Już kwitną Ci iryski....ależ wcześnie... u mnie nie widać jeszcze pąków .... śliczne są

Aaa, u Stasi tez zamawiałam kiedys roslinki - ładne sadzoneczkiAnnes 77 pisze:Bylinki zamówiłam u Stasi z forum![]()
Czekam na Twoje tulipany....poidełko dla ptaszków cudne
jolifleur pisze:Witaj, po zwiedzeniu Twojego kącika, widzę, że mamy całkowicie inne ogrody. Twój od razu skojarzył mi sie z angielskimi jest taki uporządkowany
Piękny i spokojny. Z niecierpliwością będę czekaćTwoje na róże, bo sama się skusiłam w tym roku na 3szt
![]()
Pozdrawiam
Dziękujęmerymg pisze:Moniko
U ciebie coraz cudniej. Widzę, że już niedługo wszystko buchnie kwieciem. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia Twoich kwitnących eleganckich rabat
Oj, Ewciu, obawiam się, że róże u mnie wcześniej nie zakwitnąewamaj66 pisze:Za tymi cisami będzie tajemniczy ogródCieszę się, że róże u Ciebie zakwitną wcześniej niż moje, spodziewam się cudownego widoku.
Miriam pisze:Moniko,serdecznie witam cię w nowym sezoniePrzychodzę tu po inspiracje i choć rzadko piszę,ten ogród jest mi szczególnie bliski.Podziwiam konsekwencję z jaką go tworzysz i niegasnący zapał.
Aguś, to prawda - piękny taki dudek na żywo - a był dosłownie kilka metrów ode mnie (zdjęcie robiłam przez okno z domu), więc widziałam go dokładnie i dosć długo. Szkoda, ze nie udało mi się go uwiecznić jak miał rozłożony pióropusz na głowie - jest pięknym ptakiem.AGNESS pisze:Moniś ależ miałaś cudnego gościa![]()
Już kwitną Ci iryski....ależ wcześnie... u mnie nie widać jeszcze pąków .... śliczne są
Mam dokładnie tak samoJak czytam o pakach na różach u dziewczyn, to oczy robię takie wielkieze zdumienia, bo moje niektóre nawet listków jeszcze nie pokazują
Do pąków jeszcze im naprawdę daleko...
Gosiu, czy to możliwe? Szoku nas za dwa dni pierwsze róże zaczną kwitnąć.
Aniu - moje poidełka pochodzą z giełdy ogrodniczej, więc chyba inne źródło, ale tak samo efektowneAnaAn pisze:Monia, poidełko mam podobne; podejrzewam, że z tego samego źródła![]()
Bukiet śliczny. Ostatnio bardzo lubię taki cytrynowy kolorek.
Ogród pięknieje Ci z każdym dniem...
Moje poidełka sa nowe, ale ładnie postarzane dzięki temu, ze wykonane z żeliwa.AniaDS pisze:Poidełko też mam takie, ale moje to już nadszarpnięte jest duchem czasu. Mszyc u mnie zatrzęsienie, nawet na pędach bez liści siedzą, a ta pogoda to im tylko na rękę idzie, nie ma jak oprysku zrobić
.
Deirde pisze:Monia - wy macie jednak chłodniej - u nas za dwa dni pierwsze róże zaczną kwitnąć.
Jednak inne róże mogą zacząć kwitnąć w połowie maja - tego najbardziej się obawiam.
Niesamowite, prawda?Elwi pisze:Gosiu, czy to możliwe? Szoku nas za dwa dni pierwsze róże zaczną kwitnąć.Koniecznie pokaż te rekordzistki
![]()
Pozdrawiam, Elwi
Lepiej niech już nie będzie ochłodzenia, bo zaczęło wszystko pięknie rosnąć - dosłownie w oczach rozwijają się listki, kwiaty, wychodzą z ziemi lilie i wszelkie bylinyDeirde pisze:Dzisiaj już zakwitły dwie pierwsze - róża sericea i róża Hugona.
Sama jestem zdziwiona tym szybkim terminem.
U was też teraz szybko to pójdzie choć zapowiadają te lekkie ochłodzenie w maju.