Ogródek Olgi - Olga00

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Olga00
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 19:02

Post »

Witaj Jadziu. Astry też mi się bardzo podobają, na drugi rok spróbuję sama wysiać. Rozsady astrów dostałam, ale nasionka widziałam na allegro.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:100
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Dziękuję Olu za odpowiedź - astry książęce trafiają na moją listę :P :P
Miłego dnia :wit :wit
Olga00
500p
500p

Post »

Witam miłych gości.
Mam nową różyczkę ;:1 To jest róża Angielska, nie wiem czym się różni od innych, ale jest ładna:lol:

Obrazek Obrazek

I moje nowe bylinki, zamówione na allegro, dzisiaj przyszły :lol: Kuklik żółty, firletka chalcedońska, gailardia, wilczomlecz złocisty i nachyłek.

Obrazek

Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:100
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ola dzięki za odpowiedź zapisałam .
Róża piękna ma bardzo ładny kolor jak ją wsadzisz to zrób fotkę i pokaż gdzie tę królewiczkę posadziłaś :lol:
Jak fajnie zapakowane te nowe roślinki ,ja mam kuklika czerwonego ,ale wysiały mi się w tym miejscu gdzie on rośnie maki i trochę go przygłuszyły :(
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

witaj! a możesz zdradzić gdzie zamawiasz i czy jesteś zadowolon , może być na PW
Olga00
500p
500p

Post »

Witaj Jadziu. Jutro muszę wcześnie wstać i prędziutko posadzić róże, jak tylko będę miała czas to na pewno pokażę :lol: Dzisiaj w biedronce widziałam różyczki miniaturki po 5 zł. Tylko nie wiem czy można je wsadzić do gruntu i czy one przezimują, a może to są takie domowe różyczki?
Witaj onka37 nick tego sprzedawcy to: koltuniasta 2873, ale mają też swoją stronę: sadzonki. abc24. pl. W tym roku pierwszy raz zamawiałam byliny na allegro, ale jeśli chodzi o przesyłkę to była bardzo dobrze zabezpieczona, także roślinki doszły w idealnym stanie.
Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnej nocy ;:100
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

Witaj Olu.
Różyczka prześliczna. Ja niestety nie mam możliwości przebierania w różach , więc kupuję to co się trafi. Okoliczne sklepy ogrodnicze nie mają ciekawej oferty :cry: :cry:
Ale za to u Ciebie jest na czym oko" zawiesić " :P :P
Miłego dnia :wit :wit
Olga00
500p
500p

Post »

Witam miłych gości ;:100

Różyczka jest już na swoim miejscu. Dokupiłam jeszcze miniaturkę białą, nie wiem czy uda mi się ją przechować na drugi rok.

Obrazek Obrazek

Nowa rabatka z różami. Między różami będą lilie.

Obrazek Obrazek

I jeszcze kwiatki, które kwitną.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Martuniu
ja też nie mam dużego wyboru jeśli chodzi o róże, jak w kwiaciarni coś jest to ja kupuję.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku ;:100
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ola moja córcia dostała rok temu różyczkę w donicy i póki kwitła to miała ją u siebie ,ale jak przestała to trafiła do mnie .Wsadziłam ją do gruntu i przykryłam tak jak inne róże i jakie było moje zdziwienie gdy wiosną zaczęła ładnie rosnąć i zakwitła :lol:Więc myślę ,że Twoje też przetrwają zimę .Bardzo fajnie wymyśliłaś tę rabatę różowo -liliową oj już nie mogę doczekać się lata aby zobaczyć jak ładnie będzie wszystko kwitło .
Pozdrawiam
Olga00
500p
500p

Post »

Jadziu mam rozumieć, że wszystkie róże muszę okryć na zimę?
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też muszę dopisać astry książęce do listy. No i znowu napiszę piękne gazanie, mam rozumieć, że to rosną dwa osobniki obok siebie, a nie na jednym osobniku dwa kolory.

No i nowa rabatka z różami - piękna.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Olga00
500p
500p

Post »

Madziu to są dwie sadzonki obok siebie, na drugi rok spróbuję wysiać sama, może coś wyrośnie :lol:. One są naprawdę piękne :lol:
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No ja właśnie wysiewałam nasionka (zakupioną mieszankę kolorów) już w styczniu do doniczek, na miejsca stałe wysadzałam w czerwcu. Wydaje mi się, że dobrze im robi jak są wysiane po kilka do jednej doniczki, później jak je przesadziłam na miejsca stałe to tak szybko "ruszały", a te co były same w doniczce to się tak kisiły.
Bardzo ładny kolor tej bordowej nie mam takiej.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Olu
Piękna ta Twoja angielka a może wiesz jak ten kwiat się nazywa- jest taki niespotykany.
Miniaturka biała wygląda tak subtelnie i niewinnie
Obrazek
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Olga00
500p
500p

Post »

Haniu miło mi, że odwiedziłaś moje królestwo :lol: Kwiaty o które pytasz, to są gazanie. Właśnie o tą miniaturką troszkę się boję, czy mi teraz nie zmarznie.
Madziu to właśnie Ty pisałaś o gazaniach, że sama wysiewałaś i ja też chcę spróbować, może coś z tego będzie :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”