Witam kochani po świętach...bardzo wiosennie i niezwykle ciepło
Dziękuję za wszystkie miłe słowa, moje roślinki tez Wam dziękują
Baasik Jak miło widzieć, że kwitnie.. . Skoro jest pod osłoną..to nic nie szkodzi..tak sądzę przynajmniej..
Tylko wystaw ją potem żeby sie zapyliła...
Donoszę, że kwiatek cytrynowy przekwitł..ale jeszcze nie opadł..ale i zawiązka dopatrzyć sie nie potrafię..
Z nowych rzeczy zaś..to tak: Zamordowałam "pole ryżowe" ...nie podlałam raz..słonko wyszło..i wszystko uschło.. , dobrze że kilka nasionek mam jeszcze...już namoczyłam, teraz oby tylko wzeszło..
Dodam, że to Ryż ozdobny zmarnowałam..jedna sztuka ryżu jadalnego jest...bo została w domu. Jak widać ...nie jest taka zdolna..jakby sie wydawało..
Za to pochwalę się czym innym...zakwitł mi drugiego Dnia Świąt kaktusek maleńki...co dostałam w ubiegłym roku 3 różne, dwa nie kwitną..a ten proszę...jaki cudny..
HELP !!!
Potrzebuję też pomocy przy rozpoznaniu...jaki to Skrętnik??? Właśnie zakwitł..ale karteczki nie mogę rozczytać..
Oraz moja druga druga prośba...dostałam to jesienią...nie dość że wstyd , bo nie pamiętam od kogo? to qrka wodna..zapomniałam też Co to???
I jeszcze jedna prośba... możecie mi podpowiedzieć jakie ogórki gruntowe sa najbardziej plenne i smaczne i bezproblemowe...oraz jaka cukinia, te rzeczy chcę wysiać pierwszy raz..mam po kilka odmian..a muszę coś wybrać..
Potrzebuję pomocyyyyyyyyyy!!!!
Podobno to jest "Samba"...to ja już nie wiem... jest miejscami z białym..i fioletowa, a tamten jest granatowy i ciemny, znalazłam jeszcze taki podobny o nazwie "Winter"...ale obrazki sa tak pomieszane..że naprawdę ciężko być pewnym..
Kasiunia pierwszy skrętnik to ja bym powiedziała że to justa,drugi ...nn
Ogórki ja sieję śremskie i w tym roku kupiłam jeszcze jakieś Ewy...ponoć też smaczne i co najważniejsze do kiszenia dobre, krztałat też mają bardzo podłużny.
http://www.streptokarpus.pl/katalog3.pdf może tu się coś uda podpatrzeć - samba ma taki opis: Granatowy z jasnym gardłem
fryzowany żyłkowany z jasnym brzegiem fi 7 cm