Wiosna na działce - ewkapaw
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
Agnieszko - tą trzmielinę tydzień temu dostałam od koleżanki i posadziłam . Co z nią będę robiła to się okaże w przyszłym roku , ale chciałabym żeby była bardziej zwarta i tworzyła krzaczek - jaki kształt to zobaczę 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- ewkapaw
Halinko - eukomis
Szałwi w ubiegłą zimę nie okrywałam i przetrzymała . Z tego co wyczytałam jest to roślina dwuletnia . Z tegorocznych sadzonek mam dwie dość spore roślinki , a te maluchy co były na zdjęciu , to się wysiały teraz . Sama nie wiem co z nimi zrobić
Czy przesadzić , czy zostawić i dopiero na wiosnę , teraz to jeszcze małe . Boję się , że jak ruszę to przy tej pogodzie mogą się nie przyjąć .
Halinko jeszcze nie sprawdzałam czy w pończoszkach mam nasionka szałwi , ale jak tylko będą to mam Ciebie na liście do wysłania . Jak coś będzie odezwę się a PW.
Szałwi w ubiegłą zimę nie okrywałam i przetrzymała . Z tego co wyczytałam jest to roślina dwuletnia . Z tegorocznych sadzonek mam dwie dość spore roślinki , a te maluchy co były na zdjęciu , to się wysiały teraz . Sama nie wiem co z nimi zrobić

Halinko jeszcze nie sprawdzałam czy w pończoszkach mam nasionka szałwi , ale jak tylko będą to mam Ciebie na liście do wysłania . Jak coś będzie odezwę się a PW.

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu bardzo kolorowo u Ciebie, że to jesien to tylko po astrach można poznać
czy te niebieskie z białą obwódką (4 zdjęcie) to też astry ?
zdradź mi też co jest na 2gim zdjęciu

czy te niebieskie z białą obwódką (4 zdjęcie) to też astry ?

zdradź mi też co jest na 2gim zdjęciu

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- ewkapaw
Jolu - tak to są astry . Jak się dokładnie nazywają nie wiem , bo sadzonki dostałam od Anulki .
Już dziękowałam Ani za te astry , ale chyba muszę jeszcze raz , ponieważ te astry zachwycają mnie , ale i też innych .
Jolu kwiatek na zdjęciu 2 to osteospermum - stokrotka , roślinka jednoroczna . W maju kupiłam ją na targach kwitnącą , a teraz ponownie kwitnie . Jest bardzo ładna i są jeszcze inne kolory . Na wiosnę będę musiała kupić w różnych kolorach .
Już dziękowałam Ani za te astry , ale chyba muszę jeszcze raz , ponieważ te astry zachwycają mnie , ale i też innych .
Jolu kwiatek na zdjęciu 2 to osteospermum - stokrotka , roślinka jednoroczna . W maju kupiłam ją na targach kwitnącą , a teraz ponownie kwitnie . Jest bardzo ładna i są jeszcze inne kolory . Na wiosnę będę musiała kupić w różnych kolorach .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- agnieszka72
- agnieszka72
- ewkapaw
Agnieszko - może poczekaj do soboty lub niedzieli na targi . Będzie wielu wystawców .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków