Balkon u Szymka
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkon u Szymka
A co masz Szymon posadzone w donicach obłożone zapałkami?
- szy---
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
janek45
na pewno, jak nikt nie patrzy to smakuje w roślinach,
ta donica na razie jest nie wykorzystywana,
aranżacja się zmieniła.
justus27 dzięki
Tak sam to robiłem z tych gałęzi na zdjęciu powyżej z boku.
Magdallena
nikka83 słodki jest ale to zbój.
Fraszka_1 w końcu coś mi się udało.
baasik dzięki, tylko jeszcze trochę egzotyków.
Fajerka To akurat są gałęzie derenie i pęcherznicy a połamane to ''polski bambus'' Dzięki.
Z tych kloników planuję zrobić drzewka, na razie je prostuję.
Nie wiem czy wiecie ale u mnie w biedronce sprzedają doniczki balkonowe na wagę.

justus27 dzięki
Tak sam to robiłem z tych gałęzi na zdjęciu powyżej z boku.
Magdallena

nikka83 słodki jest ale to zbój.

Fraszka_1 w końcu coś mi się udało.
baasik dzięki, tylko jeszcze trochę egzotyków.

Fajerka To akurat są gałęzie derenie i pęcherznicy a połamane to ''polski bambus'' Dzięki.
Z tych kloników planuję zrobić drzewka, na razie je prostuję.

Nie wiem czy wiecie ale u mnie w biedronce sprzedają doniczki balkonowe na wagę.

- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Szymku, czesto takie "na wage" okazuje sie drozsze niz na sztuki, normalnie. Koleczki w doniczkach faktycznie fajne - dobry pomysl.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Melduję się
chłopak i w to w tym wieku i taki balkonowo-kwiatowy , no no tylko gratulować

chłopak i w to w tym wieku i taki balkonowo-kwiatowy , no no tylko gratulować

- szy---
crazydaisy zastanawiam się ile kosztuje jedna doniczka, bo u mnie koło doniczek nie ma wagi.
M-alinka
Byłem dzisiaj na targu, tak tylko zobaczyć i wróciłem z koleusem.
Gdy Janek wstawił zdjęcia swojej sundaville, to spodobała mi się, nawet były sadzonki u mnie za 10 zł ale z kasą kiepsko, bo jeszcze czeka mnie zakup doniczek na balustrady i na pomidory.
U mnie niestety na balkonie nie udały mi się tulipany, miały kwiaty ale zrobiły się żółte i uschły a cebule zgniły więc mam wolne miejsce w donicy, którą muszę lepiej zaaranżować. Na razie mam cztery zielone poziomki, czekam z niecierpliwością kiedy dojrzeją, na szczęście codziennie pojawiają się nowe kwiaty a to tylko jedna sadzonka a przewidziane na balkonie jest jedno, lub dwa korytka na nie. Na balkonie na razie niestety mam mało kwitnących roślin, tylko: kocimiętkę, szałwie, turka, bratki, poziomkę.
Mam problem z begoniom, kupiłem dwie u tego samego sprzedawcy, wsadziłem w tym samym dniu do jednej donicy. Jedna jest duża a dryga malutka, o co tu chodzi???
Poza tym na klonikach pojawiają się pąki kwiatowe, a passiflory na razie mnie zaskakują.
Koleus

Poziomka

Szałwia

Kocimiętka

Pozostałości po rajskim jabłuszku.

Żurawka

Przyrost clematisa.

Begonie, pomóżcie.

Sorki, mam problem od wczoraj ze wstawianiem zdj na fo

M-alinka

Byłem dzisiaj na targu, tak tylko zobaczyć i wróciłem z koleusem.

U mnie niestety na balkonie nie udały mi się tulipany, miały kwiaty ale zrobiły się żółte i uschły a cebule zgniły więc mam wolne miejsce w donicy, którą muszę lepiej zaaranżować. Na razie mam cztery zielone poziomki, czekam z niecierpliwością kiedy dojrzeją, na szczęście codziennie pojawiają się nowe kwiaty a to tylko jedna sadzonka a przewidziane na balkonie jest jedno, lub dwa korytka na nie. Na balkonie na razie niestety mam mało kwitnących roślin, tylko: kocimiętkę, szałwie, turka, bratki, poziomkę.
Mam problem z begoniom, kupiłem dwie u tego samego sprzedawcy, wsadziłem w tym samym dniu do jednej donicy. Jedna jest duża a dryga malutka, o co tu chodzi???
Poza tym na klonikach pojawiają się pąki kwiatowe, a passiflory na razie mnie zaskakują.
Koleus

Poziomka

Szałwia

Kocimiętka

Pozostałości po rajskim jabłuszku.

Żurawka

Przyrost clematisa.

Begonie, pomóżcie.

Sorki, mam problem od wczoraj ze wstawianiem zdj na fo
Cudnie Ci szałwia kwitnie, aż miło popatrzeć!
A jak tam walka z mszycami? U mnie też zaatakowały poziomkę i clematisa - widocznie to ich ulubione cele o tej porze roku. Na Twoich fotkach mszyc nie widać - poszły sobie już?
A w ogóle to bardzo ciekawy patent z podpórką dla clematisa... to drucik jest, między tymi białymi kijkami?
Aha, no i pochwal się, gdzie kupiłeś takie tanie pelargonie?
A jak tam walka z mszycami? U mnie też zaatakowały poziomkę i clematisa - widocznie to ich ulubione cele o tej porze roku. Na Twoich fotkach mszyc nie widać - poszły sobie już?

Aha, no i pochwal się, gdzie kupiłeś takie tanie pelargonie?
Witaj
Mszyce dopadły mi truskawki, została mi jedna doniczka tylko ale ciekawie nie wygląda i nie wiem czy się uchowa, mam nadzieję że szybko wytępisz.

Mszyce dopadły mi truskawki, została mi jedna doniczka tylko ale ciekawie nie wygląda i nie wiem czy się uchowa, mam nadzieję że szybko wytępisz.
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
- szy---
trzy_koty Może i prawda,
mszyce są jeszcze,
ale jest ich mało.
Dzięki, tam nie ma drucika,
to jest uratowana przed wyrzuceniem przez tatę żyłka wędkarska, prawie jej nie widać, miała być tam normalna kratka ale czasu zabrakło a to na szybko zrobiłem i tak zostało.
Pelargonie udało mi się kupić na targu koło ogródków działkowych przy skrzyżowaniu Bukowskiej i Polskiej, naprzeciwko centrum ogrodniczego.
passi
Ja też planuje na balkonie truskawki, ostatnio po odwiedzeniu jednego wątku na fo mam ochotę na posadzenie jednego krzaczka borówki i jagody kamczackiej.
maqa
Dzięki
Ciąg dalszy zdjęć, wstawiam już nie przez fotosika, trochę więcej roboty ale jest ok.
Kobea fioletowa powoli szykuje się do wsadzenia do ziemi.

Raczej ostatnie wysiewy, portulaka

Liście na lipie

Passiflora 5-palczasta

Passiflora 2-palczasta

Klonik oświadcza, że się nazywa pstro-listny

Kobea próbuje przyczepić się do ściany

Wilce rosną, mogły by pokazać pąki kwiatowe

Dół donicy wilców

I na koniec trochę fotek balkonu

passi

maqa

Ciąg dalszy zdjęć, wstawiam już nie przez fotosika, trochę więcej roboty ale jest ok.

Kobea fioletowa powoli szykuje się do wsadzenia do ziemi.

Raczej ostatnie wysiewy, portulaka

Liście na lipie

Passiflora 5-palczasta

Passiflora 2-palczasta

Klonik oświadcza, że się nazywa pstro-listny

Kobea próbuje przyczepić się do ściany

Wilce rosną, mogły by pokazać pąki kwiatowe

Dół donicy wilców

I na koniec trochę fotek balkonu

- janek45
- szy---
Też masz już pąki.
Jak twoja sundaville, fajna roślina niestety nie na mój budżet. 

- janek45
- szy---
Jak myślisz mogę już wsadzić kobeę do ziemi czy jeszcze poczekać aż wypuści większe korzenie?, moje passiflory z nasion są jeszcze marniejsze od twojej, wcale już nie rosną, te które rosną to ukorzenione, wilca mszyce podobno kochają, mój ma być biało coś.
- janek45
Ja swoje szczepki kobey wstawiałem do wody z dwoma piętrami ,tylko obciełem listki ,to miały więcej korzonków u ciebie widać tylko na jednym ,ale już są spore,poczekaj ze trzy dni i możesz wsadzić do ziemi moje jak na razie łanie rosną na balkonie,choć polowanie na mszyce mnie nie omija co chwila wychodzę i łapie je zgniatając albo mocnym strumieniem wody usuwam je,a robię to mam wodę do zraszania w psikawce od płynu do szyb i walczęszy--- pisze:Jak myślisz mogę już wsadzić kobeę do ziemi czy jeszcze poczekać aż wypuści większe korzenie?, moje passiflory z nasion są jeszcze marniejsze od twojej, wcale już nie rosną, te które rosną to ukorzenione, wilca mszyce podobno kochają, mój ma być biało coś.

jak widzisz z obu piętr wychodzą korzonki

Dipladenia ma być w lidlu od 2-go maja za 6,66 więc poluj od rana 

Pozdrawiam Ania.