Ogródkowy bloog
Re: Ogródkowy bloog
Madziu!
Kopię dołek pod lilię i jam mam drobre kamyczki lub keramzyt daje to na dno doła. Potem przsypuję warstwą ziemi , na którą daję kilka centymetrów piasku i wkładam cebulkę. Posypypuję ją paskiem i dopiero na to idzie ziemia.
Bardzo ważne przy ciężkich glebach. Podczas długotrwałych opadów mogą tworzyć się zastoiny wody i cebulki zgmiją. Piasek chroni je dodatkowo przed robalami, które nie przepadają za nim.
Do doniczek wystarczy na dno warstwa kamyczków albo keramzytu. Można kupić w małych woreczkach w sklepie ogrodniczym.
Pochwalisz się jakie odmiany zakupiłaś?
Ruda Żabko!
Jak masz na imię?
Podsunęłaś mi pomysł z osłonięciem boków klatki. Jutro wieczorem kolejna próba łapania.
Grażynko!
Trzy lata to sporo dla pasjonata. Można się wiele nauczyć. W przypadku mojej różyczki pomyślałam, że lepiej pouczyć się teraz na cudzych błędach niż ciachnąć ją bezmyślnie. Czytałam,że róże parkowe nie wymagają cięcia więc zostawiłam ją w spokoju.
Taki sam problem mam z różą przy furtce. Sterczą gołe łodygi a na ich końcach po kilka listków. Teraz już chyba za późno na cięcie?
Kopię dołek pod lilię i jam mam drobre kamyczki lub keramzyt daje to na dno doła. Potem przsypuję warstwą ziemi , na którą daję kilka centymetrów piasku i wkładam cebulkę. Posypypuję ją paskiem i dopiero na to idzie ziemia.
Bardzo ważne przy ciężkich glebach. Podczas długotrwałych opadów mogą tworzyć się zastoiny wody i cebulki zgmiją. Piasek chroni je dodatkowo przed robalami, które nie przepadają za nim.
Do doniczek wystarczy na dno warstwa kamyczków albo keramzytu. Można kupić w małych woreczkach w sklepie ogrodniczym.
Pochwalisz się jakie odmiany zakupiłaś?
Ruda Żabko!
Jak masz na imię?
Podsunęłaś mi pomysł z osłonięciem boków klatki. Jutro wieczorem kolejna próba łapania.
Grażynko!
Trzy lata to sporo dla pasjonata. Można się wiele nauczyć. W przypadku mojej różyczki pomyślałam, że lepiej pouczyć się teraz na cudzych błędach niż ciachnąć ją bezmyślnie. Czytałam,że róże parkowe nie wymagają cięcia więc zostawiłam ją w spokoju.
Taki sam problem mam z różą przy furtce. Sterczą gołe łodygi a na ich końcach po kilka listków. Teraz już chyba za późno na cięcie?
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko!
Dzięki za zdjęcie poglądowe.
Musze pilnie złapać 2 ciężarne kotki bo inaczej przybędzie co najmniej 8 kotów.
Dzięki za zdjęcie poglądowe.
Musze pilnie złapać 2 ciężarne kotki bo inaczej przybędzie co najmniej 8 kotów.
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
Rozumiem Aniu i trzymam mocno kciuki, żeby się udało

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu dziękuję za podpowiedź. Zakupiłam Sherezade, Rose, White, Ot Miss Lily. Większego wyboru nie było. Właśnie czekam na kuriera.
Piękne zawilce. Rządek na liliowce będzie spory
Widzę na zdjęciach, że w ogóle masz ich bardzo dużo, super.

Widzę na zdjęciach, że w ogóle masz ich bardzo dużo, super.

Pozdrawiam, Robert.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Zabieranie trawy, he he he, skąd ja to znam?
Będzie cudnie. Już nie mogę doczekać się spektaklu Twoich liliowców.
Kotki złapane?
Będzie cudnie. Już nie mogę doczekać się spektaklu Twoich liliowców.

Kotki złapane?
Zdjęcia super, ostrość w punkcie, pokazane to co powinno być pokazane.
Trawnik ustępuje miejsca kwiatom, to już standard.A zawilec piękny, u mnie sporo się sieje.
Trawnik ustępuje miejsca kwiatom, to już standard.A zawilec piękny, u mnie sporo się sieje.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Zabieranie trawniczka uskuteczniasz ?
Skąd my to wszyscy znamy......
Ja swoje będę ciąć jak przekwitną, bo teraz szkoda każdego kwiatka.

Skąd my to wszyscy znamy......

Ja swoje będę ciąć jak przekwitną, bo teraz szkoda każdego kwiatka.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Robercie!
Choroba liliowcowa jest nieuleczalna. Lada dzień dojadą nowe nabytki. Tym razem będą to pajączki.
Poza tym muszę posadzić moje siewki.
Aneczko!J
Jednego kotka już wczoraj wypuściłam. To był kocurek.
Dziś udało się złapać kolejngo delikwenta ale nie jestem pewna co to jest. Chyba kotka. Zostały dwie kotki, które próbuję załapać już drugi sezon.Obchodzą klatkę szerokim łukiem.Obie wyglądają na zaciązone więc wystarczy policzyć ile przybyło by kociąt. Dla mnie to bankructwo
Elu!
Ale to chyba mi wyszło przez przypadek.
Grażynko!
Myślisz,że na tych badylkach będą jakieś kwiaty?
Trawniczka zabieram na razie tylko "troszkę". Musze coś zostawić mojemu mężowi do koszenia. Uwielbia kosić trawę.
Choroba liliowcowa jest nieuleczalna. Lada dzień dojadą nowe nabytki. Tym razem będą to pajączki.
Poza tym muszę posadzić moje siewki.
Aneczko!J
Jednego kotka już wczoraj wypuściłam. To był kocurek.
Dziś udało się złapać kolejngo delikwenta ale nie jestem pewna co to jest. Chyba kotka. Zostały dwie kotki, które próbuję załapać już drugi sezon.Obchodzą klatkę szerokim łukiem.Obie wyglądają na zaciązone więc wystarczy policzyć ile przybyło by kociąt. Dla mnie to bankructwo

Elu!

Grażynko!
Myślisz,że na tych badylkach będą jakieś kwiaty?
Trawniczka zabieram na razie tylko "troszkę". Musze coś zostawić mojemu mężowi do koszenia. Uwielbia kosić trawę.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Aniu
Masz maly ,ale uroczy ogródek gratuluje.
Miłego dnia
Masz maly ,ale uroczy ogródek gratuluje.

Miłego dnia
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Kurczę, zazdroszczę miejsca na liliowce. Marzy mi się taki rządek irysowo liliowcowy 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aniu
Te ostanie tulipanki są śliczne
Liliowcw rosną,oj jeszcze trochę i będzie następna daka kolorów i piękności

Te ostanie tulipanki są śliczne

Liliowcw rosną,oj jeszcze trochę i będzie następna daka kolorów i piękności