Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Bejka !! ;:oj Zabiłaś mnie tą aleją modrzewiową!! Postuluję ,żebyś wreszcie porządnie pokazała i opisała całą swoją działkę.
Pliss ;:108

Ps.Zakładamy klub posiadaczy czegoś co nie jest trawnikiem ? :wink: Ja też już nie marzę o niczym lepszym byle się ściśle zadarniło i wiązało skutecznie piach waląc przy okazji po oczach zielenią a ,że w różnych odcieniach - nie ważne :wink:

Ps2. Też poproszę o link do bloga Tulipanki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

czar_na pisze:Bejka !! ;:oj Zabiłaś mnie tą aleją modrzewiową!! Postuluję ,żebyś wreszcie porządnie pokazała i opisała całą swoją działkę.
Pliss ;:108
Jestem za. W tytule niby też to - trzy rabatki, a tu mamy niesamowitą alejkę i własny las..cudeńka
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Przestańcie dziewczyny bo się Beata zamknie w sobie i co?
Kryguje się dziewczyna.
:wink:

Dawaj! Dawaj zdjęcia !
Taki las ukrywać ! .....
Co jeszcze masz?
Dużą perspektywę poprosimy!
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podpisuję się pod tą petycją. Nie daj sie prosić długo. ;:131
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Dziewczynki kochane wcale się nie kryguję ;:170 napisałam uczciwie na początku,że na tych swoich hektarach mam las zasadzony przez poprzedników żabią łąkę na ,której mój em planuje staw,a z braku kasy na razie na planach się kończy ,warzywniak i podwórko ,a na nim tytułowe trzy rabatki :D Przy naszym zaganianiu i chronicznym braku kasy to może za sto lat będzie się czym pochwalić :D Zazdroszczę wam wszystkim.... deszczu,u mnie zimna pustynia ,a tak niewiele ,już tylko odrobinę brakuje do prawdziwej wiosny ;:174
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Oj tam, burknąć coś na początku ,między trzema rabatkami o jakimś lesie ( ? ) a potem wyskoczyć z takim zdjęciem -to wielka różnica!
Pokaż wejście do lasu, może być tłem dla Sabinki :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Beatko, przeczytałam, że u Ciebie zimna pustynia i pomyślałam, że u mnie to samo...i wtedy spojrzałam, że Ty też jesteś z mazowieckiego :) A czemuś-nie wiedzieć czemu wydawało mi się, że mieszkasz nad morzem ;:oj
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

bejka1970 pisze:napisałam uczciwie na początku,że na tych swoich hektarach mam las zasadzony przez poprzedników żabią łąkę na ,której mój em planuje staw,
A Ty myślisz że ogród to rabatki i kwiatki? Ogród to to co napisałaś. Pokaż nam te wspaniałość.
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Beatko witam Ciebie , dziękuję za miłe słowo .
Ty również jesteś niesamowita ! pięknie masz w koło ...Irysy też cudne ,chcę mieć rabatę z samymi irysami różnorodnymi . Córka śliczna - moja Ola ma 10 a Ewa 13 :)
Widzę,że kochasz zwierzęta , i latające też masz ! ja miałam piękne gęsi kubańskie ,kury zielononóżki ,kaczuszki ...zbudowałam
z mężem kurnik wszystko pięknie przygotowaliśmy... niestety wszystko nam się rozchorowało ... woziliśmy ptaki na Uniwersytet
do sekcji bo nie było wiadomo co jest tym ptakom i lekarze z ciekawości kazali przywozić to co zdechło do badań .
Bardzo płakałam bo były piękne i przybiegały do człowieka :)

Obrazek

więcej zdjęć będę dodawała u siebie , więc odwiedzaj mnie czasem .

Pozdrawiam serdecznie .
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu kochana bardzo ci współczuję ;:168 Ja co prawda zaczełam swoją przygodę od zwykłych niosek ,ale przyznaję ,że ciągnie mnie w kierunku ptactwa wszelakiego i jest nas tutaj na forum więcej takich nie tylko zielono zakręconych :D http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=68303 Dorotka ma niesamowite ptactwo o reszcie zwierzyńca nie wspomnę :D Jeśli to lubisz nie poddawaj się ;:333
Aniu ,Beatko cieszę się ,że do mnie zaglądacie,ale zaharowana jestem tak ,że nowe zdjęcia to już chyba po świętach ;:219 no czasu mi brakuje o siłach już nie wspomnę ;:174
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nareszcie błogie lenistwo ;:oj Córeńki wiedzmy moje ukochane przepyszny obiadek zrobiły,zostawiając dla mnie najbardziej ulubioną przez wszystkich robotę...tj.mycie garów ;:219 więc mimo ,że chmurzy się dziś od samego rana nareszcie mogę wyjść i pooddychać wiosną :D bo prawdziwa wiosna zaczyna się dla mnie z zielonymi listkami brzóz

Obrazek
W ubiegłym roku doszłam do wniosku ,że moje pstrokate rabatki powinny mieć jakieś powtarzające się elementy,które będą troszkę porządkować ten mój miszmasz.Założenie było takie -co niej więcej dwa metry smagliczka skalna pomiędzy nimi dwa krzaczki lawendy,a w wolnych miejscach ...pełna dowolność
Obrazek
Przy bramie efekt jest już całkiem całkiem... Obrazek
Teraz jeszcze tylko troszkę kopania i przesadzania,żeby pociągnąć to do końca rabatki Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj świątecznie :)
Też bardzo lubię brzozy, ale choć ogród mam nie mały nie mam gdzie ich ładnie wkomponować.
Zgadzam się z Tobą - powtarzalność roślin wprowadza ład tak jak i sadzenie jednej odmiany w dużej grupie po kilka lub kilkanaście sztuk. Tylko teoria to jedno, a praktyka .... :lol:
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiola czyżbyś też leniuchowała światecznie :D
W praktyce to wygląda tak ,że zwyczajnie szkoda mi kaski na kilkanaście takich samych roślin do kompozycji więc tak sobie radośnie dzielę i rozsadzam,pomalutku zbliżając się do ideału :D W tak zwanym między czasie ganiając między pracą a przedświątecznymi zakupami i porządkami kupiłam sobie za to tulipanowca
Obrazek
Tylko czasu na posadzenie go zabrakło ;:219 Kępy szafirków też miały być w tym roku rozsadzone....miały... ;:219 Obrazek
Obrazek
Ostra czerwień ,żółć i błękit to dla mnie kwintesencja wiosny ,po zimie cieszą oczy spragnione kolorów ;:oj
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Będziesz miała pociechę z tulipanowca. Swojego wsadziłam 4 lata temu. Był nawet mniejszy od Twojego. Obecnie ma ponad 4 metry.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu :wit
W pewnym sensie ten zakup to twoja zasługa :D Zaglądając do twojego ogrodu zdałam sobie sprawę,że brakuje mi ciekawych drzew i kwitnących krzewów :D Twoje magnolie podziwiam z otwartą buzią :shock: i wygląda na to,że zamiast liliowców w tym sezonie kaskę wydam w szkółce Wrzos :D
No i koniecznie muszę dokupić prymulek,bo mam tylko te najzwyklejsze
Obrazek
A to jeden z nielicznych hodowanych z nasionek ,który najpierw przeżył moją pielęgnację a potem zimę :D
Obrazek
Kwiatek wielkości paznokcia,a jak cieszy...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”