Marysiu domyślam się jaki upajająco musi pachnąć to kwitnące drzewo. Epimedium piękne, takie zwiewne, nic o nim nie wiem, idę się douczyć. Wilczomlecz piękny - gdzieś czytałam, że odstrasza te ryjące. Dzisiaj w szkółce ucięłam sobie pogawędkę ze starszym panem - działkowcem, który ma u siebie turkucie podjadki, w tym roku wyłapał już 11, a w zeszłym roku ponad 230 . Za to nie ma nornic i kretów, to ja stwierdziłam, że wolę już te małpy ryjące u siebie.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna Żabia Łąka
..i u mnie sucho troszkę podlałam ale niemiałam dużo czasu ...
...jeszcze nie posiałam wszystkich nasion...a dynie rosną jak głupie co to będzie do 15maja...
...co ja będę powtarzać zdjęcia śliczne i już... epimedium nie wiedziałam że jest takie śliczne...
a i ja dostałam paczkę
Witaj Marysiu, widzę ,że ciągle wynajdujesz w swoim ogrodzie nowe roślinki do pozowania ,ale u mnie też się pomału rusza,może jutro albo pojutrze zakwitną tulipany ,bo tylko jedna kępka kwitnie ,u mnie dzisiaj po południu padał deszcz,wczoraj też trochę padało,klematisy posadziłam wszystkie,i część innych ,zostało mi jeszcze może 8 roślin ,ale poszłam robić na wystawę ,bo po prostu się nie wyrobię,ale mam już na początek może 60 roślin,potem obiad trzeba ugotować ,potem zjeść,potem padało,ale podlało mi te zasadzone a przy okazji jak chodzę po roślinki to wszędzie sprzątam w ogrodzie,wiec jak widzisz robię wszystko naraz ,pozdrawiam i miłej nocki życzę
Bogusiu słyszałam o tym że po wytępieniu nornic i kretów zajmują ich miejsce inne szkodniki ....równowaga musi być zachowana
Epimedia to śliczne roślinki ozdobne z kwiatuszków i listeczków Irminko o tak te motylki pasują do Twojego ogrodu Misiu to Ty też sadziłaś dzisiaj Zosia zrobiła mi przemiłą niespodziankę
Mnie jeszcze dużo nasion zostało do posiania muszę narzucić sobie rygor z nasionami Martusiu czy te 60 roślin to wystawiasz czy będziesz sprzedawać? podziwiam Twoją pracowitość
oooo...widzę, że jednak padłaś plackiem i dorwałaś epidemium? ale warto było, przecudne ujęcia Ci wyszły! moje już przekwitło, ale jeśli dobra passa potrwa dłużej, to planuję u Mariusza dokupić kolejne, bo ma mnóstwo odmian.
Marysiu witaj
Pochodziłam sobie po Twoich włościach i nacieszyłam oczy pięknymi kwiatkami
Epimedium rzeczywiście jest cudowne powiedz proszę jak długo je masz, czy szybko się rozrasta? Dostałam kawałek od Aluni i jestem ciekawa jak długo będę musiała czekać na taki piękny okaz.
Buziaki i słoneczko ślę
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Dołączam się do pytania Ani o epimedium, piękne kwiateczki, a ja nie znam tej roślinki. U mnie w tym roku szachownice poszły w ilość a nie w jakość , u Ciebie pięknie kwitną, miłego dnia
Pati, bo ja młodych słucham ...powiedziała i jest trochę kręgosłup się buntował ale co tam Aniu zawsze mi miło Cię gościć
Epimedium mam od Marysi mar 33, i rośnie u mnie trzeci rok, w pierwszym roku ułamał się kwiatostan (stąd płotek), w ubiegłym miał jeden i nie taki okazały. Czyli u mnie trzeci rok i nie była to mała roślinka. To był pierwszy samochód wypełniony po brzegi przywieziony z odwiedzin i bardzo szczery bo potem pojechały następne a jak już wspominam to pierwszą paczkę dostałam od Lidzi
Niestety słoneczko mnie na dzisiaj opuściło Iwonko odpowiedziałam Ani to poczytaj. Roślinka rzeczywiście urocza i mam ochotę na inne kolory, ale najpierw muszę zobaczyć (po kwitnieniu) czym mogę się wymieniać Pozdrawiam
Szachownice śliczne. Nie kupowałam i nie sadziłam, bo 3 sąsiadki z działeczki miały i cos im systematycznie je zżera. Powiedziały, że więcej nie sadzą, więc ja nawet nie próbowałam...po co karmic myszy? A nawet jakby się ostała, to patrzyłyby podejrzanie...
Witaj Maryś urzekła mnie ta czarno-biała fotka bardziej pobudza wyobraźnię i jest bardzo klimatyczna zapewne w ogrodzie działasz ja dziś niewiele , bo w domu musiałam podgonić i po co ja sprzątałam na święta
Aniu ja mam szachownice pierwszy raz i razem z tulipanami (gratis) od Strkl wsadziłam do dużej donicy Agnieszko to przypadkowy związek, ale udany
Witaj Iwonko oczywiście poszłam do ogrodu po obiedzie, ale najpierw zrobiłam kilka zdjęć, potem zaczęłam wyrywać trawę dla kurek.....i zaczął padać deszczyk, no to stwierdziłam że czas na odpoczynek zaraz idę popatrzeć jak tam Twój ogródek przetrwał
A to efekt przemęczenia ostatnich dni, też praca w ogrodzie ale najprzyjemniejsza, czyli zdjęcia!
Jest jeden papuziak, ale jakiś mało papuzi
serduszkowo!
piwonia drzewiasta ma więcej pąków niż rok temu
zaczynają kwitnąć lewizje!
i szaleją żurawki i żuraweczki
Ooooo chyba za dużo, ale muszę jeszcze dwa drzewka pokazać