Aniu (Andzia84)! W zasadzie na samym końcu wpadł mi w oko ten kamień i teraz jestem na 100% pewna, że to musi być ten

Jak prace zostaną wykonane, na pewno pokażę, bo to przecież ogród

Lubię jak jest dużo kwiatów i jest kolorowo!
Aniu (wielkakulka)! Cieszę się, że Ci się podobają
Krysiu (Ignis05)! Faktycznie spotkanie było super. Z Danusią przypadłyśmy sobie do gustu również w realu

Faktycznie wolę zdjęcia macro, ale będę się także starać pokazywać plan ogólny
Piotrze! Dziękuję, ale widziałam znacznie więcej tulipanów i to tu na forum. Ale i ja nazbierałam ich co nie co

Powojnik Yukiokoshi lada chwila zakwitnie pierwszym kwiatem. Dziś to sprawdzałam
Marzenko (Sosenki4)! Zaraz pobiegnę zobaczyć relację

To znaczy, że i Ty dziś po pracy miałaś sadzenie... I ja także nie znam tego chwastu. Może go pokażesz ku przestrodze?
Gosiu (Pepsi)! Obiecuję, że się poprawię
Po kilku dniach przerwy nadeszła pora, by wziąć się znowu do pracy. Zauważyłam bowiem, że niektóre róże noszą ślady szkodników. Użyłam zatem odpowiedniego systemicznego środka. A że mam sporo ponad 100 krzaków miałam czas, by się im przyjrzeć. Z lepszych wiadomości: Louise Odier ma już pękającego pąka i zaraz będzie kwitł na całego

Z gorszych - na kilku różach pojawiły się mszyce, na innych - nimułki. Co dla mnie zaskakujące, najwięcej nimułki było na róży rugosa. Na każdym pędzie siedziało kilka i wszystkie miały mnie w nosie :club2:

To dałam im papu
Posadziłam także nabytki po forumowym spotkaniu z Danusią (mm-complex), a dodatkowo magnolię x soulangeana 'Alexandrina'
W ogrodzie cudnie kwitnie tarczownica od Stasi (stasia_ogrod)
I mój nowy zawilec wielkokwiatowy "Polish Star"
A na koniec na gotowo