Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2014

Post »

Pati czy uwierzysz, że mi się Twoja furtka podoba (Małgosiu no przyznaj to nie jest niebieski) ...jak bum bum!
Werbena podobna do mojej :D zakupy już na innym portalu pochwaliłam ale jeszcze pochwalę, bo imponujące sadzonki ;:63
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Też byłam zaskoczona wypasienie roślin od Mariusza.
Zapisałaś się na żurawkową serię malarzy :?:
Ja zamówiłam wszystkie cztery :D
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pati, to już masz zaczątek tajemniczości, furtka w różanej aureoli jest piękna i będzie kusiła by zajrzeć co jest dalej, bardzo mi się podoba ;:215 , kiedy moje Laguny tak zarosną tunel ;:131
Zakupy że tak powiem obfite :wink: , do mnie paczka doszła owszem, ale na stary adres, Mariusz wysłał na adres z przelewu, a wysłałam w pw adres dostawy, mam więc paczkę ale 15km ode mnie i do tego na trzecim piętrze :shock: , paczka wielka i dzisiaj muszę ją stargać z powrotem na dół, sadzonki na Twoich fotkach fajnie wyglądają, też mam zamówione jarzmianki :D i wiele innych dobroci :D
Życzę owocnego wyrywania chwastów :wink: U nas słonecznie, będzie ładny dzień, chociaż w nocy był przymrozek, mam jednak nadzieję że wielkich szkód nie narobił. Buziaki dla dziewczyn i głaski dla kudłatych.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zakupy imponujące!
Wiesz, pocieszyłaś mnie, pokazując, jak wygląda Twoja werbena patagońska, bo moja jeszcze nie wygląda, ale mam nadzieję, że wylezie, skoro Twoja jeszcze całkiem malutka.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Zakupy budzące zazdrość brzydką, ale jednocześnie cieszę się, że będę mogła na fotkach zobaczyć, jak pięknie Ci to będzie rosło i kwitło :) Moja biała hosta niestety jest biała tylko do maja, potem zielenieje :| No a ta furteczka z Fischerową to w niczym nie ustępuje obrazkom z postu Syringi.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Po przeczytaniu Twojej relacji chyba się wybiorę do Mariusza.
Mam rodzinę w poblizu.
Może w weekend majowy. ;:108
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

semper pisze:Po przeczytaniu Twojej relacji chyba się wybiorę do Mariusza.
Mam rodzinę w poblizu.
Masz też forumowych znajomych w pobliżu.... ;:224 Możemy nawet pomyśleć o mini-zlociku, co Wy na to? Na razie nie chcę nic deklarować, bo siedzę cały czas na walizkach nie wiedząc, czy nie bedę musiała na cito do Niemiec jechać, ale po swiętach powinno być wiadomo coś więcej.

Do komentarzy i zachwytów ustosunkuję się później, bo na razie zasuw mam w pracy.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

No no no, zakupy jak się patrzy, a furtka z różą- to wręcz marzenie ...
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

survivor26 pisze:
semper pisze:Po przeczytaniu Twojej relacji chyba się wybiorę do Mariusza.
Mam rodzinę w poblizu.
Masz też forumowych znajomych w pobliżu.... ;:224 Możemy nawet pomyśleć o mini-zlociku, co Wy na to? Na razie nie chcę nic deklarować, bo siedzę cały czas na walizkach nie wiedząc, czy nie bedę musiała na cito do Niemiec jechać, ale po swiętach powinno być wiadomo coś więcej.

Do komentarzy i zachwytów ustosunkuję się później, bo na razie zasuw mam w pracy.
Jestem za. Kto następny?
Ja jeszcze muszę popracować nad Moją rodzinką.
Oni jeszcze nie wiedzą jaką przyjemność chce im zafundować.
W końcu ktos Mnie musi zawieżć. :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Pat ;:oj ale pojechałaś zakupowo ! Jarzmianek nie znałam :oops: ale czas je na listę chciejstw wpisać :wink:
Kiedy i przez jaki okres czasu kwitnie Ci Dorotka ? Jako ,że mam ją obiecaną od Ciebie usilnie myślę nad miejscem dla niej.
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Dobrze, że do Mariusza mam nieco dalej ;:306 ale w końcu nie aż tak daleko... ;:152 ;:65
Bea
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
paputowy dom
200p
200p
Od: 11 cze 2012, o 21:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pat podoba mi się hosta White.... Czy ona może rosnąć w pełnym słońcu?
Natargałam mniszka z łąki i miód będę robić :D
Pozdrawiam Justyna
DomPodPaputem.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Pat, spóźniona ale jestem ;:196
Cieszę się, że róże dają radę i wstydu mi nie przynoszą :wink:
Brawa dla Canary Bird, cudny ten kanarkowy wcześniak ;:138
Kibicuję niezmiennie i ściskam mocno za całokształt ;:168
Buziaki :wit
PS. Pat, jeśli jeszcze nie wycięłaś dzika u Rosanny to wytnij koniecznie. W zasadzie musisz go wyrwać, nie tylko wyciąć, bo odnośnie. Nie tylko osłabia ale zdominuje szlachetną odmianę i Rosanna zginie. A szkoda by jej było, bo to cudna róża i mega zdrowa ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

ufff...urobiłam się na własne życzenie i dla własnej satysfakcji :) Posadziłam wszystkie rośliny od Mariusza, co mi zajęło calutkie przedpołudnie, bo było połaczone z usuwaniem perzu pod nie. Przy okazji odkryłam kolejne serduszka od Babuchny...swój do swego ciągnie, moze tak mi się żurawki nowe objawią, jak przyjdą te zamawiane u Igi? :) Objawiło mi się także sporo host, częśc dobitnie, bo je z rozmachem wykopałam ;:223 Ale już siedzą z powrotem na swoich miejscach.

a po południu kosiłam...chciałam całość, ale na terenie rytym przez dziesięciolecia przez traktory jest to niewykonalne dla osoby tak słabowitej jak ja, więc w końcu się poddałam i tylko wykosiłam pas bezpieczeństwa przy rabatach resztę pozostawiając w rękach eMa z (nie)ufnością, że mi nie wyrówna wszystkich bylin na 5 cm... ja tymczasem jeszcze wyściółkowałam świeżą trawą to co wcześniej posadziłam i w zasadzie padłabym teraz na twarz, ale jeszcze gotowanie świąteczne czeka :wink:

Kasiu, pozostaję w nieustającym podziwie dla Twoich róż, biją na łeb wszystkie kupowane, a jak zakwitną to pół wsi się zbiegnie podziwiać, bo część w przedogródku siedzi :wink: Dzikuna z Rosanny wycięłam przy gruncie, ale po świętach, bo jutro już nie zdążę postaram się odkopać i wyrwać przy korzeniu. W sumie nie ma go co żałowac, bo moje dziczki ratowane z chaszczy tak pięknie się rozrastają, że nie muszę ratować każdego badylka przypominającego różę. A skoro o różach mowa, to proszę włożyć okulary, wyjąć lupę i popatrzeć na mikro pączki na Therese Bugnet:

Obrazek

(strasznie się cieszę, ze są, bo w zeszłym sezonie zezarł ją grzyb przed kwitnieniem)

i róży od EwyM...nie pamiętam której, Excelsii chyba?
Obrazek

A Kanarek dalej kwitnie tylko nijak się nie daje porządnie sfotografować, bo za płotem ma bujną roślinność nadrzeczną i się z nią zlewa:

Obrazek

Apropos róż, to Dorotka od strony domu wygląda tak:

Obrazek

przy okazji widać przeniesione koryta: wsadzę do nich chyba lobelie i pelargonie albo szałwie...albo żurawki..nie wiem, myślałam, że nigdy nie doczekam ich przeniesienia, więc koncepcji jeszcze brak.

Cieszę się, że turkusowa furteczka Wam się podoba, bo...właśnie dokupiłam barwniki i nie zawaham się użyć tego koloru ponownie :) Marysiu, niektórzy twierdzą, że turkus to odcień zielonego, a nie niebieskiego, więc trzymajmy się tej wersji :D

Cienista z dosadzonymi wczorajszymi zakupami aktualnie wygląda tak:

Obrazek

Obrazek

a niewypielone tawułki tak:

Obrazek

rosną jednak tak bujnie, że w szybkim tempie dominują perz, więc na razie przy nich nie grzebię.

Detale cienistej zaś prezentują się tak:

Obrazek

Obrazek

Na drugiej cienistej wyszedł zestawik patriotyczny:

Obrazek

ale całość dominuje świeżo przekwitnięte monstrum, czyli miodunka czerwona:

Obrazek

...sadzona zeszłego lata jako mały odrost....kusi nie ruszać jej i czekać...zeżre ogrodzenie, przejdzie przez szosę i pójdzie dalej, czy nie? :D

Aniu, malarzy chyba niekoniecznie, bo Basia kupuje to się potem podzieli :) Ja kupiłam u Igi te nowości półzwisające z przeznaczeniem na rabatę, której jeszcze nie ma, więc na razi epójdą na wspólne żurawkowisko. No ale w lipcu ma być coś, czego jeszcze nie mam (nie pamiętam teraz co :wink: ) no i Mariusz bardzo kusi tą w rozmiarze XL...pojadę, obejrzę i...pewnie kupię :D No bo jak tu nie kochać takich cudeniek...

Obrazek

Aniu Czarna, Dorotka kwitnie wcześnie, w zależności od roku na początku lub koncu czerwca, raz mi powtórzyła w sierpniu, w zeszłym sezonie już nie, więc nie wiem, od czego to zależy.

Justynko, White Feather podobno w pełnym słońcu nie bardzo, bo ją przypala. Jak Ci mniszka zabraknie, to zapraszam na swój warzywnik:

Obrazek

Zapraszam też miłośników poziomek:

Obrazek

zaczynają już kwitnąć, jak wszystkie naraz zaoowocują, to będę musiała siłę najemną do zbierania zatrudnić :)

JaSna, jak masz na imie? I żadnego Paniowania proszę, bo się czuję jak babcia Fischerowa :) Dla każdego ogrodu jest nadzieja, jeśli są ręce, które chcą w nim robić :wink: Wpadłam na moment cichaczem do Twojego watku i widzę, że masz fantastyczny lasek brzozowy!

I jeszcze kilka tulipanków, niektóre takie prawie, jak Iwonki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

aaaa...bo bym zapomniała: kupiłam jarzmianki Florence, Moulin Rouge i Star of Royals...to dopiero początek nowej kolekcji, bo strasznie mi się u Kasi-Robaczka spodobały, więc jeśli te się spiszą, to dojdą kolejne ;:224

a reszta relacji zdjęciowej jutro :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Rabatka z nabytkami wygląda doskonale :uszy Pięknie wypielona :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”