Storczyki dzikiej
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki dzikiej
Zaglądając do Ciebie jeszcze nigdy sie nie zawiodłam, pięknie kwiaty i kwitnienia. MM super wygląda z taka ilością kwiatów. Phal. Phantom cudny pierwszy raz takiego widzę

"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
Boszsze, jakie cudne kwitnienia
. Po prostu oniemiałam z zachwytu. Ty nam się tu kochana słoneczną zimą nie wykręcaj
i uchyl choć trochę rąbka tajemnicy tak obfitych kwitnień. Cudowności, na prawdę.
. Skąd ja to znam
.
dzika pisze:Rezygnuję z postanowienia noworocznego o nie kupowaniu storczyków. To nie ma sensu. I tak nie dam rady. Nie można się oszukiwać.
Dzisiaj wybrałam się na zakupy spożywcze do centrum handlowego. Stoję już przy kasie a naprzeciwko kwiaciarnia. I co? I patrzy na mnie spod lady taki jeden. Dosłownie spod lady, bo kwiaciarka dopiero układała nowy towar. Oczywiście wlazłam za tą ladę, żeby zrobić przegląd (za zgodą tej pani) i kupiłam...
- dzika
- 500p

- Od: 17 lut 2012, o 21:43
To ten sam storczyk.Dufin pisze:Spektakularne kwitnieniaDoritaenopsis Chingruey,s Goldstaff 'Fortune' - wygląda identycznie jak moja miniaturka, czy to możliwe aby była to ten sam storczyk?
Callanthe, Karnova, ajania jak coś napiszecie, to aż człowiek się czerwieni
Dufin, Frodo, Ciku, latte, Lilusia dziękuję za tak miłe komentarze
Lilusiu, MM kupiłam w Orchid Garden.
Tymbardziej jest mi miło, że sami macie wspaniałe i różnorodne kolekcje, a wystawianie tak dobre oceny moim hybrydom.
Dziękuję wszystkim odwiedzającym mój wątek i pozdrawiam
- dzika
- 500p

- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Witam miłych Gości
Pora napisać kilka zdań, co u moich storczyków się dzieje, bo trochę się pozmieniało.
Zatem do rzeczy
Phalaenopsis Piccolo Red zaczyna rozwijać pąki:

A tu w towarzystwie białej damy, którą kupiłam specjalnie dla kontrastu. Niestety kiedy Piccolo zaczyna kwitnąć, biała dama kończy.

Phalaenopsis Phantom

Phalaenopsis Liodoro

Dawno nie pokazywana hybrydka:

Zimą złośnica jedna ususzyła 10 pączków. Oczywiście jak co roku tuż przed mrozami. Pogodynka jedna

Phalaenopsis Apricot Sour

Ma bardzo duże kwiaty, 11cm.

Czerwona dama raz jeszcze, tym razem porównanie starszych kwiatów z młodym. Różnica w wybarwieniu jest znaczna.

Phalaenopsis Bee Sting

Intensywna żółć kwiatów niestety szybko blednie, ale i tak urodziwa z niej panna:

Jeszcze raz moja wielkokwiatowa hybryda:

To zdjęcie najwierniej oddaje jej kolory. Dochodzę do wniosku, że to jest phalaenopsis kaskadowa. Od początku chciała ten pęd wygiąć, a ja na siłę chciałam go jej wyprostować. Efekt jest taki, że pęd jest dziwnie wygięty w połowie kwiatostanu i nie można zrobić sensownego zdjęcia wszystkim kwiatom. A mogła tak ładnie się prezentować...
Miniaturka:

Teraz dawno nie prezentowana hybryda, gdyż będąc po reanimacji, zakwitła dopiero po dwóch latach:

Phalaenopsis Sumatrana South Thailand

Ma aż CZTERY kwiaty
Phalaenopsis Caribbean Sunset x minus

Phalaenopsis equestris

Jest biało różowy, a na zdjęciu wyszedł biało fioletowy
A to prezent ode mnie dla teściowej, ale do lipca pobędzie w moim domu i pod moją opieką:
Phalaenopsis Vienna

I na koniec nowy mieszkaniec mojego domu, a raczej dachu:

Uroczy, prawda?
Pora napisać kilka zdań, co u moich storczyków się dzieje, bo trochę się pozmieniało.
Zatem do rzeczy
Phalaenopsis Piccolo Red zaczyna rozwijać pąki:

A tu w towarzystwie białej damy, którą kupiłam specjalnie dla kontrastu. Niestety kiedy Piccolo zaczyna kwitnąć, biała dama kończy.

Phalaenopsis Phantom

Phalaenopsis Liodoro

Dawno nie pokazywana hybrydka:

Zimą złośnica jedna ususzyła 10 pączków. Oczywiście jak co roku tuż przed mrozami. Pogodynka jedna

Phalaenopsis Apricot Sour

Ma bardzo duże kwiaty, 11cm.

Czerwona dama raz jeszcze, tym razem porównanie starszych kwiatów z młodym. Różnica w wybarwieniu jest znaczna.

Phalaenopsis Bee Sting

Intensywna żółć kwiatów niestety szybko blednie, ale i tak urodziwa z niej panna:

Jeszcze raz moja wielkokwiatowa hybryda:

To zdjęcie najwierniej oddaje jej kolory. Dochodzę do wniosku, że to jest phalaenopsis kaskadowa. Od początku chciała ten pęd wygiąć, a ja na siłę chciałam go jej wyprostować. Efekt jest taki, że pęd jest dziwnie wygięty w połowie kwiatostanu i nie można zrobić sensownego zdjęcia wszystkim kwiatom. A mogła tak ładnie się prezentować...
Miniaturka:

Teraz dawno nie prezentowana hybryda, gdyż będąc po reanimacji, zakwitła dopiero po dwóch latach:

Phalaenopsis Sumatrana South Thailand

Ma aż CZTERY kwiaty
Phalaenopsis Caribbean Sunset x minus

Phalaenopsis equestris

Jest biało różowy, a na zdjęciu wyszedł biało fioletowy
A to prezent ode mnie dla teściowej, ale do lipca pobędzie w moim domu i pod moją opieką:
Phalaenopsis Vienna

I na koniec nowy mieszkaniec mojego domu, a raczej dachu:

Uroczy, prawda?
- anetka12
- 100p

- Od: 4 kwie 2013, o 12:32
ile kwiatów
gratuluję i zazdroszczę
phal. phantom mój faworyt 
of course you should be afraid of the dark, you know what's out there...
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
-
Callanthe
- 1000p

- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Boski nowy lokator
Ekstra zdjęcie!
Aniu, Twoja kolekcja mnie zawsze zaskakuje
Nie mogę się na patrzeć na tą oszałamiającą ilość kwiatów
Piccolo Red ma tyle pąków, że jak je wszystkie rozwinie to padnę z wrażenia
Zakochałam się w Phalaenopsis Caribbean Sunset x minus

Aniu, Twoja kolekcja mnie zawsze zaskakuje
- marta325
- 1000p

- Od: 15 lip 2012, o 14:30
O moja matuchno
Ja przestanę tu zaglądać, bo później to tylko mnie zęby bolą po tym jak zbiore szczękę z podłogi. Podaj nam choć jedno ze swoich zaklęć czarownico. Bo muszą Ci pomagać jakieś siły nieczyste, że masz tak cudowne, obfite kwitnienia 
O jejuniu... Zazdroszczę, kwitnienia cudnee
Piękniutki jest ten Phalaenopsis Bee Sting i ten Phalaenopsis Sumatrana South Thailand
Piękniutki jest ten Phalaenopsis Bee Sting i ten Phalaenopsis Sumatrana South Thailand
Caribbean Sunset x minus
Uwielbiam tego mikruska
Przez kilka miesięcy dzielnie opierałam się jego zakupu, ale chyba przy najbliższej okazji sie to nie uda
Pięknie Ci kwitnie!
A nowy mieszkaniec
Cóż to? Szczur czy kot? 
A nowy mieszkaniec
Pozdrowienia! Asia
Moich podopiecznych znajdziecie w tym wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=73508
Moich podopiecznych znajdziecie w tym wątku: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=73508
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Yohjia pisze:A nowy mieszkaniecCóż to? Szczur czy kot?
hahah.. byłam pewna, że widzę tam ptaszka dopóki nie przeczytałam Waszych wypowiedziCallanthe pisze:Wygląda jak nietoperz
Aniu, cóż można powiedzieć.. chyba zaczynam rozumieć skąd pomysł na nick.. Dzika, dzika, dzikaaa radość z takich kwitnień
- DAK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szczęka opada od wrażeń:
- piękne okazy,
- wypielęgnowane jak na instrukcję - "jak pielęgnować storczyki"
- przepięknie wyeksponowane
- z okiem i fachowością fotografa.
Po prostu raj dla oka, ale jednocześnie można się nabawić kompleksów.
GRATULUJĘ!!!
- piękne okazy,
- wypielęgnowane jak na instrukcję - "jak pielęgnować storczyki"
- przepięknie wyeksponowane
- z okiem i fachowością fotografa.
Po prostu raj dla oka, ale jednocześnie można się nabawić kompleksów.
GRATULUJĘ!!!
Pozdrawiam,
Marta
Marta
Witaj
Obejrzałam Twoje kwiatuszki i zachwyca mnie niezmiennie Piccolo Red, ale reszta także fantastyczna
Może zrobiłabyś jakieś zdjęcie zbiorowe większej ilości Twoich roślinek? To musiałoby być zachwycająco kolorowe