Ogródkowy bloog
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródkowy bloog
Myślę, że tak.
Potem będę połowę krzewu ciąć nisko a część zostawię.
W przyszłym roku będzie ciecie odwrotne, czyli ciachnę te co teraz zostaną.
Potem będę połowę krzewu ciąć nisko a część zostawię.
W przyszłym roku będzie ciecie odwrotne, czyli ciachnę te co teraz zostaną.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu, podziwiam liliowcowe rabatki,ja też podkradam trawnika minimalnie , jak bym się rozpędziła to nie było by miejsca na ławeczkę.

Bardzo dużo ich musisz mieć. Co roku dochodzą Ci, jak piszesz, a trzeba doliczyć posadzenie właśnie swoich siewek, które dają największą satysfakcje w ogrodzie pewnie. 

Pozdrawiam, Robert.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu jaka to przyjemność gdy można poszerzyć rabatkę, prawda??? Tyle nowych pięknych roślin można zmieścić
U mnie niestety już nie ma takiej możliwości.... z trawnika zostały tylko wąskie ścieżki.....
Zdjęcia piękne

Zdjęcia piękne

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu
. Całkiem sporo miejsca sobie wygospodarowałaś na te liliowce
Choć wiem, że dla Ciebie to i tak będzie mało
. Na samym początku bardzo się zdziwiłam i stwierdziłam, że masz jakąś dziwną hojną sąsiadkę która dała Ci ... aparat
. Potem dopiero zorientowałam się jaka ze mnie gapa
Śliczny prezent dostałaś.

Jadziu!
Miód wylewasz na moje serducho.
Sabinko!
To marzenie nie jest dla Ciebie poza zasięgiem. Miejsca masz sporo.
Aniu!
Tych tulipanków tylko 4 sztuki. Obiecuję sobie,że jesienią kupię troszkę cebulek.
Liliowce rosną i cieszą, oj cieszą. W tym roku są bardziej dorodne a ubiegłoroczne maluchy wyglądają naprawdę jak por sałatkowy.
Mój M tak nawał moje pierwsze liliowcowe sadzonki.
Grażynko!
Dziś zauważyłam pączki na tych różanych badylkach. Będą kwiatuszki
Irenko!
Miejsce na ławeczkę musi zostać! Gdzie będziesz przyjmować gości?
Robercie!
Chciałabym ich mieć bardzo dużo. Mój ogródek jest malutki i może to jest takie złudzenie. Żebyś ty widział moją listę liliowcowych chciejstw... Intrygują mnie pajączki,ząbki rekina i falbanki czyli kolejne stadium choroby.
Satysfakcja z siewek jest ogromna ale ten czas oczekiwania na ich kwitnienie będzie się dłużył.
Agnieszko!
Przyjemność będzie jak coś tam posadzę. Na razie kopię, kopię i kopię jak ten ekstra siłacz z tej bajeczki dla dzieci.
Pomaga mi w tym dzielnie mój kolega Opokan. Lada moment pokażę jak wygląda moja rabatka po Opokanie.
Oczywiście zostawiłam kartę w komputerze więc do Opokanu trzeba będzie dołączyć jakiś suplement na sklerozę.
Madziu!
Sąsiadkę mam hojną. Złodzieje wykopali jej kilka pokaźnych kępek zawilców i cebule hiacyntów. Pomimo tych strat dała mi tę sadzonkę, którą zapomnieli zabrać.
Aparat jest SUPER ale wielki, ciężki nie mieści się w torebce. Torebka, torba niezbędnik babci Polki i jeszcze do tego profi torba z aparatem. Trochę za wiele dla mnie ale nie marudzę. Postanowiłam zabierać aparat ze sobą jak będziemy jechać samochodem na ogródek. Wygląda na to,że rzadziej będę robić zdjęcia
Miód wylewasz na moje serducho.

Sabinko!
To marzenie nie jest dla Ciebie poza zasięgiem. Miejsca masz sporo.
Aniu!
Tych tulipanków tylko 4 sztuki. Obiecuję sobie,że jesienią kupię troszkę cebulek.
Liliowce rosną i cieszą, oj cieszą. W tym roku są bardziej dorodne a ubiegłoroczne maluchy wyglądają naprawdę jak por sałatkowy.
Mój M tak nawał moje pierwsze liliowcowe sadzonki.
Grażynko!
Dziś zauważyłam pączki na tych różanych badylkach. Będą kwiatuszki

Irenko!
Miejsce na ławeczkę musi zostać! Gdzie będziesz przyjmować gości?
Robercie!
Chciałabym ich mieć bardzo dużo. Mój ogródek jest malutki i może to jest takie złudzenie. Żebyś ty widział moją listę liliowcowych chciejstw... Intrygują mnie pajączki,ząbki rekina i falbanki czyli kolejne stadium choroby.
Satysfakcja z siewek jest ogromna ale ten czas oczekiwania na ich kwitnienie będzie się dłużył.
Agnieszko!
Przyjemność będzie jak coś tam posadzę. Na razie kopię, kopię i kopię jak ten ekstra siłacz z tej bajeczki dla dzieci.
Pomaga mi w tym dzielnie mój kolega Opokan. Lada moment pokażę jak wygląda moja rabatka po Opokanie.
Oczywiście zostawiłam kartę w komputerze więc do Opokanu trzeba będzie dołączyć jakiś suplement na sklerozę.
Madziu!
Sąsiadkę mam hojną. Złodzieje wykopali jej kilka pokaźnych kępek zawilców i cebule hiacyntów. Pomimo tych strat dała mi tę sadzonkę, którą zapomnieli zabrać.
Aparat jest SUPER ale wielki, ciężki nie mieści się w torebce. Torebka, torba niezbędnik babci Polki i jeszcze do tego profi torba z aparatem. Trochę za wiele dla mnie ale nie marudzę. Postanowiłam zabierać aparat ze sobą jak będziemy jechać samochodem na ogródek. Wygląda na to,że rzadziej będę robić zdjęcia

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Oj
tak lubimy podziwiać Twoje cuda. No to faktycznie sąsiadka bardzo przyjemna i uprzejma. Nie wielu dzisiaj stać na taki gest. Szczery gest.

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aneczko - sąsiadke masz naprawde rewelacyjną
dla niej i dla Ciebie
Miłego wekendu

Miłego wekendu

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu toś mnie zmartwiła.
Rzadziej zdjęcia? Szkoda. Jednak zdrowie jest ważniejsze! Nie forsuj się tak moja Kochana. Musisz dbać o siebie, bo kto tez inaczej zadba o kociambry?
Buziaki i dużo słoneczka Wam życzę.

Buziaki i dużo słoneczka Wam życzę.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super.
No to będziemy się cieszyć fotkami jak zakwitną.
Miłej niedzieli.

No to będziemy się cieszyć fotkami jak zakwitną.
Miłej niedzieli.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Widać, że nie tylko Tobie wydaje się, że ogródek jest zbyt mały na liliowce. Też gdy je wsadzałem, to mówiono mi że będę chyba otwierał jakiś park 

Pozdrawiam, Robert.
Witaj Dominiko!
Cieszę się,że podobają Ci zdjęcia i będe się ciszyć jak mnie jeszcze odwiedzisz.
Zdjęć będzie więcej jak zakwitną moje ukochane kwiatuchy.
Aneczko!
Zdjęcia oczywiście że będą. Mam w jeszcze w zanadrzu moją maluyką Minoltkę a ona mieści się w torebce.
Zrobiłam nią zdjęcie moim kotkom. Tak spędzałyśmy ten zimny dzień.
Po obiadku we trójkę...

Cieszę się,że podobają Ci zdjęcia i będe się ciszyć jak mnie jeszcze odwiedzisz.
Zdjęć będzie więcej jak zakwitną moje ukochane kwiatuchy.
Aneczko!
Zdjęcia oczywiście że będą. Mam w jeszcze w zanadrzu moją maluyką Minoltkę a ona mieści się w torebce.
Zrobiłam nią zdjęcie moim kotkom. Tak spędzałyśmy ten zimny dzień.
Po obiadku we trójkę...

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Słodziaki
Całe szczęście, że masz jeszcze ten malutki aparacik.

Całe szczęście, że masz jeszcze ten malutki aparacik.

Jakie leniuchy, tylko by posypiały.
Ale tak naprawdę w taką pogodę, to nie ma nic innego do roboty.

Ale tak naprawdę w taką pogodę, to nie ma nic innego do roboty.
Pozdrawiam, Robert.