;:224 A zapraszam.Jak przyjedziesz to chętnie poczęstuje :D

Zazdroszczę tych pięknych azalii. Moje w tym roku mają chociaż liście, więc i z tego się cieszę. Dziś byłam u Szmita. Matko jakie piękne rh w tym ogrodzie pokazowym. Normalnie dwie szafy. Dobrze, że nie miałam szpadelka :;230
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Miłka, lubię takie fotki, wszystko młodziutkie..a czerwony rodoś śliczny.Mój nie kwitnie ;:145
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12

Post »

Cudny Rh ten kolor ;:167
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Piękne te Twoje zdjęcia. U mnie rh w ogóle nie chce rosnąć. Postawiłam na azalie i nie mam z nimi problemów.
oj, no każdy z nas popełnia błędy ogrodnicze- tyle, że widać je dopiero wtedy, gdy roślina w pełni pokazuje swój urok :) U mnie też miejscami wszystko się zlewa- no ale...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”