Ogródek Robaczka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.13

Post »

Patrząc na Twoje zdjęcia ja również dochodzę do wniosku, że koniecznie muszę dokupić tulipanów. :D
Niezapominajki u mnie same się wysiewają muszę je bardzo trzymać w ryzach.
Kiedyś kupiłam piękne ciemnoniebieskie ale jakoś po dwóch latach zniknęły, a ja miałam nadzieję że też się będą wysiewały.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, Twoje tulipany są najpiękniejsze na forum ;:333 Chyba sadziłyśmy taką samą odmianę tulipanów w grudniu - nie pamiętam nazwy moich, ale wyglądem przypominają te Twoje :lol: Diamond Ball wyginęły mi zupełnie dzięki gryzoniom, a szkoda, bo takie piękne ;:224 A jak nazywają się te pełne białe, strzępiaste za 'Crispion Sweet' ? Śliczniutkie ;:303
U mnie również ostróżki szaleją, ale tylko te ubiegłoroczne. Starsze zniknęły - nie wiem dlaczego :( Czyżby były byliną dwuletnią?
Glicynię będziesz miała zjawiskową - ma tak dużo długich kwiatostanów, że będzie niezwykły widok w tym roku ;:215
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Witaj Kasiu poświątecznie :wit ! Powrót do pracy po labie bywa zawsze traumatyczny :? . Ale po pierwsze - już wtorek, a po drugie - w przyszłym tygodniu weekend zaczyna się od czwartku ;:183 ...
Jestem pod wrażeniem ilości tulipanów w Twoim ogrodzie. Widoki cudne ;:167 ....
Hosta gotowa do kopania, musimy się tylko umówić :lol: .
Wybieracie się gdzieś na weekend majowy?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu witam poświątecznie ;:196
Powrót co codzienności po świątecznym lenistwie, szczerze i ja pomyślałam dzisiaj o urlopie...te 20* prognozowane na dziś i możliwość spędzenia dnia w ogrodzie kusząca, niestety czas zakasać rękawy i dać się porwać wirowi zawodowych obowiązków.
Widoki twojego uroku koją, zachwycają, sprawiają, że człowiek się uśmiecha...dziękuję Ci za możliwość podglądania twoich rajskich zakątków ;:168
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jedno z poprzednich zdjęć jest też tapetą na moim lapku :D Ale te nowe zdjęcia ;:166
Piękne morze tulipanów i do tego w pięknych kolorach... Zastanawiałam się nad odgapieniem ;:224 , ale jeszcze nie wiem jak recypować takie widoki na moje warunki :;230 Mam jednak parę miejsc, gdzie na pewno jesienią posadzę cebulowe. jakby jednak były takie wyprzedażowe okazje, daj znać koleżance :lol:
Pączki na glicynii przecudne - takie lekko fioletowe gąsieniczki. Już nie mogę się doczekać ich widoku w pełnej krasie ;:173 Tez kiedyś będę miała, a co :heja
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu wiem, że większość tulipanów, to zeszłoroczne nasadzenia, ale powiedz mi, czy ty będziesz je wszystkie wykopywać ;:oj
przecież to roboty na całe lato.
Z nieukrywaną zazdrością patrzę na Twój taras ;:167 Cudowne donice szczelnie wypełnione kwieciem, to moje marzenie.
Kwiaty co prawda mam, ale w większości w nielubionym przeze mnie plastiku :?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Przez Wielkanoc przysiadłam, obejrzałam wszystko sumiennie i już wiem, ze czas ścinsąć pas i oszczędzać na jesienne tulipanowe zakupy! Nie da się porównać kwitnących choćby najładniejszych kepek z takimi łanami - przepięknie jest!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, Twoje łany tulipanów są niesamowite. CHyba mam te same co Ty, Mondial. Zachwycające są. U mnie w ogrodzie stworzyły piękny bukiet, który przerzedziłam i miałam taki sam w domu na świątecznym stole.
Zadanie na jesień u mnie: dosadzić tulipanów :uszy
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kasiu, a ja już się bałam że moje 3 Cunnigham's White to nie Cunnigham's White, bo miały być białe a widać róż ;:oj
Widzę, że u Ciebie też pąki są różowe, a kwiaty białe. Ok. tzn., że tak ma być, uff.....
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Bardzo długo kwitną u ciebie tulipany, albo jest ich tak dużo że niemal nie zauważalna jest wymiana kolorów ;:215
Serduszkę kiedyś miałam, sztuk 2 i niestety u mnie nie rosną. A ciekawa roślinka.
Za każdymi odwiedzinami u ciebie, zaskakujesz mnie kwitnieniem nowych kwiatów. Powojniki już ;:oj Rododendrony już ;:oj U mnie lekko zaznaczył kolor jakuszimiański Blue Tit :tan A tulipany będą może jutro ;:224
Zachwycające te brateczki na tarasie. Jest taki niesamowity wybór kolorów...tylko białych nie mogę dostać a chciałam do niebieskich skrzyń posadzić. Nawet przy cmentarzu szukałam ;:306 bo tam zawsze mają sporo. I nic.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Kasiu.
Od dawna cichutko podglądam Twój cudowny ogród. Brak mi słów zachwytu, by opisać to co czuję oglądając do.
Dopieszczony w każdym calu i jak dla mnie perfekcyjny :D
Łany tulipanów robią niesamowite wrażenie. 'Przez Ciebie' znów nabrałam ochoty na dosadzenie ich jesienią, bo te sadzone przed kilkoma laty prawie całkowicie wyginęły.
Zdjęcie z donicami przepiękne. No nie mogę się napatrzeć ....
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Ach Kasia ...te Twoje tulipanki.... ;:173 ;:63 ;:63 ;:63 Na moje też nie mogę narzekać...ale aż takich połaci nie mam,też sadzę grupami bo lubię takie plamy ;:215 Ty masz chyba po 50 sztuk odmiany co najmniej prawda ;:173 Te niebieskawe pełne....czaaaad ;:oj
Watek...no widzisz...jakos sie zebrac nie mogę... :oops: Ale fotki robie ,robię...mozecw końcu siądę i się wezmę za ten wiosenny wateczek :uszy A zakulkowańce nastajają mnie bardzo optymistycznie...Eden w prawdzie w pąkach ,ale Klasztorna ,Jasmina ,Giardina i Pirre de Bonard wyglądają jeszcze lepiej ;:138
Miłego dziona ,u mnie cudnie :heja ;:3
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

po dłuższej nieobecności nadrobiłam zaległości.łany tulipanów zachwycają a mnie przypadł 'Yellow Crown'. Ja też sporo cebulek dosadzałam ale niestety nie widać tej ilości.Będę zaglądać i podziwiać.
Awatar użytkownika
agnesik12
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 10:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu,

To niesamowite że robinia kwitnie tak długo! Możesz napisać mi jeszcze jej dokładną nazwę? A czy pamiętasz jak to jest z jej zapachem?

Pozdrawiam,

:wit
Agnieszka
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

bardzo się cieszę Kasiu,że twój ogródek nie ucierpiał.
Cudowne te bukiety tulipanów a taras zaprasza mnogością kwiecia.
Oj tak, zbyt krótko trwały te święta, teraz dopiero chciałoby się odpocząć.
Miłego dnia. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”