Balkonowe górale - przemek_pc cz. 2
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Balkonowe górale - przemek_pc cz. 2
No fakt, duże nie są. Ich szanse maleją wprost proporcjonalnie do czasu który spędzają w pudełeczku...
Próbuj, co innego pozostało? No chyba, że masz na czym i potrafisz szczepić to te mniejsze bym proponował zaszczepić.
Próbuj, co innego pozostało? No chyba, że masz na czym i potrafisz szczepić to te mniejsze bym proponował zaszczepić.
- czarny
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No małe. Wszystko zależy czy napite i takie tam. Generalnie te dwa mniejsze bym próbował szczepić, a te większe ukorzeniać. Też szczepionych roślin bardzo nie lubię, ale przetrenowałem właśnie na takie przypadki ;)
Swoją drogą, co do swoich siewek WR 578 pisałem, że malusie i strach je ruszać, bo podejrzewam, że gdzieś tam po drodze korzenie potraciły, ale generalnie im czubeczki się zakolorowiły, więc dają radę. A 5mm średnicy to w porywach mają (a siew 2009, hehe).
Swoją drogą, co do swoich siewek WR 578 pisałem, że malusie i strach je ruszać, bo podejrzewam, że gdzieś tam po drodze korzenie potraciły, ale generalnie im czubeczki się zakolorowiły, więc dają radę. A 5mm średnicy to w porywach mają (a siew 2009, hehe).
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemek,Ja bym posadził w sam żwirek,lekko nawadnianym przez strzykawkę od dołu,ale maczając w ukorzeniaczu,tak ukorzeniam
i jakoś mi się udaję
i jakoś mi się udaję

poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- ROBERTOBORO
- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Kontakt:
Jak nie chcesz się nimi stresować to wyślij do mnie a ja je zaszczepie
. Chociaż są odwodnione 

- przemek_pc
- Od: 15 mar 2013, o 16:20
Wiesz, nawet się zastanawiałem, żeby komuś to sprezentować, ale już wczoraj je "posadziłem". Zobaczymy - jak nic z tego nie wyjdzie, to trudno
. Może się uda przynajmniej z jednym lub dwoma...
A tak poza tym mam wrażenie, że mój wątek żyje już tylko dzięki Henrykowi, Markowi i Robertowi. Nawet nikt nie zauważył wczoraj wrzuconych fotek. Chyba już wszystkich zanudziłem tymi medio na śmierć
W związku z czym dzisiaj już mi się nie chciało robić nowych
Poza tym pogoda jest strasznie przygnębiająca...

A tak poza tym mam wrażenie, że mój wątek żyje już tylko dzięki Henrykowi, Markowi i Robertowi. Nawet nikt nie zauważył wczoraj wrzuconych fotek. Chyba już wszystkich zanudziłem tymi medio na śmierć

- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Widzę, że ta pogoda podziałała na Ciebie przygnębiająco, ale chociaż masz kaktusy, które Ci kwitną . U mnie cisza, chociaż oglądam Twoje, a potem biegam sprawdzać czy coś się kluje. A teraz nas pozbawiasz w dodatku widoku Twoich - popraw się! 

- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
Oh well, nie muszę chyba pisać co chwilę, że ładne fotki. Bo jak stwierdziłem, ze zapyliłbym ajlosterkę 'Sunrise' pyłkiem tej fajnej helioski to się do tego nie odniosłeś - tak więc się nie wypowiadam
.

Pozdrawiam, Aleksander
- przemek_pc
A za pomocą czego pylisz?
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
spox, Leszka tez pominął, nie mówiąc jak szybko zapomniał o tych, co to wzdychają co i rusz nad kwiatkami, które ON ma, a ONI nie mają.... 
Ale wiadomo - Lew, więc pochwał i pochlebstw żądny
Cezarze! Lud Twój na majówkę trochę wybył, stąd mały ruch nie tylko u Ciebie, ale i na całym forum się da zaobserwować! Ale nie trac czujności, bo jak widać zakusy są i nie tylko ten jeden, co to się przyznał, chętnie by jakąś Twoją helioskę zapylił

Ale wiadomo - Lew, więc pochwał i pochlebstw żądny

Cezarze! Lud Twój na majówkę trochę wybył, stąd mały ruch nie tylko u Ciebie, ale i na całym forum się da zaobserwować! Ale nie trac czujności, bo jak widać zakusy są i nie tylko ten jeden, co to się przyznał, chętnie by jakąś Twoją helioskę zapylił

- przemek_pc
Majówka majówką, ale przecież kaktusiada trwa - trochę im nie zazdroszczę pogody
Poza tym fajnie mają 

- czarny
Pyliłem pędzelkiem (mycie za każdym razem), patyczkami do uszu (za duże, niepraktyczne), ale najlepszym sposobem jest wyrwanie pęsetką kilku pręcików z pyłkiem z rośliny A i pomizianie znamienia słupka rośliny B (i na odwrót). Po pomizianiu jeszcze kładę te pręciki na znamieniu - po zamknięciu kwiatu jeszcze tam coś popracuje. Skuteczność 100%.
- przemek_pc
- czarny
Pozostaje zebrać owoce, wysiać nasiona i czekać cóż to za kwiat będzie za 3-4 lata ;)
Acz dla mnie ciekawsza krzyżówka to heliosa x narvaecensis (lub odwrotnie) - większa szansa na ciekawy kolor kwiatu, np. pomarańczowo-różowy. Sunrise x heliosa geny helioskowe mogą przeważyć, no ale... kto to tak do końca wie ;)
Acz dla mnie ciekawsza krzyżówka to heliosa x narvaecensis (lub odwrotnie) - większa szansa na ciekawy kolor kwiatu, np. pomarańczowo-różowy. Sunrise x heliosa geny helioskowe mogą przeważyć, no ale... kto to tak do końca wie ;)
- moritius
- Od: 30 sie 2010, o 12:15
Ja ekstremalnie, za pomocą małego palca. Myję dokładnie ręce, wycieram do sucha, nabieram pyłku i bach w słupek.przemek_pc pisze:A za pomocą czego pylisz?

Post numer cztery - czyli w skrócie, nikt nie wieczarny pisze:Sunrise x heliosa geny helioskowe mogą przeważyć, no ale... kto to tak do końca wie ;)

Pozdrawiam, Aleksander
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
Jeju, pooglądałam sobie te kwiaty z 19-stej strony i teraz pewnie nie będę mogła spać
Piękne wszystkie
ale w cv. Sunrise się zakochałam
chyba będę na taką polowała 

Piękne wszystkie