Zielona ferajna

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
nowapasja
1000p
1000p
Od: 28 sty 2011, o 10:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielona ferajna

Post »

;:oj ale pole jasnoty, nasz króliczek miałby co chrupać :D
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Henryku, Nika, Kingo dziękuję ;:196
Kingo trzeba zajrzeć do środka ;:183 Zrobiłam te zdjęcia po tym, jak na każdym "zwykłym" zbliżeniu miałam w tle blok ;:219
Olu też pierwszy raz widziałam taką jej ilość ;:oj Musiałam to uwiecznić ;:224

Aby mazurki na Waszym świątecznym stole koncertowały tak słodko jak co roku,
aby zajączki wielkanocne nie skąpiły Wam podarków,
a dobry Bóg - swojej łaski. Wesołego Alleluja!

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudownie pokazałaś wiosnę słoneczną;). :wit
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wiosna, wiosna w pełni.
Zauroczyło mnie zdjęcie środka magnolii ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
x-Cz-a

Post »

;:180 nie powiem ,fotograf z Ciebie nie lada,dziękuję za obrazy aparatem malowane ;:180
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Przepięknie sportretowana wiosna ;:180 ;:138
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Ciekawa jak inne Twoje sesja,zdjęcia na piątkę dopiero na zbliżeniach widać jak piękną rośliną jest tak pospolita łąkowa roślina jasnota purpurowa ;:333
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Patrycjo, Justus, Czereśnio, Tesiu, Arku dziękuję ;:196

Nareszcie udało mi się sfotografować trochę domowych. Nie wszystkie, bo z przędziorkiem walki ciąg dalszy - a właśnie diffenbachię chcę też pokazać, ciekawy domek dostała ;:108

Z 4 gloksynii zostały 3, jedna padła, ale wbrew pozorom nie ta, która tak długo kołkowała. Jak na złość 2 zostały w doniczce w której robi się trochę ciasno, nie myślałam że aż tak urosną ;:219 Za to premiera tuż, tuż...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Doniczka z 2 roślinami:

Obrazek

"Kołeczek", zdecydował się jednak żyć i całkiem nieźle sobie radzi, ma już nawet malusieńkie pączki ;:173

Obrazek

Pączki na 3 roślinie, tej która jest w doniczce sama:

Obrazek

Hippeastrum rośnie w oczach. Zostało jeszcze trochę czerwonej plamistości, ale jest zdecydowanie lepiej, liście są zupełnie zdrowe:

Obrazek

"Młode" też świetnie sobie radzi, ciekawa jestem po ilu latach cebulki przybyszowe kwitną?

Obrazek

Cytrynki dostały nowe domki. Niestety, zostały mi tylko 3, jedną załatwił przędziorek :( Jednak pozostałe wyraźnie czują się lepiej po przeprowadzce:

Obrazek

Storczyki obiecywały eksplozję kwiecia... nastąpiła eksplozja korzeni ;:219

Obrazek

Mimo brzydkiej niespodzianki akurat ten dostał nowy, ładniejszy podstawek - dużą kryształową popielniczkę ;:224

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nieraz widziałam przepięknie kwitnące gloksynie w sklepach, ale moje doświadczenie za każdym razem podszeptowało mi: zostaw, nie kupuj i tak zamordujesz. Niestety to prawda ;:131
Podziwiam osoby, które potrafią utrzymać je przy życiu dłużej, niż trzy dni, a doprowadzenie ich do ponownego kwitnienia,
to dla mnie czysta abstrakcja ;:180
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

Faktycznie piękne "badyle" wyrosły.
heliofitka pisze:Nieraz widziałam przepięknie kwitnące gloksynie w sklepach, ale moje doświadczenie za każdym razem podszeptowało mi: zostaw, nie kupuj i tak zamordujesz. Niestety to prawda ;:131
Podziwiam osoby, które potrafią utrzymać je przy życiu dłużej, niż trzy dni, a doprowadzenie ich do ponownego kwitnienia,
Iwonko, nie potrzebnie zniechęcasz się. Te gotowce takie "jednorazowe" są - naszpikowane hormonami, nawozami w zwykłych domowych warunkach często padają. Gdybyś zaczęła od bulwy , zobaczyłabyś jaki to łatwy w obsłudze kwiatuszek.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

georginja pisze:Faktycznie piękne "badyle" wyrosły.
heliofitka pisze:Nieraz widziałam przepięknie kwitnące gloksynie w sklepach, ale moje doświadczenie za każdym razem podszeptowało mi: zostaw, nie kupuj i tak zamordujesz. Niestety to prawda ;:131
Iwonko, nie potrzebnie zniechęcasz się. Te gotowce takie "jednorazowe" są - naszpikowane hormonami, nawozami w zwykłych domowych warunkach często padają. Gdybyś zaczęła od bulwy , zobaczyłabyś jaki to łatwy w obsłudze kwiatuszek.
Racja georginjo, one są bardzo łatwe w obsłudze ;:108 Jeśli jest taka możliwość, zawsze lepiej kupować bulwy - i tańsze, i większa gwarancja że nie będą "jednorazówką". Gloksynie jak widzę są mało wymagające, podlewam jak nieco przeschnie, dostały pałeczki nawozowe i widzę, że im to odpowiada. Uwielbiają słońce, na początku miałam trochę wątpliwości, ich włochate listki przypominają fiołki a te długo tu nie pożyły ;:185 Ale jest wprost przeciwnie, czują się doskonale :wink:
Pozdrawiam, Natalia
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

MAgiczne twoje zdjęcia...cudowne... ja nie mam ręki do gloksyni...zawsze przeleję... :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Patrycjo dziękuję ;:196 Akurat zawsze udaje mi się trafić z dobrym momentem na podlanie, plastikowe doniczki też to ułatwiają, zawsze mogę stwierdzić czy są lżejsze czy nie ;:108 Z glinianymi/ceramicznymi jest gorzej.

Dostałam dzisiaj w prezencie nowego zielonego lokatora - kroplika ;:oj Z tego co czytała, można je hodować w domu, więc jutro idę mu dokupić kolegów i zagospodarować kolejną kryształową misę :tan Jak będzie lepsze światło to koniecznie zrobię mu sesję, te kwiatuszki są cudowne ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Śliczny kroplik. Już drugi sezon próbuję upolować nasiona ale bezskutecznie. Może uda mi się kupić sadzonkę. Hippeastrum masz z zeszłorocznej cebulki? Ja swoje wsadziłam do ziemi i ino liście wypuściły... :roll:
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

Kroplik wspaniały, bardzo ładny kolorek
Życzę powodzenia ;:172
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”