I do ogrodu dojrzeć trzeba

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p
Od: 3 sie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: I do ogrodu dojrzeć trzeba

Post »

Witaj Annes :) w moim wątku :). Dziękuję za wszystkie miłe słowa, ale co do psa to się mylisz, mimo swoich gabarytów jest bardzo zaprzyjaźniona z małymi psami i chętnie się z nimi bawi.
Donice z pergolami wyścieliłam workami po ziemi.

Dziś u mnie wreszcie słońce! na niebie nie ma ani jednej chmurki, nie zapowiadaja opadów i mam nadzieję, że i temperatura dopisze :). Muszę dziś zrobić nową rabatkę na róże, które zadomowią sie u mnie dziś lub jutro. Mąż na całego załapał ogrodowego bakcyla ( jak juz nie był zdany tylko na siebie) i sam wymyślił gdzie jeszcze można rabaty z kwiatami zrobić :) Wczoraj przekopał mi kawał ziemi pod krzaczki owocowe, mamy maliny, agrest, poziomki, truskawki i czarną porzeczkę. A, że mamy w domu małą zjadaczke truskawek w każdej ilości to dziś dosadzę jeszcze parę krzaczków tego przysmaku.

Mam nadzieję, że u wszystkich dziś będzie taka piękna pogoda jak u mnie, bo jak tylko wypije kawkę, ogarne domowe porządki to mnie nikt do wieczora w domu nie zobaczy ;:138
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Danusiu super, że Małż Cię rozumie! "Zazdraszczam."
Pięknej pogody Ci życzę i owocnego sadzenia, nie tylko owocowych. Chętnie obejrzę wieczorem zdjęcia. :D Jeśli tylko będziesz mieć siły. :D
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p
Od: 28 cze 2012, o 19:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

czekam na zdjęcia ;:138
Chusteczka na R.O.D <-- wątek ogólny
róże na chusteczce <-- wątek różany
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p

Post »

Dziewczyny miałam dziś pogodę jak na zamówienie! 16 stopni i caaały dzień słoneczko! Dopiero z ogródka wróciłam i tak mi szkoda, że dzień się kończy, ale domyć by się trzeba ;:108

Zrobiłam dziś bardzo dużo, pzede wszystkim obsadziłam różami teren w którym mój piesio uwielbia obszczekiwać przechodniów co mnie doprowadza do pasji, ale teraz róże zasadzone tam, teren ogrodzony tymczasowo, piesio niepocieszony chodzi ;:198
Posadziłam tu róże o nazwie Dolly, Bonica ( Żabko ;:196 ) oraz pnącą o nazwie Papagena i ciekawych kwiatach.

Obrazek

Oprócz tego posadziłam róże Chopin, Quenn Elizabeth, Golden gate, Westerland i Rosarium oraz kilka zwykłych czerwonych rabatowych i dwie cytrynowe rabatowe, zdjęć nie ma bo muszę najbierw rabatę doprowadzic do porządku :).
Wciąż nie wsadziłam powojników bo miejsce, które wydawało mi się idealne juz takie nie jest, ale jutro juz naprawdę muszę je GDZIEŚ wsadzić :).

Oh marzę o gorącej kąpieli!
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

:wit zapisuję się do Ciebie, cóż wszystko pięknie wygląda, ale najbardziej podoba mi się Twoja pomocnica, sama mam też taką , ale 1,5 roczną. Nie wiele słów mówi, ale ciągle pokazuje paluszkiem i mówi kwatki ;:215
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p

Post »

No się trochę narobiłaś, będzie ślicznie :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No Danusiu! Kawał dobrej roboty!
Wujek Google mnie wspomógł :oops: i pokazał jak niezwykłej urody jest róża Bonica. Śliczna!
A powiedz dlaczego miejsce dla powojników przestało być odpowiednie?
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p

Post »

Witaj Patusiu miło mi, że do mnie wstapiłaś, z Twojego wątku czasem ciężko mi wyjść :)

Doroto no narobiłam się, ale przecież nie na darmo :tan

Aniu powojniki miałam wsadzać niedaleko krawężnika od kostki brukowej gdzie docelowo miały byc instalowane pergole, ale okazało się, że przy instalacji krawęzników panowe nie żałowali cementu i nawet 50 cm od krawężnika nie idzie nic wsadzić :(. Dziś będę mocno myśleć gdzie je ulokować bo to przecież już czas.

Powoli zaczynam przygotowania do świąt więc ogródek trochę odpuszczę (najchętniej to bym nigdzie nie jechała w święta tylko w nim siedziała :lol: ), no i niestety w sobotę muszę do pracy iść prawie na cały dzień ;:145 , ale mąż mi na pocieszenie przywiózł wspaniały stojak na kwiaty ( docelowo nim będzie) obiecał mi, że w sobotę mi go odnowi to sie nim wtedy pochwalę :)
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p

Post »

Możesz je puścić po ogrodzeniu przy różach ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żabko a czy ogrodzenie nie będzie dla nich za niskie? Poza tym zauważyłam, że jest tam (chyba) brama przesuwana, jeśli tak, to stratowałaby te powojniki a tego byśmy nie zdzierżyły. :oops:
Awatar użytkownika
Ruda_Zaba
1000p
1000p

Post »

A nie wiem jakiej wysokości jest ogrodzenie ;:131 myślałam o tym kawałku nie z lewej strony gdzie widać skrzydło bramy, tylko z tyłu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p

Post »

Brama juz jest otwarta i więcej się nie przesunie :) inaczej nie sadziłabym tam róż. Idę zaraz na obchód po ogródku może mnie natchnie. Przy tej bramie nie chcę nic już sadzić bo wybrałam róże pnące i bardzo rozkrzewiające się i pewnie by zadusiły powojniki, które wydają mi się bardzo delikatne.

oraz kawka, balkon, słoneczko i 16 stopni to było to czego mi potrzeba z rana :). Zaraz mi jeszcze dziecko do babci wybywa na dwa dni to będę w spokoju sobie kopać i sadzić :)
Awatar użytkownika
dehaef
200p
200p

Post »

Aniu popatrz ile mam na termometrze :) jak przy takiej pogodzie narzekać na brak natchnienia! :)

Obrazek

Potem pokaże co i jak na razie wzywa robienie obiadu i zakupy na święta ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda piękna. Prognozy o ciepłych świętach chyba się sprawdzą. :D
Już nie mogę doczekać się Twojego "co i jak"! ;:65