Prawie Wiosna w Familokowym
- ewa w
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Prawie Wiosna w Familokowym
Obserwuję co tam nowego posadziłaś i poczekam na zdjęcia. Co z patyczkami różanymi? nie ruszać jeszcze? część poodkrywałam bo bałam się że w tym cieple wszystko się zaparzy.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu dobrze, ze wystartowała zmiana miejsca jej dopasowała, a moja wygląda tak

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ANUSIU
będę czekać na kwiaty .Musiałam jej zmienić miejsce, bo tam gdzie rosła posadziłam ciemierniki .Im będzie tam lepiej w zaciszu .
Na takie paki to jeszcze długo poczekam
ale poczekam jak już tak długo czekałam .Poszła do szeregu piwoniowego ale w sierpniu muszę jej usunąć koleżankę ,żeby nie miały za ciasno .
EWCIU moje patyczki dalej okryte nic im nie ma .Zapowiadają znowu przymrozki ,więc szkoda by ich było
.Pod butelkami mają mikroklimat i to im pasuje .Jeśli masz zakrętki to tylko je odkręć i zostaw butelki .Teraz nawet świeżo posadzone pomidory dałam pod butelkę ,żeby sie szybciej zaaklimatyzowały .No cóż wszystko zależy od Ciebie zrobisz jak uważasz . Czy patyczki mają już liście ???
ANDRZEJU wytoczyłeś poskrzypce ostre działa
Aż tak źle u mnie nie ma
Dzisiaj zauważyłam pąki na hortensji to juz całkiem zwariowane .Fakt ,ze będzie dopiero pierwszy raz kwitła .Dostałam malusia sadzonkę chyba z 4 lata temu od Halinki [eucomis] .Ta jest szybsza od mojej ogrodowej 

No i znalazłam dzisiaj 2 nowe owady .Jeden to chyba pająk ,ale pewności nie mam a drugiego spotkałam w ubiegłym roku ,ale muszę poszukać jak sie zwie

EWCIU moje patyczki dalej okryte nic im nie ma .Zapowiadają znowu przymrozki ,więc szkoda by ich było

ANDRZEJU wytoczyłeś poskrzypce ostre działa

No i znalazłam dzisiaj 2 nowe owady .Jeden to chyba pająk ,ale pewności nie mam a drugiego spotkałam w ubiegłym roku ,ale muszę poszukać jak sie zwie

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu - nie znam tego owada, ale to na pewno nie jest pająk ...
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu witaj
, muszę nauczyć się cierpliwości ogrodniczej. Ale dużo u Ciebie różnego rodzaju owadów. Skąd tyle się bierze.
Pięknotak jedna na 100% żyje od korzeniw wypuszcza a ta druga jak miała jeden listek tak ma. Poczekam zobaczę. Tylka martwię się że jak tylko jedna mi zostanie pieknotka to nie będzie takich ładnych kuleczek na roślince.
Jadziu podrawiam cielutko i udanej majówki

Pięknotak jedna na 100% żyje od korzeniw wypuszcza a ta druga jak miała jeden listek tak ma. Poczekam zobaczę. Tylka martwię się że jak tylko jedna mi zostanie pieknotka to nie będzie takich ładnych kuleczek na roślince.
Jadziu podrawiam cielutko i udanej majówki

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH
SYLWUŚ cierpliwość to cnota nad cnotami i tym bardziej potrzebna ogrodnikowi .Jeśli druga Pięknotka też żyje to na pewno będą koraliki . Spoko
Widocznie owady mnie kochają ,albo ja je
ANDRZEJU to chyba faza pośrednia między nimfą, a dorosłym stadium owada Srogonia Baldaszkowca . Srogoń baldaszkowiec ? gatunek owada z rzędu pluskwiaków. Jest to owad o długości 13-18 mm. Owad drapieżny, wysysający inne owady przy pomocy trójczłonowej kłujki. Najczęściej spotykany na kwiatach roślin baldaszkowatych. Wikipedia

ANDRZEJU to chyba faza pośrednia między nimfą, a dorosłym stadium owada Srogonia Baldaszkowca . Srogoń baldaszkowiec ? gatunek owada z rzędu pluskwiaków. Jest to owad o długości 13-18 mm. Owad drapieżny, wysysający inne owady przy pomocy trójczłonowej kłujki. Najczęściej spotykany na kwiatach roślin baldaszkowatych. Wikipedia

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Szybkiego powrotu, bo Tereska B. nie będzie czekać

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
TOSIA dla Ciebie posadziłam jeden odrost z kwiatem do doniczki .Chyba sie cieszysz
Moja nie zaczeka na mnie no chyba ,ze pokaże kwiat jutro rano inaczej będę musiała zaczekać na drugie kwitnienie

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu podziwiam Twoją pasję wyszukiwania, obserwowania i uwieczniania na fotkach wszelkich żyjątek
W ogródku masz niesamowicie kolorowo i ślicznie, niskie iryski cudeńka, uwielbiam je
Tulipanki też śliczne.... u mnie już wiele przekwitło, dziś już część ogłowiłam.....

W ogródku masz niesamowicie kolorowo i ślicznie, niskie iryski cudeńka, uwielbiam je

Tulipanki też śliczne.... u mnie już wiele przekwitło, dziś już część ogłowiłam.....
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
A gdzie się to znowu wybierasz ...hę ? Czy mnie wzrok nie myli i widzę pod pierisem formę na kapelusz
?...oj , zdała by mi się takowa , by wreszcie zrobić kapelusz , a'la melonik . Zrobiłam co prawda ..nawet ładny ...ale wyszedł na głowę konia
...przy wycinaniu krążka zbyt dużo przybrałam w kole .
Serdeczności Jadzieńko ...świętowałam dzisiaj wyjątkowo aktywnie , wszak to Święto Józefa Robotnika , więc należało je uczcić ...czynem . W chodniku usunęłam spomiędzy płyt mech i siewki dzwonków , kocimiętki , a przed posesją wycięłam wszystkie mlecze / mniszki . Wzięłam się też za trawę spod ogrodzenia i na koniec ...postawiłam 2 latarnie na skalniaku , przed oczkiem .
A Ty zapewne też nie próżnowałaś

Serdeczności Jadzieńko ...świętowałam dzisiaj wyjątkowo aktywnie , wszak to Święto Józefa Robotnika , więc należało je uczcić ...czynem . W chodniku usunęłam spomiędzy płyt mech i siewki dzwonków , kocimiętki , a przed posesją wycięłam wszystkie mlecze / mniszki . Wzięłam się też za trawę spod ogrodzenia i na koniec ...postawiłam 2 latarnie na skalniaku , przed oczkiem .
A Ty zapewne też nie próżnowałaś

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- JAKUCH
JAGÓDKO
to grzybek mam je 2, ale może jako wzór na melonik kto wie może nadałby się
Bardziej podobny do czapki Jasia Wędrowniczka
Oczywiście ,że dzień spędziłam pracowicie ,bo jutro wyjeżdżam i musiałam nawieź moje róże i lelujki ,a także inne byliny, czyściłam kamyczki z siewek nasturcji i bratków[fiołków rogatych ] ,które tam się wysiewają to robota głupiego
,ale cóż trza było ,żebym nie zastała na chodniku buszu jak wrócę .Jak wrócę to muszę wreszcie postawić moje ciurkadełko
AGUSIU chyba na tym tle jestem już zboczona .
Dzisiaj uciekł mi taki fajny owadzik ,bo nie miałam pod ręką aparatu .Musiałabym go nosić na szyi
Ten ciemny irysek jest tylko jeden inne lila tych jest więcej

AGUSIU chyba na tym tle jestem już zboczona .

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Jadziu śliczne te różowe tulipanki
wracaj szybciutko 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Nie mów- a Sanguinarię dostałaś ?...Bo nic nie piszesz
.

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Ależ cudne te zielone prymulki
bardzo lubię kwiaty w odcieniach zieleni....
I lewizje mnie zachwycają.... czy zimowały u Ciebie, czy to nowe nabytki??? U mnie nie najlepiej sobie radzą i z kilku roślinek, od kilku lat trzyma się tylko jedna....

I lewizje mnie zachwycają.... czy zimowały u Ciebie, czy to nowe nabytki??? U mnie nie najlepiej sobie radzą i z kilku roślinek, od kilku lat trzyma się tylko jedna....
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
W tym roku moją miłością są prymulki, dlatego przybiegłam za nimi do Ciebie. Piękne
Mnóstwo masz tulipanków, ale bardzo spodobały mi się te różowiutkie. Też takie bym chciała, ale u mnie kwitną tylko żółte