Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

..jak na moje oko to jest petunia... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Miriam, właśnie o ten migdałek mi chodzi bo w naszym rejonie widziałam tę roślinę z daleka jadąc samochodem i już któryś rok z rzędu zastanawiam się co to jest. Kwitnie ładnie i długo, dłużej niż beznadziejny wg mnie migdałek.
Skoro porzeczka może być różowa to muszę zerknąć w szkółce bo ostatnio przeszłam obojętnie przy ozdobnych porzeczkach.
Miriam, a kiedy tniesz mahonię, ja mam kilka zwykłych, ale wyglądają jak pokraki.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No baaardzo celnie określiłaś mój krzaczek ubiegłoroczny :lol: Robiłam to na chłopski rozum,jak gubiła już owoce,to było późne lato chyba :roll:Do ciebie zamierzam wpaść obejrzeć prusznik po zimie,bo mój marniutki ;:131
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ale fajna wiosnę masz Mireczko ;:215
Też mi ta ozdobna porzeczka wpadła w oko ;:172
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czasu mało,ale codziennie staram się popielić,żeby nie powtórzyć porażki ubiegłorocznej,kiedy to zwątpiłam,że mogę jeszcze nad tym zapanować.Poddałam się,później susza dobiła ogród :?
Obrazek
Wstrzymuje się z wysadzaniem tych dalii do gruntu ;:131 A jak wrócą mrozy?
Obrazek

Obrazek

Pięknie zapowiadająca się biała porzeczka ;:oj W tamtym roku owoce zaschły na krzaku,bo zatopionej w kwiatach nikt na czas nie odkrył ;:185

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Bardzo kolorowo u Ciebie,ja tak lubię :D
Mirko, czytam że Twój prusznik słabiutki ;:oj ,a ja właśnie go sobie przywiozłam z A,na razie jest mały a ma już pączki. Jeszcze jednej roślinki Ci zazdrościłam (tak pozytywnie)i kupiłam sobie Obielę,teraz czekam czy mi zakwitnie.
Te różowe kwiatki z niezapominajką to jak im na imię? podobają mi się
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Dobrze robisz, że dalii nie wysadzasz. Według prognoz pesymistycznych czeka nas znaczne ochłodzenie, oby nie powtórka 2011.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ty mnie tu mrozami nie strasz.........tfu, tfu, tfu.
Ja swojego kielisznika wsadziłam w donicę i siedzi jak niepyszny, śmigając w górę.
Próbował mi uciec z doniczki dołem, ale zawczasu złapałam go na ucieczce i przywróciłam ;:134 do porządku. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Dzisiaj sadziłyśmy dalie u koleżanki na działce ,ale to na jej odpowiedzialność ;:138 Takie masz duże kupione czy podpędziłaś :?: Czy mogłabyś porzeczkę pokazać ,samą ;:138
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Mireczko, Twój ogród kipi kolorami. Pięknie wygląda kwitnąca porzeczka krwista. Ale jednak bardziej mnie urzekła tawuła szara. Ta biel... cudna ;:167
Z wysadzaniem dalii nie spiesz się? Poczekaj aż przejdą majowe chłody.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Wiem, że to ciepło potrafi przytłumić nasz instynkt ogrodowy... ale ja jednak poczekam jeszcze te 2 tygodnie zanim wystawię ciepłoluby na zewnątrz.
Co do pielenia... to w tym roku tez się zawziełam i jak tylko pogoda pozwala to dziennie pozbywam sie taczki chwastów z ogrodu (skąd się tego badziewa tyle bierze....) ;:7
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moi mili odwiedzający ;:196 Deszczu dzisiaj dostatek,żeby to człowiek mógł tak rozłożyć te opady.... ;:131 Jak przypomnę sobie ubiegłoroczną suszę... ;:202
Eluniu,życzę powodzenia z Prusznikiem ;:215 U mnie kwitł,bo kupiłam z pączkami,ale kiepsko przezimował,jak przeżyje to na tę zimę wezmę go do domu,zamiast do piwnicy.to różowe to serduszka,mogę ci wziąć do Sulejowa.Dostałam od Helenki tę drugą(jedna okazała,druga wspaniała-zawsze mylę ;:223 ) i bardzo się cieszę,że przyjęła się,bo kochana Helenka podzieliła jedyną kępkę ;:196
Obrazek
Obiela cię zachwyci na żywo jeszcze bardziej ,niż na zdjęciu.Oby tylko nie podzieliła losu twoich róż ;:202 Może złodziej już się nawrócił ;:224 ?
Madziu oparłam się pokusie wysadzenia,ale to ciepełko,które było dawało nadzieję,że synoptycy się pomylili.
Grazynko a ja z moim nawet nie mogę się poganiać,no bo jak z martwym :evil:
Romciu,spryciara z ciebie,tak się asekurować :uszy Ale dobrze zrobiłaś,jeszcze musiałabyś odkupić :wink: Podpędziłam własne,żeby cieszyć się kwitnięciem,bo zwykle zdążą zakwitnąć i ścina je jesienny mróz :evil: Proszę,oto porzeczka we własnej osobie(krzakowatości :roll: ?)
Obrazek
Halinko,tawuła jest cudna rzeczywiście.Rośnie u mnie w połączeniu z pigwowcem i złotlinem,który w tym roku szaleje ;:ojKolorowy zawrót głowy w tym miejscu ;:oj Brak czasu czasami się opłaca,dalie jeszcze nie wysadzone.Podobno był dzisiaj mróz u sąsiada,u mnie nic nie ucierpiało.Ten post zaczęłam pisać wczoraj,za chwilę mam gości,myślę,że zdążę wysłać :roll:
Ewuniu codziennie taczka mówisz ;:7 No to pewnie błyszczy już,u mnie zaczynam przegrywać.Padało,więc nie dało wyjść,a chwastom to nie przeszkadza ;:185 Jeszcze może obiela się zmieści,żeby Eli skrócić czekanie :D
Obrazek
Mój ci on cz. 3
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Widzę że Twoja obiela już zaczyna kwitnienie, moja ;:185 nawet pączków nie widać :( cóż poczekam do przyszłego roku. Mój prusznik kupiony z pączkami więc będzie kwitł a na zimę zabiorę do domu,nie będę ryzykować.
Mirko,to ja poproszę o tą serduszkę ;:196 a co przywieść Tobie?
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Mireczko - chwalić nie będę, bo taka ilość otrzymywanych przez Ciebie pochwał, może być szkodliwa. :lol: No, może tylko powiem, że piękny ten Twój ogród.
W związku z tym mam dwa pytania:
- jak długo kwitnie porzeczka krwista i obiela?
- jak wyglądają po przekwitnięciu?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Mireczko czy nie wiesz jak się rozmnaża porzeczkę krwistą ? Wujaszek chce mi dać ale nie wie jak ją rozmnożyć porobił sztobry ale żółkna :roll:
Pozdrawiam. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”