Wiejskie podwórko aguskac 2014
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejskie podwórko aguskac 2014
u mnie właśnie jest równo 0 stopni , zimno 

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Najgorzej będzie nad ranem, poważnie się martwię, chyba będę spać z zaciśniętymi kciukami, by chmury nadciągnęły.
U mnie na razie 4 na plusie, ale właśnie rana się boję najbardziej, bo i różom i hortensjom może zaszkodzić. A i owocowe drzewa też już kwitną. Miejmy nadzieję, że dają radę.
- aguskac
Niestety litości nie było, teraz mam -4
Zobaczymy jakie straty.

- aguskac
-4,5 to najniższa dziś odnotowana. Teraz mam -3 i tak stoi termometr od 7-mej jak zaklęty.
Słońce świeci intensywnie. Cały sad był w słońcu gdy temperatura była skrajnie niska, nie wiem czy to cokolwiek pomogło.
Słońce świeci intensywnie. Cały sad był w słońcu gdy temperatura była skrajnie niska, nie wiem czy to cokolwiek pomogło.
Aguśka, kurczaki, nie jest dobrze, ale wierzę że przyszłe owoce na drzewach i krzewach przetrzymały ten atak!
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i co tam, jakie straty?
Obejrzałam parę stron wstecz i trafiłam na te Twoje cudne schodeczki w skarpie - uwielbiam je!
Obejrzałam parę stron wstecz i trafiłam na te Twoje cudne schodeczki w skarpie - uwielbiam je!
- aguskac
Jeszcze nie chodziłam oglądać, bo to często tak od razu nie widać, a dopiero po paru godzinach. Mróz nadal trzyma, wszędzie w cieniu jest szron. Jednak termometr wreszcie pokazuje plusy.
Koło schodków ma być murek, kamieni już trochę nazbieraliśmy po polach, tylko betoniarki nie mam w tej chwili, trzeba skombinować. Ten murek w większości już stoi, ale pod wiatą i go nie widać. Nie wyjechał jeszcze na zewnątrz.

Koło schodków ma być murek, kamieni już trochę nazbieraliśmy po polach, tylko betoniarki nie mam w tej chwili, trzeba skombinować. Ten murek w większości już stoi, ale pod wiatą i go nie widać. Nie wyjechał jeszcze na zewnątrz.

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko, czekam na relację..wierzę, że wszystko będzie ok 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
U Mnie było -3 st C.Z drzew kwitnie renkloda.Na szczęście przymrozek jej nie zaszkodził.
W kwiatowym trochę gorzej .
W kwiatowym trochę gorzej .
- aguskac
U mnie czereśnia przemarzła. Najbardziej o nią się bałam, bo widziałam jak stoi oszroniona. Niestety wszystkie rozwinięte kwiatki mają brunatne słupki. Na szczęście większość kwiatów jest w pąkach i te mocno stulone wyglądają na zdrowe. Mam nadzieję, że tak jest, bo wtedy i tak byłyby owoce. No chyba, że maj nam dołoży...
Śliwa kwitła tylko jedna i chyba wygląda dobrze, bo miała rozwinięte jedynie pojedyncze kwiatki, nie wyglądają na przemrożone. Nie wiem jak porzeczki i agrest, okaże się za kilka dni. Natomiast nie potrafię ocenić brzoskwini, nie wiem gdzie mają słupki, u mnie są jakieś niewidoczne. Rozerwałam z 10 kwiatków i nie jestem w stanie powiedzieć co z nimi. Kwitnie najintensywniej z drzewek.
Śliwa kwitła tylko jedna i chyba wygląda dobrze, bo miała rozwinięte jedynie pojedyncze kwiatki, nie wyglądają na przemrożone. Nie wiem jak porzeczki i agrest, okaże się za kilka dni. Natomiast nie potrafię ocenić brzoskwini, nie wiem gdzie mają słupki, u mnie są jakieś niewidoczne. Rozerwałam z 10 kwiatków i nie jestem w stanie powiedzieć co z nimi. Kwitnie najintensywniej z drzewek.
- JLG
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Przykro mi.... ale może nie będzie tak źle.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś a wiesz, że ja w porannym pośpiechu nie obejrzałam mojej czereśni.
Może mimo wszystko będzie owocować.
Może mimo wszystko będzie owocować.
- aguskac
Dziewczyny 
Przemarzły chyba tylko całkiem rozwinięte kwiaty, ale jest bardzo dużo pąków. One wyglądają na nietknięte. Jeśli nie będzie powtórki z rozrywki to owoce powinny być.
Trzeba rozerwać kwiatek i obejrzeć słupek, ma być zielony.

Przemarzły chyba tylko całkiem rozwinięte kwiaty, ale jest bardzo dużo pąków. One wyglądają na nietknięte. Jeśli nie będzie powtórki z rozrywki to owoce powinny być.
Trzeba rozerwać kwiatek i obejrzeć słupek, ma być zielony.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja przez Ciebie oszaleję! Rozrywałam kwiaty - na tej małej brzoskwince jest OK!
Widziałam w środku włochaty zielony balonik - zaczątek owocu. Tak samo w czereśniowym kwiatku, tylko nie włochaty i mniejszy. Czereśnie u mnie jeszcze nie kwitną, znaczy te wielkie dopiero w pąkach, a małe siewki dookoła mają już kwiaty i na nich robiłam badanie.
Winogrona przy ścianie domu poprzykrywane donicami (noc-dzień-noc) nie ucierpiały, a jakie mają już grubaśne pąki! Te spod folii były w domu, więc spoko.

Winogrona przy ścianie domu poprzykrywane donicami (noc-dzień-noc) nie ucierpiały, a jakie mają już grubaśne pąki! Te spod folii były w domu, więc spoko.