Na Polnej... comeback...
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na Polnej... comeback...
To jest jagodowiec, urocza roślina... wiosenna... 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przeurocza 

- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Gabi też miałam dwa czy trzy sezony temu zestaw tulipanów z oszołoma, ale fioletowych, śliczne odmiany tam były, właśnie od jasnych, prążkowanych po najciemniejsze. Ciekawe jak w tym roku, po przesadzeniu zakwitną.
Super połączenie ciemiernika z serduszką, fajnie wyglądają.
A na deser poeticusy, szybko kwitną. Też uwielbiam te narcyzy, bo mi również kojarzą się z dzieciństwem, na naszej pierwszej działce je mieliśmy, a ten zapach nigdy mnie nie opuści.
A na deser poeticusy, szybko kwitną. Też uwielbiam te narcyzy, bo mi również kojarzą się z dzieciństwem, na naszej pierwszej działce je mieliśmy, a ten zapach nigdy mnie nie opuści.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
Witaj, spaceruję u Ciebie i widzę piękne kwiaty. W przyszłym roku też bym chciała takie piękne fioletowe tulipany jak Twoje. Pięknie i wiosennie u Ciebie.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dzisiaj widziałam ,ze i u mnie zakwitła Uvularia Jutro muszę też porobić fotki .Dobrze ,ze to świętowanie już sie skończyło uffff.Czekam na kwitnienie tulipanów Baby blue ,ale patrząc na pąki to raczej będzie następna pomyłkowa wysyłka 

- Gabriela
alana pisze:Gabi też miałam dwa czy trzy sezony temu zestaw tulipanów z oszołoma, ale fioletowych, śliczne odmiany tam były, właśnie od jasnych, prążkowanych po najciemniejsze. Ciekawe jak w tym roku, po przesadzeniu zakwitną.
Alu, te moje to chyba tez z tego zestawu, bo tez były fioletowe i takie prawie czarne, ale były też i biało - różowe...
U mnie kwitną już drugi raz, ale niestety... nie jest to takie kwitnienie jak w pierwszym roku... są znacznie mniejsze i niższe, ale dobre i to.
Narcyzy rzeczywiście kwitną szybciej, bo o ile mnie pamięć nie myli, to kwitły chyba koniec kwietnia - maj...
Mam jeszcze jedną bardzo starą odmianę i przecudnie pachnącą, ale jeszcze w pąkach.
Witaj Sylwio... chyba dobrze kojarzę...JaSNa pisze:Witaj, spaceruję u Ciebie i widzę piękne kwiaty. W przyszłym roku też bym chciała takie piękne fioletowe tulipany jak Twoje. Pięknie i wiosennie u Ciebie.

JAKUCH pisze:Dzisiaj widziałam ,ze i u mnie zakwitła Uvularia Jutro muszę też porobić fotki .Dobrze ,ze to świętowanie już sie skończyło uffff.Czekam na kwitnienie tulipanów Baby blue ,ale patrząc na pąki to raczej będzie następna pomyłkowa wysyłka
Jadziu, ja się trochę bałam o jagodowca, bo jesienią go przesadzałam... ale jak widać nic się nie stało.... ma się dobrze.
Nie wiem o jakich tulipanach piszesz, ale coś mi się kojarzy że też sadziłam jesienią jakieś .. blue..... może to te same ???
Tylko że ja je kupowałam w Auchan... no i na razie ich nie widzę...
I na dzień dobry dla wszystkich...

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Gabrysiu, Ala dała mi cynk, że pokazałaś się na forum więc jestem i odmeldowuję się

Piękna wiosna u Ciebie, tulipanki super... a te babcine narcyzy...
miałam je kiedyś też u mnie, ale w tym roku nic nie zakwitło
moje tulipany jakieś takie marne - to już któryś ich rok z rzędu więc może czas się z nimi pożegnać?
będę zaglądać do Ciebie, tymczasem zmykam do pracy

Piękna wiosna u Ciebie, tulipanki super... a te babcine narcyzy...
miałam je kiedyś też u mnie, ale w tym roku nic nie zakwitło

moje tulipany jakieś takie marne - to już któryś ich rok z rzędu więc może czas się z nimi pożegnać?
będę zaglądać do Ciebie, tymczasem zmykam do pracy
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Gabriela
- JAKUCH
Co to za Primula na pierwszej fotce z kwiatami podobnymi do floksa cudo 

- Gabriela
- JAKUCH
Ja mam bordowego Trójlista i jakoś nie ma zamiaru powiększyć swojej sadzonki wciąż tylko 1 szt . Moje Gentiany również kwitną a następne już się budzą .Cudności Gabi 

- Gabriela
Jadziu, też mam bordowego, ale jeszcze nie kwitnie, ale podoba mi się taki o wielkich kwiatach i nakrapianych liściach... muszę go zdobyć choć nie wiem gdzie.
A te co mam... no cóż... mam je chyba już ze 4 lata i też słabo się rozrastają, ale dobrze że chociaż kwitną.
A te co mam... no cóż... mam je chyba już ze 4 lata i też słabo się rozrastają, ale dobrze że chociaż kwitną.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Te Trójlisty tak bardzo mi się podobają i jakoś nie mam szczęścia ... Kupiłam 2 - jeden przepadł a drugi idzie w liście
Niesamowita kępa goryczki. Super one wyglądają takie rozrośnięte.
Gabi, jak byś miała chwilkę, to zajrzyj do mnie. Potrzebuję pomocy w wyborze róży, a Ty chyba coś wiesz na ich temat

Niesamowita kępa goryczki. Super one wyglądają takie rozrośnięte.
Gabi, jak byś miała chwilkę, to zajrzyj do mnie. Potrzebuję pomocy w wyborze róży, a Ty chyba coś wiesz na ich temat

- Gabriela
Wiolu, trójlisty chyba dość wolno się rozrastają... a też bym chciała mieć już ładny kobierzec z nich.. może za jakieś 10 lat...
W sprawie róży już Ci odpisałam, ale ja też szukam jednej.... ale parkowej.
Mam jedno miejsce wolne i muszę dobrze przemyśleć co tam posadzić.
Mam ukorzenionych kilka patyczków, ale głównie rabatówek i jedną Louise Odier... tej z kolei chyba tam nie posadzę, bo to przy płocie... chyba że...
Kurcze naszedł mnie pomysł i muszę go przemyśleć...

W sprawie róży już Ci odpisałam, ale ja też szukam jednej.... ale parkowej.
Mam jedno miejsce wolne i muszę dobrze przemyśleć co tam posadzić.
Mam ukorzenionych kilka patyczków, ale głównie rabatówek i jedną Louise Odier... tej z kolei chyba tam nie posadzę, bo to przy płocie... chyba że...
Kurcze naszedł mnie pomysł i muszę go przemyśleć...

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Gabrysiu, miło wrócić do Twojego ogrodu, oglądać Twoje ładne rośliny i podziwiać zdjęcia ostre jak żyleta
Wiele roślin w moim ogrdzie przypomina mi o Tobie

Wiele roślin w moim ogrdzie przypomina mi o Tobie