Ogród Madzi
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Madzi
Madziu ja już jestem na stale na działce. Zapraszam serdecznie jak będziesz w okolicy 

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu,
cieszy mnie to bardzo. Może uda się w okolicy długiego weekendu. Bardzo bym chciała.
Dziś, wracając z Chojnic, zatrzymałam się we Franku, co było absolutnie do przewidzenia. Ostatecznie moja kolekcja wzbogaciła się o różne prymulki, kilka goryczek, bożykwiat, tojad, nowe kępy sasanek, zawilca i konwalii.
cieszy mnie to bardzo. Może uda się w okolicy długiego weekendu. Bardzo bym chciała.
Dziś, wracając z Chojnic, zatrzymałam się we Franku, co było absolutnie do przewidzenia. Ostatecznie moja kolekcja wzbogaciła się o różne prymulki, kilka goryczek, bożykwiat, tojad, nowe kępy sasanek, zawilca i konwalii.
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Fajne nabytki
Moja Susanka w tym roku nie pokazała całego piekna.Pączki skrapiane deszczem i traktowane porannymi przymrozkami nie rozwinęły się do końca gdy w końcu przyszło upragnione słońce.
Wiatr je strąca i kończy się szansa na jej pełny rozkwit,szkoda.Długo czekam na jej 5 min...
Pozdrawiam Madziu i o miłego

Moja Susanka w tym roku nie pokazała całego piekna.Pączki skrapiane deszczem i traktowane porannymi przymrozkami nie rozwinęły się do końca gdy w końcu przyszło upragnione słońce.
Wiatr je strąca i kończy się szansa na jej pełny rozkwit,szkoda.Długo czekam na jej 5 min...
Pozdrawiam Madziu i o miłego

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
Ano nieraz i tak bywa. Moja Suzy kwitnie pięknie, ale raz zdarzyło się, że straciła prawie wszystkie pąki (po zimie 2012). Później usiłowała kwitnąć latem, ale deszcz jej nie dał. No i sobie dziewczyna odpoczęła.
Ja dziś zabrałam się po raz pierwszy za koszenie trawy. Nigdy nie kosiłam w kwietniu, zazwyczaj kosiarka była w użyciu dopiero koło połowy maja. Na jutro został mi sad i fragmenty ogrodu, w których koszenie wykonuję kosą spalinową. No i będzie spokój na kolejne 3 tygodnie.
Ja dziś zabrałam się po raz pierwszy za koszenie trawy. Nigdy nie kosiłam w kwietniu, zazwyczaj kosiarka była w użyciu dopiero koło połowy maja. Na jutro został mi sad i fragmenty ogrodu, w których koszenie wykonuję kosą spalinową. No i będzie spokój na kolejne 3 tygodnie.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, Twoje magnolie są po prostu boskie.Chciałabym i ja doczekać się takich okazów...
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
Małgosiu,
na pewno się doczekasz. Pamiętam, jak moje magnolie (i nie tylko) były małe. Zwłaszcza, że ze względu na koszty kupuję małe sadzonki. Ani się obejrzałam, a one wyrosły w całkiem spore kilkumetrowe drzewka i dojrzałe krzewy. Wszystkie drzewa (także te w tle) i krzewy, które widać na poniższym zdjęciu wsadziłam własnymi rękami.

na pewno się doczekasz. Pamiętam, jak moje magnolie (i nie tylko) były małe. Zwłaszcza, że ze względu na koszty kupuję małe sadzonki. Ani się obejrzałam, a one wyrosły w całkiem spore kilkumetrowe drzewka i dojrzałe krzewy. Wszystkie drzewa (także te w tle) i krzewy, które widać na poniższym zdjęciu wsadziłam własnymi rękami.

- asma
Miło Cię widzieć
Ile czasu upłynęło od posadzenia maluszków ? Możesz pokazać bliżej kwitnienie Twojej Susanki?
Potwierdzasz jutrzejsze spotkanie?

Ile czasu upłynęło od posadzenia maluszków ? Możesz pokazać bliżej kwitnienie Twojej Susanki?

Potwierdzasz jutrzejsze spotkanie?
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Mnie też czeka koszenie. Tylko jakaś ja nieudolna, bo kosiarki bez eMa nie mam siły uruchomić. Drażni mnie to bo jestem uzależniona od jego czasu. Pierwsze koszenie już u mnie było ale trawka już tak podrosła, że aż się prosi o kolejną turę.
za całą pracę i serce jakie włożyłaś w tworzenie swojego raju na ziemi.

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
Asiu,
duże magnolie były wsadzone jesienią 2006 albo 2007. Te średnie - w 2011 i 2012 roku. Zdjęcia pokażę później, baterie od aparatu mi się rozładowały.
Magdo,
jeżeli kosiarka ciężko odpala to warto sprawdzić stan uszczelek przy gaźniku. Jeżeli są zużyte, to lewe powietrze, które dostaje się do gaźnika, bardzo utrudnia dopływ paliwa i do odpalenia kosiarki trzeba dużej siły, a z czasem staje się to coraz trudniejsze.
duże magnolie były wsadzone jesienią 2006 albo 2007. Te średnie - w 2011 i 2012 roku. Zdjęcia pokażę później, baterie od aparatu mi się rozładowały.
Magdo,
jeżeli kosiarka ciężko odpala to warto sprawdzić stan uszczelek przy gaźniku. Jeżeli są zużyte, to lewe powietrze, które dostaje się do gaźnika, bardzo utrudnia dopływ paliwa i do odpalenia kosiarki trzeba dużej siły, a z czasem staje się to coraz trudniejsze.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Kosiarka jest nowa więc nie powinno być problemu ale przekażę emkowi niech zobaczy co tam się dzieje.
- asma
Szybko rosną,dobre warunki im stworzyłaś
obornik daje im powera

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
Magdo,
tym bardziej sprawdzić. Kiedyś kupiłam markową, profesjonalną wykaszarkę i okazało się, że nie wszystko było O.K. A czy Twojemu mężowi kosiarka odpala od pierwszego razu, nawet jak temperatura jest niska (np. 5 stopni)?
tym bardziej sprawdzić. Kiedyś kupiłam markową, profesjonalną wykaszarkę i okazało się, że nie wszystko było O.K. A czy Twojemu mężowi kosiarka odpala od pierwszego razu, nawet jak temperatura jest niska (np. 5 stopni)?
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
Dziś miałam dzień wolny, który oczywiście poświęciłam wiadomo na co. Narobiłam się po uszy. Skończyłam wczoraj rozpoczęte koszenie, a potem wypieliłam warzywniak. A teraz mała fotorelacja:
Dojrzewa pierwszy z wielu zawiązanych kwiat kielichowca:

Kwitnie i cudnie, miodowo pachnie fothergilla:

Serduszka w pełnej krasie:

Coraz więcej kwiatów rh:

Klony palmowe:

Kępa rabarbaru, a za nią magnolia Galaxy:

Zakwitła magnolia Ann kupiona na wyprzedaży w markecie za całe 8 zł. Ma 3 otwarte kwiatki i 5 pączków:

Magnolia Susan, a na drugim zdjęciu na pierwszym planie Betty o wielkich kwiatach i Susan na drugim.

Kwiaty Betty z bliska:

I wreszcie taki ogrodowy widoczek:

Dojrzewa pierwszy z wielu zawiązanych kwiat kielichowca:

Kwitnie i cudnie, miodowo pachnie fothergilla:

Serduszka w pełnej krasie:

Coraz więcej kwiatów rh:

Klony palmowe:

Kępa rabarbaru, a za nią magnolia Galaxy:

Zakwitła magnolia Ann kupiona na wyprzedaży w markecie za całe 8 zł. Ma 3 otwarte kwiatki i 5 pączków:

Magnolia Susan, a na drugim zdjęciu na pierwszym planie Betty o wielkich kwiatach i Susan na drugim.

Kwiaty Betty z bliska:

I wreszcie taki ogrodowy widoczek:

- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Wiele pięknych widoków
Fothergilla u Ciebie już kwitnie, moja jeszcze w pąkach. Kielichowiec też mocniej rozwinięty

Fothergilla u Ciebie już kwitnie, moja jeszcze w pąkach. Kielichowiec też mocniej rozwinięty