Siedlisko z sosnami cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz. 6

Post »

Ja tez w tym roku zawilce ściągnęłam na działkę , mają wiosną świecić na hostowisku
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ewa, to chyba więcej ich nasadzę i pomiędzy hostami, bo teraz to zanim hosty wyjdą, to zapomniałam, że tam rosną ;:223 , a M oczywiście mi tam podeptał jak słoń. pozdrawiam sąsiadeczkę i zmykam
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne masz te tulipany najbardziej podobają mi się te białe, moje serduszka jeszcze nie kwitną o dziwo jakoś nie ucierpiały pomimo mrozu.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale fajne te żonkile wielokwiatowe z Benex-u :tan Muszę sobie takie kupić.
Masz tych roślin mnóstwo, ale chwilowo ałycza bije wszystko na głowę :D
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Ten chwast, który pieczołowicie przesadziłaś na różankę wygląda mi na jaskier rozłogowy, wywal czym prędzej. Wesołych Świąt.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Marzenko, leniwiec mi się podoba :D Dostojny :D
Kochana, piękną nasz wiosnę na rabatkach, tulipany rewelacja, a ten bukiet kremowy wygląda imponująco ;:3
Pozdrawiam, Dorota
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Pytałaś jeszcze czy mam czas pomimo świąt, w domu porządki już dawno zrobione na co dzień mamy posprzątane więc nie było dużo pracy przy sprzątaniu. Gotowaniem się nie zajmuje ewentualnie sałatkę mogę zrobić, tylu jest kucharzy w domu, ze na prawdę nie jestem im potrzebna :D
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marzenka pod wiciokrzewem rośnie Ci tojeść kropkowana.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marzenko, piękne tulipany na świąteczny stół! Czy to odmiana Mondial?
Nic tak nie cieszy, jak bukiet z własnego ogrodu ;:196

Na razie nie planuję różnyc eksmisji, ale będę pamiętać o Tobie, jakby co ;-) Najpierw zobaczymy jak się spiszą ubiegłoroczne królewny ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam po świętach, które minęły szybko, zdecydowanie zaszybko. Pocieszający jest fakt, że ten tydzień pracy tylko 4 dni będzie miał, a kolejny 3 ;:138

Obżarstwa nie praktykowałam w te święta, ale po niedzielnej biesiadzie i siostry wczoraj już nie wytrzymałam i poszłam na rower z synem. Najpierw trening po asfalcie koło sąsiada, a potem szlakową drogą do lasu. NIe byłabym sobą jakbym czegoś nie przytargała, więc siedlisko wzbogaciło się o 4 jałowce. Niewielkie, bo nie miałam szpadla przy sobie, ale może mniejsze lepiej się zadomowią.

Anitko, u mnie od tamtego roku tulipany zdobią wiosnę. Te jasne to z B. kupione jesienią. Posadziłam je koło róży Chopin, ale chyba róża wypadła mi po zimie. Kupiłam ją rok temu w szkółce, chorowała latem. Na szczęście obok rośnie wypasiona sadzonka od Kasi -robaczka.
Co do porządków świątecznych, to u mnie jak najbardziej musiały być. Miałam dorabiany blat do mebli kuchennych, wieszane żaluzje, no trochę (żeby nie powiedzieć- bardzo) miałam brudno.

Aniu, jesienią w Benexie 2x składałam zamówienie, najpierw w przedsprzedaży, a potem w wyprzedaży, ale wtedy już same lilie brałam. Te wielokwiatowe tulipanki inaczej sobie wyobrażałam, ale i tak mi się podobają. Wzięłam je, bo botaniczne, a kwitną razem z normalnymi, wcale nie wcześniej...
Ałycz, faktycznie kwitnie jak opętana, na całym podwórku czuć jej woń, ale owoców to ja jeszcze nie jadłam z niej. Chyba nie owocuje... A naleweczkę bym taką zrobiła chętnie...

Ewa, dziękuję serdecznie za przestrogę. Już Pati ostrzegała. Jutro uwinę się z tym gagatkiem, bo opanuje mi siedlisko... Dbałam o niego w ubiegłym roku, bo w miejscu ostrózek rósł i pomyliłam go z nimi ;:223

Dorotko, leniwców takich mam 2ch. Azja to rasowy Biały Owczarek Szwajcarski, a ten to mieszaniec Hiro. Oba ze schrniska. najkochańsze psy na świecie. Dziękuję w imieniu tulipanków ;:196

Michałku, dzięki za identyfikację tojeści. Zupełnie zapomniałam, że ją tam sadziłam. Ojć... dużo się jej zrobiło. Muszę chyba nad nią lekko zapanować

Kasiu, dzięuję za uznanie tulipanów. Nie pamietam jaka to nazwa, może uda mi się rozczytać oznaczenie na rabacie? Odkąd kwitną żonkile i szafirki stale w domu mam swoje bukieciki w domu. To fakt, duma i radość wielka móc tak dom przyozdobić
Róze od Ciebie mam już wcześniej niż od tej jesieni. Pierwszy zagościł u mnie William Baffin. Szaleje niesamowicie. Do towarzystwa ma 2x Louise Odier. Choć zastanawiam się, czy go nie przesadzić a dać w jego miejsce 2x Eden Rose.

Życzę miłego dnia w pracy, wiem, że tak po świętach ciężko , ale trzeba... Ten tydzień jest o jeden dzień krótszy, więc jakoś damy radę ;:3
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Miło popatrzeć na wiosenne kwiaty pod sosenkami :-)
Dalie śmiało teraz sadź! Ja zacznę w sobotę, a może nawet dziś, choć nie wiem, bo po południu ma być burza.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Marzenko, ależ Ci ogród pokolorowało! Pięknie :) A te kremowe tulipany to cudo! Nad daliami się zastanawiasz... Ja mam nadzieję zrobić w tym tygodniu miejsce na swoje. Jak to mówią "mam plana" :wink: tylko czy gleba i pogoda będą współpracować...
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko, cieszę się, że podpowiadasz z daliami. Tak właśnie nieśmiało zacznę z nimi w ten tydzień. Trochę przepaduje, ziemia ciepła, to dobry początek będą mieć. W tym roku też "dla ludzi" je sadzę, od ulicy w ciepłym słonecznym miejscu. Najgorsze że nie poznaczyłam od razu, potem syn wymieszał i nie wiem jakie gdzie będą...
Będę CIę prosić o identyfikację, tylko czy zniesiesz moją upierdliwość?

Aniu, ogród zdobi się i stroi ostatnio, tawuły się zabieliły, pigwowce poczerwieniały, kolejne tulipany się wdzięczą. Zdjęcia mam, ale wciąż czekają na obrobienie.
Przyłączam do grona osób z "mam plana", u mnie gleba współpracuje zawsze, nie jest mokra, ciężka czy gliniasta. Piasek chętnie wszystko przyjmuje. Muszę taczką nawieźć ziemi i obornika. Pogoda ma nam dopisywać, jedynie wieczorne opady, ale one to super pomoc- nie trzeba wody lać.
Zdjęć TYCH tulipanów mam więcej, zapraszam więc do oglądania
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć poświąteczne :wit Czytałam że chciałaś eksmitować barwinka. Toż to zbrodnia ;:306 Widziałaś jak u mnie w cieniu mu dobrze. Przesadź go tylko w cień, bo szkoda.
A z tymi jałowcami to raczej nie rób sobie dużych nadziei. Raczej nie przetrwają. Te leśne trudne są do przesadzenia. Trzeba sadzić zgodnie z kierunkami świata, jak rósł wcześniej. Ale może się uda jak małe...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, zgadza się - barwinek miał wyrok, ale dzięki FO go polubiłam. A teraz jak go zobaczyłam u Ciebie, to ;:167 mi skradł. Przesadzę go tylko do zakątka M w starodrzew, gdzie już mu hosty, paprocie i inne cienioluby. Wśród host zawilce leśne, jakieś obrazki włoskie. Potem zagradzam, zeby nie zdeptał i nie skosił
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”