Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kocham każdą roślinkę:) Zakątek Annes 77 cz3
Aniu, tabliczki w kształcie serca były....i były w jakimś sklepie. Nie jadam masła, więc skąd ta skleroza??
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, biję się w piersi, że dopiero teraz znalazłam Twój wątek
Bardzo lubię Twój ogród i z przyjemnością oglądam Twoje kwiatowe kompozycje. Trzy Edenki z mnóstwem pączków
to dopiero powód do zadowolenia. Dzbanek lawendowy cudnie romantyczny
Pozdrawiam, Elwi

Pozdrawiam, Elwi
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Pokaż te tabliczki jak zrobisz napisy
Tulipany urocze aż szkoda ,że przekwitają
Pączki na różach ale radocha
muszę przelupować swoje

Tulipany urocze aż szkoda ,że przekwitają

Pączki na różach ale radocha

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu jestem w szoku że u Ciebie róże już w pąkach. U mnie jedna jeszcze liści nie ma. No będziesz miała co podziwiać
A my razem z Tobą
Fajnie wymyśliłaś z tymi napisami. I grunt że nie przepłaciłaś 

- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To fajnie, Angielki to dobry "material genetczny", latwo sie ukorzeniaja. Bezproblemowo ukorzeniaja sie tez Polianthy.Annes 77 pisze:Alexia to prawdopodobnie James GalwayWiesz...tak sobie włożyłam w ziemię bez entuzjazmu,bo do tej pory nie udało mi się...ale może teraz?
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Ale tulipany ładnie otworzyły się na słońce ;) A Super Parrot jest śliczny (jak wszystkie papuzie), kiedyś miałam White Parrot - biały z zielonymi smugami, efekt piorunujący jak zakwitł. Zresztą wszystkie papuzie niesamowicie prezentują się na rabatach, no i u mnie dopóki jeszcze rosły, to zawsze długo kwitły.
Eden już z pąkami, ach już niedługo zacznie się różany festiwal
Eden już z pąkami, ach już niedługo zacznie się różany festiwal

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
Też mam takie skojarzenia niektórych tulipanów z piwoniami. U mnie trochę się pokładają te tulipany. Nie wiem, czy za mało słońca, czy taka już ich uroda? Fajny dywanik z niezapominajek 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja się na razie cieszę, że Eden żyje, odbija od ziemi-musiałam ją nieco przyciąć. Nie ma mowy na razie o pączkach, tylko moja ulubiona Teresa zawiązała pierwszy. Po prostu muszę ją kochać 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wczoraj zawitałam na działeczkę,jeszcze bez kosiarki,ma dziś dojechać,a jutro jak pogoda pozwoli wypróbuję nową maszynę
Cieszę się,bo wczoraj jednak zakwitły zagubione wcześniej tulipany Elegant Lady...słoneczka nie było i fotki jakby mniej wyraźne.
Piesia moja wybiegała się za wsze czasy,zabierała mi rękawiczki i ganiała z nimi,potem zziajana kładła się na trawę i spała ...
Maju patyczek od James Galwaya włożyłam wprost do gruntu,zbytnio się nim nie przejmując.Ot tak sobie,na razie wypuszcza z boku pędziki,zobaczymy co z niego wyrośnie...liczę na udany pierwszy raz.Rośnie w półcieniu.
persymona no właśnie tulipanki w słońcu to super obrazek,wczoraj brakowało mi promyczków,ciężko zrobić dobre fotki ,ale coś tam popstrykałam i zaraz to pokażę:)
Moni co dziwne one dalej trzymają płatki,cieszę się,że je mam...
AnaAn bezpośrednio do gruntu wsadziłam
A co lepiej do doniczki najpierw?
Andziu ja tez mam kilka plastikowych donic na działce,pakuję kwiaty w to co mam pod ręką
Na Kaisera czekam,na razie ma kilka pąków,bo niestety jedna gałązka uschła i podejrzewam,że to wina drucików metalowych,którymi były przywiązane...ech no trudno ...Tulipany z B są the best
Michę sfotografuję jak ją obsadzę,może jutro mi się uda?
Heliofitka widziałam u kogoś jak w konewce metalowej była gipsówka różowa,może ta rośnie mniejsza?
Pepsi a ja jadam masło,rzeczywiście dopada mnie czasem skleroza...tabliczki już skończone
Elwi miło,że jesteś:) Edenki jak na razie walczą z robalami,całe mnóstwo nimułki w trawie siedzi,nagle wylatują ni stąd ni zowąd
Nie znoszę tego robactwa...
Zabeczka tabliczki nie mają jeszcze fotek...później wstawię
Bez tulipanów i żurawek byłoby nudno teraz wiosną.
Szpalerek cieszy moje oczy,są różne odmiany i nieznacznie różnią się terminem kwitnienia,warto o tym pomyśleć przed zakupem.
Madziu jeden Eden u mnie już 5 rok to i szybciej zawiązuje pąki,inne tez mu zazdroszczą,wczoraj zauważyłam pąka na Princess Alexandra of Kent...Twój Edenek młodziutki,ale zobaczysz z roku na rok będzie większy
Alexia ja zdam egzamin to może i pokuszę się o ukorzenienie innych pięknotek
Alana papuzie tulipany rzeczywiście długo trzymają kwiaty,mimo,że całkiem się otworzyły kwiaty to nadal mają płatki.
Bożenko tulipany piwoniowe mają wielkie i ciężkie kwiaty i chyba dlatego się pochylają
Kłaniają się nam do stóp
Ewcia Tereska jest niezastąpiona,u mnie to terminator,ma mnóstwo paków,już lekko kolorek widać,taka ciemna purpura,a potem różowa,no cudna
Tulipan Angelique

Rosną razem z Super Parrot

Hosty wybujały...

Ta najmniejsza,ale daje radę...

Żurawki czarują kolorami...

Floks z ?

Piwonia koperkowa

Azalia Persil

Elegant lady z B śliczne

Pozdrawiam serdecznie:)

Cieszę się,bo wczoraj jednak zakwitły zagubione wcześniej tulipany Elegant Lady...słoneczka nie było i fotki jakby mniej wyraźne.
Piesia moja wybiegała się za wsze czasy,zabierała mi rękawiczki i ganiała z nimi,potem zziajana kładła się na trawę i spała ...
Maju patyczek od James Galwaya włożyłam wprost do gruntu,zbytnio się nim nie przejmując.Ot tak sobie,na razie wypuszcza z boku pędziki,zobaczymy co z niego wyrośnie...liczę na udany pierwszy raz.Rośnie w półcieniu.
persymona no właśnie tulipanki w słońcu to super obrazek,wczoraj brakowało mi promyczków,ciężko zrobić dobre fotki ,ale coś tam popstrykałam i zaraz to pokażę:)
Moni co dziwne one dalej trzymają płatki,cieszę się,że je mam...
AnaAn bezpośrednio do gruntu wsadziłam

Andziu ja tez mam kilka plastikowych donic na działce,pakuję kwiaty w to co mam pod ręką

Na Kaisera czekam,na razie ma kilka pąków,bo niestety jedna gałązka uschła i podejrzewam,że to wina drucików metalowych,którymi były przywiązane...ech no trudno ...Tulipany z B są the best

Heliofitka widziałam u kogoś jak w konewce metalowej była gipsówka różowa,może ta rośnie mniejsza?
Pepsi a ja jadam masło,rzeczywiście dopada mnie czasem skleroza...tabliczki już skończone

Elwi miło,że jesteś:) Edenki jak na razie walczą z robalami,całe mnóstwo nimułki w trawie siedzi,nagle wylatują ni stąd ni zowąd

Zabeczka tabliczki nie mają jeszcze fotek...później wstawię

Szpalerek cieszy moje oczy,są różne odmiany i nieznacznie różnią się terminem kwitnienia,warto o tym pomyśleć przed zakupem.
Madziu jeden Eden u mnie już 5 rok to i szybciej zawiązuje pąki,inne tez mu zazdroszczą,wczoraj zauważyłam pąka na Princess Alexandra of Kent...Twój Edenek młodziutki,ale zobaczysz z roku na rok będzie większy

Alexia ja zdam egzamin to może i pokuszę się o ukorzenienie innych pięknotek

Alana papuzie tulipany rzeczywiście długo trzymają kwiaty,mimo,że całkiem się otworzyły kwiaty to nadal mają płatki.
Bożenko tulipany piwoniowe mają wielkie i ciężkie kwiaty i chyba dlatego się pochylają

Ewcia Tereska jest niezastąpiona,u mnie to terminator,ma mnóstwo paków,już lekko kolorek widać,taka ciemna purpura,a potem różowa,no cudna

Tulipan Angelique

Rosną razem z Super Parrot

Hosty wybujały...

Ta najmniejsza,ale daje radę...

Żurawki czarują kolorami...

Floks z ?

Piwonia koperkowa

Azalia Persil

Elegant lady z B śliczne

Pozdrawiam serdecznie:)
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Jest tak jak pisze Alexia.... łatwość ukorzeniania zależy do odmiany róży.
Ja zrobiłam sobie Agnes Schiliger na własnym korzeniu. Po zimie, odpukać żeby nie zapeszyć,
ładnie mi rośnie. Pięknie masz w ogrodzie..... tulipany są takie piękne..... szkoda, że one tak
krótko kwitną.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, tulipany boskie. Te postrzępione mnie urzekły. Teraz ich czas
I rodosiów zazdraszaczam, bo moje to pożal się Boże. Pięknie u Ciebie.

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Czy Angelique masz pierwszy sezon? Robiłam już kilkakrotne podejście do tej odmiany i są u mnie tylko jeden sezon, a później znikają