Mój mały parapetowy ogródek :)
- treissi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Saro nie ma sprawy. Moja dracena i tak jest na wykończeniu. Próbowałam już wszystkiego a ona i tak gubi liście. Niewiele ich juz zostało, więc ... jakoś przestało mi zależec. Wstawiłam ją w kąt, żeby spokojnie odeszła z tego świata. Chyba, że jej to mleko pomoże. Ale jak tylko raz w miesiącu to na efekty chyba długo będzie trzeba czekac. No chyba, że nagle przestaną jej liście żółknąc.
- DieSte
- 200p
- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A może macie stare babcine sposoby na atakujące kaktusy? Mój terrorysta znów to zrobił...
Zapraszam do mojego spisu wątków
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
Haha
One są niebezpieczne, masz rację ;) Dzisiaj "pogryzła" mnie darowana agawa... ale nic nie mogło zabić mojej radości z faktu jej dołączenia do mojej kolekcji
Podoba mi się teoria o wodzie mineralnej, choć kiedyś czytałam artykuł dowodzący, że niejednokrotnie "kupna" woda jest gorszej jakości niż kranówka - to się tyczy szczególnie tych tanich wód, sprzedawanych pod nazwą: "woda źródlana"...

Podoba mi się teoria o wodzie mineralnej, choć kiedyś czytałam artykuł dowodzący, że niejednokrotnie "kupna" woda jest gorszej jakości niż kranówka - to się tyczy szczególnie tych tanich wód, sprzedawanych pod nazwą: "woda źródlana"...
- DieSte
- 200p
Wiesz co, u mnie w Lublinie i tak mamy założony filtr w bloku na krany, ale jak filtrujemy wodę w filtrze takim przelewowym przed ugotowaniem to zostaje w nim masa syfu... Nie wiem czy jest coś gorszego 

- DieSte
- 200p
Dostałam dziś maaase szczepek - m.in. anginusa, którego z paczki poczuł nawet... listonosz
Spytał czy będzie mógł przyjść kiedyś po szczepkę
Paczka przyszła z Poznania... jeżeli któraś z Was się do niej przyznaje, to piszcie, bo ja nie mam pojęcia od kogo ona jest 8)
Wszystko już zasadzone, zaraz będą zdjęcia, chociaż na razie nie ma chyba za bardzo czego fotografować 

- DieSte
- 200p
Oto dwie tacki kwiatów - zdjęcia bardzo niewyraźne, ale mój aparat nie chce współpracować, więc w jego imieniu przepraszam za jakość.

Pierwsza tacka - anginowiec (Pelargonium graveolens), odnóżki opuncji i trzykrotka (Tradescantia fluminensis 'Albovittata')

Druga tacka - dwie doniczki w drugim rzędzie od prawej to żyworódki w różnym wieku, obok pilea (Piles pepermioides):

Potem u góry - aloes (Aloe aristata):

Na prawo to hatiora (Hatiora salicornioides)....
i na końcu zielistka (Chlorophytum comosum):

Pierwsza tacka - anginowiec (Pelargonium graveolens), odnóżki opuncji i trzykrotka (Tradescantia fluminensis 'Albovittata')

Druga tacka - dwie doniczki w drugim rzędzie od prawej to żyworódki w różnym wieku, obok pilea (Piles pepermioides):

Potem u góry - aloes (Aloe aristata):

Na prawo to hatiora (Hatiora salicornioides)....
i na końcu zielistka (Chlorophytum comosum):

- DieSte
- 200p
Basiu, dziękuję Ci bardzo
Chciałam popodpisywać i dodać daty, żeby wiedzieć co i ile u mnie stoi