Witaj Maryniu. : piwonii drzewiastej nie mam, gdyż zawsze wydawało mi się, że zmarzną, a były bardzo drogie przed laty. Teraz już nie mam na nią miejsca.
Ten kwitnący krzew sąsiada, to na moje oko świdośliwa, taka najpospolitsza .
Miłego dnia .
Wreszcie kilkanaście minut popadało dość rzęsiście a ja w konewkach nosiłam wodę i podlałam azalie,rh,hortensje i piwonie i jakąś drobnicę bo dzisiaj włączyli wodę na działce!
Tajeczko jak miło,że wpadłaś ! miałam "obadać" świdośliwę na b.działce syna ale nie zdążyłam pewno dlatego listki wydawały mi się znajome .Tam tez była taka zwyczajna o nieciewkawych w smaku owocach ,właściwie tylko ptaki się nią żywią!
Aniu witam serdecznie ! Dobre masz oko w celofanie piaskowiec ...wczoraj kupiony za 3 zeta , nie opłaca się siać . Kupiony przypadkowo przy okazji zakupu nawozów..musiałam coś kwitnącego kupić!
Maryniu może i się nie opłaca ale ja lubię moje sianie i później mam ogromną satysfakcje, że to z mojej hodowli. Dużo bylin mam z własnego wysiewu i jestem z tego ogromnie dumna
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Aneczko Droga Ja też mam wiele roślin z własnego wysiewu przez lata się nazbierało dlatego wiem, ile to zachodu...obecnie mam też rzekłabym nieskromnie imponujące zasiewy na parapetach i balkonie .A jeszcze przede mną sianie do gruntu...bo nasion troszkę mam ! Gorzej z miejscem a i sił jakoś tak ubyło... Jestem Ci wdzięczna za wizytę i konwersacje bo widzisz jak tu pusto u mnie...jak na bezludnej wyspie...
Czasem się zastanawiam czy to warto ciągnąć ten wózek... no ale nie potrafię / a może nie chcę?/ gadać po próżnicy... Ale dowody na to,że są osoby , które odwiedzają mój wątek znajduję... choć oficjalnie nigdy nie przekroczyły moich progów...ale dlaczego tak się czają...nie wiem... Chociaż są osoby , którym odmówiłam wysłania roślin bo po prostu się w to nie bawię i jestem konsekwentna ..i więcej ich w moim wątku oficjalnie nie widzę... Ale nic to...ale się rozpisałam...
Dorciu - jak dobrze nie podpisywać fotek, bo przynajmniej jest okazja odezwać się we wątku
Ta roślina zapewne Ci znana - to marzanka wonna
X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Dzisiejszy dzień był pochmurny ale dość ciepły bardzo fajny do prac na rabatach ...po zimie pracy nie brakuje ale powolutku z eM WYCHODZIMY NA PROSTĄ !
Ja oczywiście zrobiłam użytek z aparatu i fotek przybyło więc wklejam bo będą nieaktualne - wiosna ma to do siebie !
Na rabatach zmiany jak w kalejdoskopie!
Kwitną oczywiście niektóre krzewy i drzewa a nie kwitnące przywdziały świeże barwy...
Widzę Maryniu że nasze wiosny już się zrównały.
Mam tą samą szachownicę od trzech lat i jeszcze nie zakwitła.
Nie wiem czego jej brakuje.
Jedna cebulka znikła a druga tylko sobie rośnie i ani myśli zakwitnąć.
Grażynko miło,że zajrzałaś! Wiosna i u mnie galopuje ... Szachownicę perską mam pierwszy sezon i zakwitła o dziwo ...to dla mnie całkowite novum..nie znałam tej rośliny...pani w ogrodniczym była zaskoczona,że ja jeszcze jej nie mam! Jestem zadowolona !
Sobota .... dla niektórych początek weekendu pogoda jak zwykle się skiepściła u mnie szaro...słoneczka nie ma ale ma padać deszcz , 21 st.prognozowane ...liczyłam ,że wpadną dzieci na działkę , miałabym dla nich robótki troszkę ! Znowu nici ! Szczęściarze ...??? Nie , woleliby działkę , grilla, słoneczko ...a szczególnie ...pies ,który na hasło "działka" bardzo się ożywia i zaczyna szaleć !
Ale wczoraj też była taka prognoza a deszcz tylko przywrotniki zrosił !
wczoraj u mnie taka paskuda grasowała
moje azaliowo-różanecznikowe "bonsai "
Ruda Zaba ciesze się ,że zaglądasz do mnie , bardzo dziękuję! to złotlin jeszcze raz
Gosiu witam serdecznie rośliny tak szybciutko się rozwijają ,że można "przegapić" ich kwitnienie !Trzeba się uważnie rozglądać a to jak sama wiesz ułatwia nam fotografowanie !
Dopiero na tej fotce przyuważyłam,że w kąciku czosnek niedźwiedzi zakwitł...
dla Marty-koziorożca mój mini rh Billy Nowinka
czosnki jeszcze nie zakwitły a już liście przysychają
Przywrotnik w brylancikowych kropelkach ślicznie się prezentuje a kokorycz już Ci zakwitła moja dopiero się rozkręca.
Pięknie Ci wszystko kwitnie i tawuła i złocisty złotlin jap.a powojnik Markham' s Pink cały w różowych dzwoneczkach.