Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3

Post »

Wspaniały masz kącik z ziołami taki romantyczny ;:167 a balia z kwiatami fajny pomysł bardzo efektownie wygląda ;:215
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, przepiękne te Twoje tulipany, a zestawienie Angelique z Super Parrot wprost bajeczne, muszę znów na jesień koniecznie ich troszeczkę dosadzić, ale w nieco większej ilości z jednej odmiany tak, żeby stworzyć większe grupy kolorystyczne tylko pytanie gdzie ;:306. Widzę, że i u Ciebie pogoda sprzyja roślinkom nawet Rh i azalie już zaczynają ;:63, no i faktycznie wygląda na to, że z tego patyczka coś będzie, mi jak do tej pory nie udało się niestety żadnej ukorzenić, ale jeszcze spróbuję. Róże generalnie szaleją i u mnie na posadzonym jesienią LO masa pączków, aż nie mogę uwierzyć.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu zaskoczyłaś mnie z tą gipsówką ;:oj
Nie wiedziałam, że są odmiany jednoroczne, bo tak, jak pisałam wcześniej ja mam bylinę.
Teraz zobaczyłam ją na oczy i muszę powiedzieć, że świetnie prezentuje się w kompozycji (nadaje lekkości).
Do tej pory używałam wilczomlecz "Diamond Frost", ale teraz rozejrzę się za gipsówką.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dziś wyraźnie chłodniej niż w ciągu ostatniego tygodnia, ale słonecznie i zaraz wybieram się do ogrodu. Pielić. Wydaje mi się, że ciągle chwastów przybywa zamiast ubywać :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Wieczorkiem poczytam Aniu ;:196 Jest pogoda biegnę działkować ;:138
Udanego i słonecznego dnia życzę, pozdrawiam majowo ;:3 :wit
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Świetny kącik ziołowy ;:215 a ten lampionik chwycił mnie za ;:167 Jak ja uwielbiam takie gadżety w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Świetny kącik ziołowy ;:108
Kwiatków u Ciebie dużo, bardzo ładne posiadasz tulipany.
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Ale fajnie Ci wyszły te tabliczki :)
Milion bells bardzo ładne kolorystycznie, lubię te kwiaty, tylko coś ręki do nich nie mam zawsze mi padają. Szkoda, bo fajne są takie miniaturowe surfinie.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

No muszę też napisać, że świetny kącik ziołowy, bo taka prawda. A róże u Ciebie mają już takie pąki wypasione ;:224 , pozdrawiam gorąco ;:3
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu już któryś z kolei raz wchodzę i zachwycam się Twoim kącikiem ziołowym..... zaczynam pisać i coś mnie odrywa i nie kończę :roll: Mnie się marzy rabatka typowo ziołowa, ale niestety nie mam kompletnie na nią miejsca.... Kilka ziółek mam rozrzuconych po rabatach tu i ówdzie.... ale muszę sobie jeszcze troszkę dosadzić....
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Anu=iu fantastyczny ten kącik ziołowy. Tabliczki dodały mu tylko uroku. Balia super. Podobają mi się takie rzeczy. Jak roślinki wystartują bardziej to już w ogóle będzie idealnie. Dobry zakup ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Niezłe ochłodzenie nastąpiło chociażby po wczorajszym dniu,tylko 4 stopnie na plusie brrr,brak słoneczka,a szkoda,bo grill dziś był zaplanowany ;:224 Trudno zatem dziś popikuję osteospermum czyli stokrotkę afrykańską,która się pokłada...

Pepsi tak myślałam ;:108 Pozdrawiam :)

Persymona dziękuję i zapraszam częściej,coraz częściej rozglądam się za starymi,niepotrzebnymi przedmiotami,którym można nadać drugie życie,to bardzo wciąga ;:333

Ilonko plamy kolorystyczne w ogrodzie to jest to:) Coraz częściej łapię się na tym,że warto stosować takie sadzenie po kilka sztuk razem.Oj tak jak zwykle występuje problem z wolnym miejscem.Do tej pory pogoda sprzyjała,dziś jest załamanie,ale już jutro ma być 11 stopni,a później już tylko cieplej.Azalie rozkwitają,rh tylko z B się rozwinął,a inne czekają na słoneczko.
Byłabym szczęśliwa,gdyby choć raz udało mi się ukorzenić patyczek,a potem zobaczyć jednego pączka i kwiat ;:170
LO to róża,która nie zniechęci ,a zachęci jeśli właśnie od niej rozpoczniemy przygodę z różami ;:167

Heliofitka kupując gipsówkę w centrum ogrodniczym zapytałam,czy to jednoroczna roślina,odpowiedź była twierdząca,więc wzięłam,sama jestem ciekawa,czy ona nie wybuja za bardzo ;:224

Ewcia u mnie też chwasty szaleją na potęgę,ale ja się im nie daję...zawsze wyrywam to jakaś choroba ;:303

Anetko ciekawe co porobiłaś:) Ja wczoraj nie byłam na działce,ale może jutro pojadę:)

Tulipanka kącik ziołowy to taka namiastka mojej działeczki ,tak żebym mogła choć przez okienko cieszyć się roślinkami np dziś,kiedy za oknem zimno i chłodno....Lampiony ,gdy zapada mrok zaczynają świecić,uwielbiam takie klimaty ;:333

Shiz kwiatków coraz więcej i więcej i ciągle mi mało ;:306 Tulipany już idą spać,ale za to inne roślinki zaczynają czarować swoją urodą.Warto mieć wiele roślin ,bo ciągle mogę je podziwiać ;:333

Alana Milion Bells mam pierwszy raz,ciekawe jakie będę miała o nich zdanie:)

Ivonko kącik ziołowy polecam każdemu,ciągle wącham listki ;:215
O pąki strasznie się boję...oglądam je jak tylko jestem ;:130

Aguś a może zioła posadzisz sobie do dużej misy,albo donicy? Przecież nie muszą być w gruncie...pomyśl nad tą opcją,kto jak kto,ale Ty ,która w kuchni nie ma sobie równych musi mieć świeże ziółka ;:108

Madziu właśnie czekam na efekt w balii,jak się rozrosną roślinki i będą wylewać na zewnątrz ;:170

Wszystkie szałwie mają nabrzmiałe pąki...

Obrazek

Piaskowiec

Obrazek

Elegant Lady

Obrazek

Truskawki mają owoce...podsypane azofoską...to czekamy na czerwone:)

Obrazek

Larissa

Obrazek

Mata Hari na pierwszym planie

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie:)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ja przed sadzeniem zmieszałam azofoskę z ziemią. Także też liczę że truskawki ładnie się przyjmą. Czy czymś opryskujesz truskawki? Ja bym chciała takie ekologiczne, ale u mnie wszyscy pryskają i już mi się miesza w głowie co zrobić. Zachwyciłam się tym piaskowcem. Jaki on śliczny! Taki delikatny. Bardzo wymagający?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Truskawek niczym Madziu nie pryskam,radzą sobie same,jedynie suche listki obrywam i wiadomo pilnuję,żeby chwasty nie utrudniały im życia.
Piaskowiec nie jest wymagający nic a nic:)
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Tulipany jak zawsze piękne.
Szałwie już w pąkach, no no.
Truskawki też rosną szybciutko. ;:333
Pozdrawiam, Robert.