Jacku ja lubię takie rarytaski i ciągle poszukuję nowych...
Cieszę się że papirus ładnie Ci rośnie mój jednak wiosną zgnił a i tego małego nie widzę trzeba będzie wysiać od nowa i zabierać na zimę do domu bo faktycznie dużo lepiej rośnie i się przechowuje.
Tę szachownicę lisie grono mam i skupię się właśnie na kostkowatej i tej one są tak jak piszesz bezproblemowe.
Agnieszko witaj, dawno Cię nie było na forum, więc dziękuję za wizytę i miłe słowa. Masz rację kamienie w ogrodzie mają niesamowity urok szczególnie wiosną.
Wandziu ja również podziwiam tulipany w innych ogrodach, jest tyle pięknych odmian a nie wszystkie możemy mieć u siebie. Ja dawno nie dosadzałam nowych ale może jesienią skuszę się na coś nowego bo moje już pomału zaczynają ginąć gdyż ja ich nie wykopuję, rosną i kwitną dokąd chcą...
Tajeczko iryski dopiero zaczynają kwitnąć i to te niskie, w ubiegłym roku dużo dostałam od Geni a dwa lata temu od naszego Janusza Drozda, już nie mogę się doczekać wszystkich bo wiele to niespodzianki. Disporum to i ja bym sobie zamówiła...ale to zobaczymy, a gdzie zamierzasz zamówić? Za ciemierniki i zawilce z góry

sasanka czerwona

sasankowe "kitki"

floks płożący

bodziszek żałobny

zawciąg nadmorski "Rubra"

różowy

białe epimedium

jagodowiec raz jeszcze

kwiatuszek bellevali z bardzo bliska

pierwszy kwiatuszek na posłonku

i na koniec zagadka