Aleja Różana 33 cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Aleja Różana 33 cz. 2

Post »

Aniu, Małgosiu, Zeniu dziękuję ;:196 staram się :lol:
Od jutra ciąg dalszy moich poczynań na działce (kilka moich pomysłów czeka na realizację) o ile pogoda na to pozwoli..a dzisiaj zostawiam jeszcze kilka fotek mojej wiosenki...

Kwitnący skalniak...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mój nowy pomysł w trakcie realizacji...

Obrazek

Kwitnące drzewa owocowe....
jabłoń

Obrazek

czereśnia

Obrazek

brzoskwinia

Obrazek

gruszki

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MamciaTerenia pisze:
Mój nowy pomysł w trakcie realizacji...

Obrazek
WOW ;:oj ale czysto i jak pięknie... ;:32 Ślicznie, cudnie, ale się narobisz... tyle powierzchni do obrobienia...
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu..ład i porządeczek u ciebie aż bije w oczy. ;:63 . U mnie tak nie ma, na wytłumaczenie moje...do pracy zdolne są tylko moje dwie ręce. :wink: Skalniak mnie zachwyca, zwłaszcza coś kwitnącego na niebiesko. Może znasz nazwę. :?: . W sobotę będą u mnie targi ogrodnicze, może bym spotkała. Piękna wiosna u ciebie i pięknie pozdrawiam. ;:168
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p

Post »

Justynko dziękuję ;:196 Tej powierzchni do obrobienia będzie jeszcze więcej ;:306 muszę ciachnąć kawałek trawnika, ten cypek który widać na dole zdjęcia...nie pasuje mi do mojego planu :lol: Efekty moich wypocin oczywiście pokażę...... jak mi wyjdzie :lol:

Zeniu dziękuję ;:196 staram się :lol: Jak dopisuje pogoda jestem na działce codziennie, wszystkie prace związane z roślinami tzn. sadzenie, przesadzanie, pielenie, a teraz układanie płyt chodnikowych (co widać na ostatnich zdjęciach) robię sama. M. się do tego nie wtrąca, zostawił to mnie. Twierdzi że mam lepszy zmysł estetyczny :lol: i zrobię to lepiej niż on (dobra wymówka, nie?) ;:306 Ale ja to uwielbiam robić :lol:
Na skalniaku na fioletowo kwitnie żagwin, ten który pokazałam na zdjęciu kupiłam w sklepie ogrodniczym tylko pod taką nazwą. Mam jeszcze jeden, również fioletowy, o nazwie Aubrieta Hybride Blaumeise, też jest śliczny.
Pozdrawiam.

Żurawki, tych chyba jeszcze nie pokazywałam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Biała serduszka, cieszę się że chociaż zrobiłam to zdjęcie, po ostatnim przymrozku kwiatki zrobiły sie brązowe, szkoda.... :(

Obrazek

Niezawodne sasanki...

Obrazek

Obrazek

Bożykwiat szykuje się do kwitnienia...

Obrazek

Powojnikowo....

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Teresko ależ masz pięknie , czyściutko w każdym zakątku ,perfekcja do potęgi ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

No przepięknie po prostu ;:oj ;:oj ;:oj aż dech zapiera ;:138 a powojnik jaki wielki i ile pączków ;:167 ŚLICZNIE :!:
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Tereniu, jak u Ciebie ślicznie, czyściutko, powojnik ma wielkie pączusie, za chwilę strzeli, a żurawki ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Tereniu czy Twój kielisznik bluszczowaty daje jakieś oznaki życia? Mój jeszcze ;:185
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Ten powojnik to może Guernsey cream ?
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p

Post »

Witam kochani :wit
Trochę czasu mnie nie było, ale wiecie jak to jest, przychodziłam z działki do domu późnym wieczorem i już nic mi się nie chciało :lol:
Dzisiaj jestem w domu, nadrabiam zaległości i mam chwilkę na FO no i oczywiście na bieżące zdjęcia z działki...

Grażynko dziękuję ;:196 staram się :lol:

Monisiu dla Ciebie również całuski ;:196 Powojniki faktycznie szaleją, mają już bardzo grube pąki i już niedługo zobaczymy ich kwiaty :lol:

Iwonko ;:196 nie mogę doczekać się ich kwitnienia, następne też mają pąki... a żurawki to moje ulubienice ;:167

Ewuś tak, mój kielisznik już wyszedł w dość dużych ilościach i biedny mój drugi powojnik który rośnie razem z nim...
Kupiłam specjalnie kratkę, pomalowałam, M. zainstalował i jutro postaram się ten powojnik czyli Purple Dream "przełożyć" na tą nową kratkę, powinno sie udać bo są bardzo blisko siebie. W zeszłym roku trochę się męczyły razem...

Jurku witam nowego gościa i jestem pod wrażeniem...trafiłeś w dziesiątkę. Ten najbardziej okazały, rosnący pośrodku kratki to właśnie Guernsey Cream i kwitnie najwcześniej z moich powojników.

Czas na jakieś zdjęcia...

Epimedium...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bożykwiat i jego kwiatki...

Obrazek

Obrazek

Kuklik zwisły...

Obrazek

Obrazek

Kuklik szkarłatny...

Obrazek

Obrazek

Tulipany....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

MamciaTerenia pisze: Jurku witam nowego gościa i jestem pod wrażeniem...trafiłeś w dziesiątkę. Ten najbardziej okazały, rosnący pośrodku kratki to właśnie Guernsey Cream i kwitnie najwcześniej z moich powojników.
Mam tę odmianę i ma ona tak charakterystyczny kształt pąków kwiatowych, że nie można ją pomylić z żadną inną.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Tereniu...pięknie ci zakwitły tulipanki, cudowne kolory. ;:63 . Tyle u ciebie przeróżnych pięknych kwiatków, połowy nie znam. ;:131 . Bożykwiat ;:215 ..jak spotkam to niech się wali ,pali..kupię. ;:oj
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Tereniu, nie mogę się nadziwić że Twój powojnik taki zapączkowany ;:oj Moje daleko oj daleko w tyle...A byliny posiadasz przeciekawe, i już zrobiły się moimi chciejstwami :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Prześliczny Boży kwiatek, a Epimedium cudny kolorek ma ;:215
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p

Post »

Jurku muszę się tym pąkom kwiatowych lepiej przyjrzeć :lol:

Zeniu postanowiłam sobie że w tym roku kupię jeszcze kilka odmian tulipanów, teraz są takie śliczne i kolorowe :D
Jak zaczęłam kupować kwiaty na działkę po tym zalaniu korzystałam z pomocy córki, to ona przysyłała mi różne strony a ja tylko wybierałam :lol: no i trochę tego się uzbierało :lol: Bożykwiat kupiłam w zeszłym roku u Igi (od niej mam min. żurawki).

Małgosiu ten powojnik jest z grupy wcześnie kwitnących (pozostałe na tej kratce zresztą też) ale zawsze jako pierwszy ma pączki i kwitnie najobficiej :lol: Cieszę się że moje bylinki zdobyły Twoje uznanie ;:196

Iwonko dziękuję ;:196 Mam nadzieję że kiedyś dostanę od córci biały i czerwony (kupiła sobie w zeszłym roku) :lol:

W zeszłym tygodniu przyszła paczka z zamówionymi powojnikami, moja kolekcja powiększy się o: Marię Skłodowską Curie i Kaisler :D

Obrazek

Kaisler ma już takie pączki....

Obrazek

A na działce Purple Dream...

Obrazek

Tak wyglądają hosty...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wyszła konwalia a już myślałam że ją straciłam...

Obrazek

Piwonia i jej pączki......

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”