Mój zielony świat cz.3
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.3
Rabatki pięknie uporządkowane
.Modrzewnica?Napisz coś więcej na jakiej glebie rośnie czy jest wymagająca.

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Aniu,taką modrzewnicę mam od lat,a teraz kupiłam białą -śliczna jest
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
trawiaste rondo obsypane kora pięknie wygląda
Widoczki piękne, Złotlin pięknie zakwitł
Modrzewnica piękne ma dzwoneczki
Ubiorek wiecznie zielony, dąbrówki, zawilce piękne
Pigwowiec śliczne ma kwiatuszki
Jabłuszko nn pięknie kwitnie
Wszędobylskie niezapominajki piękne u mnie jakoś kiepsko się rozsiały i jest ich niewiele

Widoczki piękne, Złotlin pięknie zakwitł
Modrzewnica piękne ma dzwoneczki

Ubiorek wiecznie zielony, dąbrówki, zawilce piękne

Pigwowiec śliczne ma kwiatuszki
Jabłuszko nn pięknie kwitnie

Wszędobylskie niezapominajki piękne u mnie jakoś kiepsko się rozsiały i jest ich niewiele

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu
Tak ślicznie u Ciebie, jabłoneczka ma śliczny kolorek, serduszka, piękna kępa, no i ta modrzewnica, takie słodkie dzwoneczki 

- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
Aniu, to zdjęcie z przewisającymi gałązkami brzozy na pierwszym planie to mistrzostwo świata! Jabłoń prześliczna, ja na takową miejsca już nie mam, ale sąsiedzi mają po drugiej stronie ogrodzenia, to i ja się nią cieszę
Modrzewnica szalenie dekoracyjna z tymi dzwoneczkami, czy to jakiś kwasolub?

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

moje wątki miastowe i wiejskie
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, ale fajna ta modrzewnica, pierwszy raz ją widzę

- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Modrzewnica piękna jest
chyba znowu się będziemy wymieniały 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aniu, obejrzałam Twoje nowości wiosenne. Pięknie jest!
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu witaj.
Cudownie kwitną Ci tulipany.
Moje nornice zjadają, jak je tylko na swojej spotkają drodze, nie tylko zimą, ale i teraz, wyrywam kwitnące, albo z pąkami zwiędnięte z obgryzioną cebulką.
Jakoś nie mogę się przepomóc, żeby sadzić w koszyczkach.
Piękna trawiasta wyspa. Także mam taką trawiastą wyspę, ale w wersji mini, gdyż nie mam miejsca.
Cudowny pełny złotlin, u mnie niestety przemarzał co roku i musiałam wykopać.
Miłego dnia Ci życzę.

Cudownie kwitną Ci tulipany.

Jakoś nie mogę się przepomóc, żeby sadzić w koszyczkach.
Piękna trawiasta wyspa. Także mam taką trawiastą wyspę, ale w wersji mini, gdyż nie mam miejsca.
Cudowny pełny złotlin, u mnie niestety przemarzał co roku i musiałam wykopać.
Miłego dnia Ci życzę.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu śliczne wiosenne widoczki.... przyroda tak pędzi w tym sezonie, wszystko kwitnie znacznie wcześniej niż zawsze.... jeszcze nie ma maja, a już jest tak pięknie i kolorowo, jak dopiero w tym miesiącu bywa....
Cudne zawilce, ja miałam je przez wiele lat, ale niestety wyginęły mi...
Cudne zawilce, ja miałam je przez wiele lat, ale niestety wyginęły mi...
Zawilce mnie urzekły, mam nadzieję, że moje też wyrosną i zakwitną.... a modrzewnica? Pierwszy raz słyszę, pierwszy raz widzę, ale śliczna jest. Dąbrówki od ciebie u mnie też zaczynają kwitnąc.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu na razie tylko się przywitam bo zaległości mam tak duże ,że nie wiem od czego zacząć
Zdrówka życzę i pięknej pogody

Zdrówka życzę i pięknej pogody

Pozdrawiam Alicja
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Grażynko dziękuję za miłe słowa
i cieszę się, że poprawiłam Ci nastrój moimi fotkami. Zapraszam Cię do kolejnych wizyt w moim ogródku
Gosiu może to jeszcze nie łany ale myślę, że latem będę mogła tak powiedzieć. Wysiałam tyle kwiatów i jak to wszystko posadzę, może być kolorowo
Dziękuję Gosiu
Małgocha jeśli u Ciebie tak buszują to koniecznie na jesieni kup koszyczki. U mnie (odpukać) żadnych tulipanów i innych cebulowych nigdy nie zjadły.
Aniu modrzewnica to mała krzewinka i lubi kwaśne podłoże jak wrzosy tylko kwitnie na wiosnę. Rajska jabłoń jest u mnie już parę ładnych lat ale w tym dała ogromny popis i zakwitła bardzo obficie.
Joasiu modrzewnicę mam od zeszłego roku ma podobne wymagania jak wrzosy czyli kwaśną ziemię i lekki półcień.
Dorotko wcale się nie dziwię, przecież Ty masz wszystko w swoim ogrodzie
Paulinko może zbyt dokładnie plewisz w ogrodzie, jak zawiążą nasiona posiej w jakimś zakątku ogrodu a potem rozsądź tam gdzie Ci odpowiada.
Iwonko dziękuję Ci kochana
i zapraszam jak najczęściej będzie mi ogromnie miło
Zuzka czasem mi się udaje pstryknąć fajne zdjęcie ale ile muszę ich zrobić, żeby tak fajnie wyszło, nie pytaj
Modrzewnica ma podobne wymagania jak wrzosy.
Tesiu gdy ją kupowałam nic o niej nie wiedziałam ale teraz wcale nie żałuje bo piękne ma te dzwoneczki
Violu buziak dla Ciebie
wiesz za co
Wandziu dziękuję
nowości nie mam zbyt dużo ale mnie wiele nie potrzeba by cieszyć się z każdego wiosennego kwiatka
Tajeczko jak się cieszę, że do mnie zawitałaś
zapraszam jak najczęściej dla Ciebie furtka mojego ogrodu jest zawsze otwarta. U mnie też złotlin przymarzał ale ta łagodna zima mu sprzyjała i zakwitł pierwszy raz tak obficie.
Aguś masz rację wszystkie rośliny na gwałt chcą kwitnąc, dziś zauważyłam, że ostrogowce mają już pąki aż strach pomyśleć bo przed nami jeszcze Zimni Ogrodnicy. Miejmy nadzieję, że już mrozów nie będzie i wiosna nam się odwdzięczy za zeszłoroczne opóźnienie.
Aga-athshe te zawilce bywają bardzo ekspansywne gdybym ich nie dzieliła zarosłyby całe rabaty. Potrafią się szybko rozrastać za kilka lat będziesz miała całe kwitnące łany.
Aluniu witaj kochana
każdy z nas w tym wiosennym czasie jest zabiegany. Najważniejsze, że jesteś 
Za każdy miły wpis dziękuję Wam bardzo serdecznie, cieszę, że jesteście i do mnie zaglądacie
Dla Was moi mili trochę fotek w podzięce...

Gosiu może to jeszcze nie łany ale myślę, że latem będę mogła tak powiedzieć. Wysiałam tyle kwiatów i jak to wszystko posadzę, może być kolorowo

Małgocha jeśli u Ciebie tak buszują to koniecznie na jesieni kup koszyczki. U mnie (odpukać) żadnych tulipanów i innych cebulowych nigdy nie zjadły.
Aniu modrzewnica to mała krzewinka i lubi kwaśne podłoże jak wrzosy tylko kwitnie na wiosnę. Rajska jabłoń jest u mnie już parę ładnych lat ale w tym dała ogromny popis i zakwitła bardzo obficie.
Joasiu modrzewnicę mam od zeszłego roku ma podobne wymagania jak wrzosy czyli kwaśną ziemię i lekki półcień.
Dorotko wcale się nie dziwię, przecież Ty masz wszystko w swoim ogrodzie

Paulinko może zbyt dokładnie plewisz w ogrodzie, jak zawiążą nasiona posiej w jakimś zakątku ogrodu a potem rozsądź tam gdzie Ci odpowiada.
Iwonko dziękuję Ci kochana

Zuzka czasem mi się udaje pstryknąć fajne zdjęcie ale ile muszę ich zrobić, żeby tak fajnie wyszło, nie pytaj

Tesiu gdy ją kupowałam nic o niej nie wiedziałam ale teraz wcale nie żałuje bo piękne ma te dzwoneczki

Violu buziak dla Ciebie

Wandziu dziękuję

Tajeczko jak się cieszę, że do mnie zawitałaś

Aguś masz rację wszystkie rośliny na gwałt chcą kwitnąc, dziś zauważyłam, że ostrogowce mają już pąki aż strach pomyśleć bo przed nami jeszcze Zimni Ogrodnicy. Miejmy nadzieję, że już mrozów nie będzie i wiosna nam się odwdzięczy za zeszłoroczne opóźnienie.
Aga-athshe te zawilce bywają bardzo ekspansywne gdybym ich nie dzieliła zarosłyby całe rabaty. Potrafią się szybko rozrastać za kilka lat będziesz miała całe kwitnące łany.
Aluniu witaj kochana

Za każdy miły wpis dziękuję Wam bardzo serdecznie, cieszę, że jesteście i do mnie zaglądacie

Dla Was moi mili trochę fotek w podzięce...

- slotys
- Od: 9 lut 2012, o 09:53
Aniu fotki cudne
ale jak może być inaczej kiedy Twój ogród jest boski . Wiem ,że powtarzam się ale dla mnie bezkonkurencyjne są stokrotki
Aniu posiane maczki wzeszły...obawiam się ,że z tym siewem to "postąpiłam szaleństwo ". Siewek są straszne ilości . Czy poczekać aż trochę podrosną i wtedy je przerzedzić czy zrobić to już teraz ?

Aniu posiane maczki wzeszły...obawiam się ,że z tym siewem to "postąpiłam szaleństwo ". Siewek są straszne ilości . Czy poczekać aż trochę podrosną i wtedy je przerzedzić czy zrobić to już teraz ?
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgoś i mnie stokrotki bardzo się podobają, niby takie zwykłe a w grupie wyglądają niesamowicie.
Maki przerwij póki jeszcze małe tak miej-więcej co trzy, cztery centymetry. Buziaki
Maki przerwij póki jeszcze małe tak miej-więcej co trzy, cztery centymetry. Buziaki