Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aguś ale pięknie .........kamory i skalniaki ,cudnie ;:138 ;:138 ;:138 Ja też tworzę drugi skalniak ale u mnie kamienie trzeba kupić i przywieźć kilkanaście km. :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Romciu my gromadziliśmy kamory przez kilka lat...... jeździliśmy z eMem po okolicznych polach i budowach dróg i zbieraliśmy....
Cieszę się, że skalniak podoba Ci się ;:196 to właśnie od skalniaczków zaczęła się moja ogrodowa miłość :D

Kilka pierwiosnków omszonych z siewu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Pierwiosnki z siewu?! ;:oj Gratuluję dobrej ręki i cudnych roślinek!
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

O znalazłam Cię ;:138 Ale kolorowy masz ten skalniaczek ;:173
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Agness przepiękne te siewki omszone ;:oj normalnie oczu oderwać nie mogę...masz rękę do nich ;:oj
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08

Post »

Czemu ja nie umiem ich wysiewać.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj. :wit
Zajrzałem tutaj i zauważyłem pierwiosnki, w dodatku wysiane, czego gratuluję. Nie zawsze udaje się mieć takie 'zbiory' po zasianiu. Są piękne i barwne. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko śliczne te z siewu pierwiosnki , szkoda że nie ma żółtych , ja z Bylinowego Raju zamówiłam już 2 razy żółte zamawiałam , a okazały się takie jak Twoje .
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Porządek wielki tu panuje.Ja bałbym się pokazać szerszego fragmentu mojego bałaganu.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przypomniałaś mi o kulniku! Muszę sprawdzić jego stan :idea:
Gratuluję udanego wysiewu pierwiosnków omszonych ;:180 Trzeba bardzo dużo cierpliwości, by doczekać się wschodów. Pisałaś kiedyś o tym 8-)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu dzięki ;:196 Bardzo się cieszę z pierwiosnków.... bardzo lubię te kwiaty, a omszone w szczególności :D

Ewuś cieszę się, że jesteś :D
Faktycznie teraz jest czas, kiedy skalniaki są najpiękniejsze. Mnóstwo kwiatuszków kwitnie.... później - latem i jesienią - kolor wprowadzają głównie żurawki ...

Bejko powiem Ci szczerze, ze ja też nie mogę się nimi nacieszyć.... są takie piękne.... wciąż do nich zaglądam i podziwiam.... nie wszystkie jeszcze kwitną.... kilka kępek ma pąki, a kilka w tym roku nie zakwitnie.... bardzo ciekawa jestem ich kolorków :D

Ula one nie są zbyt łatwe do wysiewu, trzeba mieć sporo cierpliwości i po prostu czekać..... u mnie rosły bardzo wolniutko, ale , teraz gdy zakwitły, to czekanie zostało wynagrodzone :D

Robercie faktycznie wysiew pierwiosnków omszonych wymaga cierpliwości.... bezłodygowe wschodzą o wiele łatwiej i szybciej. Ale jeśli damy im czas, to naprawdę ładnie wschodzą.... mam całkiem sporo siewek, niestety jak widzę nie wszystkie jeszcze w tym roku zakwitną....

Geniu część siewek w tym roku nie zakwitnie, kilka jeszcze w pąkach, więc oczekuję kolorystycznych niespodzianek. Ja najbardziej lubię te ciemne, takie kolorki uwielbiam, ale miło byłoby, gdyby i jakaś żółciutka sie pojawiła :D

Janku ogród nie należy do największych, więc jako tako udaje mi się opanować zielsko..... ale wyrasta jak szalone.... w mgnieniu oka.... Codziennie wychodzę i wyrywam wyrastające chwasty....
Na szczęście bylinki rosną równie szybko i już niedługo zasłonią gołe miejsca i ziele nie będzie już tak wyrastało :D U Ciebie widziałam porządeczek 8-) :D

Jacku ależ masz dobrą pamięć ;:oj faktycznie pisałam o wysiewie pierwiosnków, ale to było już tak dawno.... podziwiam, że pamiętasz :D
Ten długo czas oczekiwania i niepewność, czy wzejdą, wynagradza obecne kwitnienie.... nie mogę się nimi nacieszyć ... są takie śliczne.... :D
Ciekawa jestem jak Twój kulnik... U mnie przez 3 lata bardzo wolno się rozrastał, kępka była prawie cały czas taka sama... a w poprzednim sezonie zaszalał i baaaardzo się rozrósł :D
A jak Twój Mazus, żyje???
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Też mam takie pierwiosnki z siewu :D A ile lat Twoje mają?
Skalniak śliczny i kolorowy. Szkoda, że większość skalniakowych kwitnie wiosną, bo potem od lata tak trochę nudniej na skalniaku ;) Najlepsze są irysy miniaturki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu w poprzednim sezonie wysadziłam je do gruntu, a siałam chyba rok wcześniej.... nie chciałabym wprowadzić Cię w błąd, bo nie bardzo pamiętam, ale tak mi się wydaje.... Widziałam u Ciebie kilka pierwiosnków, to te z siewu??? Śliczne są :D
Skalniaczek faktycznie najpiękniejszy jest wiosną.... później zdobią go w kolory głównie żurawki....
Te niskie iryski lubię najbardziej.... ba.... lubię :roll: .... uwielbiam ;:167 :lol:
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dołączam się do zachwytów nad pierwiosnkami,bo sam je lubię i mam :!:
Ale nie sieję :wink: Chociaż siałem ale te zwykłe,z kupnych nasion,udanie :!:
Pierwszomajowe pozdrowienia,
Slawek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mój skalniak też tylko wiosną jest barwny ,bo za chwilkę zakwitną niziutkie goździki,a w tej chwili kwitnie Gentiana .Są też niskie rozchodniki one również ładnie wyglądają jesienią .Dawno nie zaglądałam Aguś do Twego pięknego ogrodu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”