Wiejskie podwórko aguskac 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejskie podwórko aguskac 2014

Post »

Wyszłam na dwór, wszystko oszronione, tylko przy samych budynkach mróz nie złapał. Woda zamarznięta grubo, aż na pół centymetra :roll:
Przewiesiłam termometr tam gdzie wszystko zmrożone. Pod wiatą pokazywał już 0,7 na plusie, a teraz już leci w dół, na razie -0,5.
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aguś. U mnie już w ogórę idzie temperatura, a było chyba 2 na plusie. Jutro ma być mniej (-1 chyba) i też dumam czy przynieść wszystko z tunelu. Z tymi pomidorkami mam podobny plan co Ty. U mnie jeszcze nie kwitną, ale San Marzano już są duże i je myślę po świętach wynieść do tunelu. Sadzoneczki pierwsza klasa i oznaczenia w postaci kolorowych sznureczków też super. Strasznie jestem ciekawa co to za patysie.... :wink: I dlaczego niektóre są pod ukosem cięte? Miałam tyle patysiów z ciętej pęcherznicy, powsadzałam do doniczek i mi zmarniało. Miały liście a bez korzenia. Kiedyś ukorzeniłam w gruncie, bez problemu. Próbowałam te zmarniałe wysadzić do gruntu, ale nic, chyba lipa :( Teraz dumam gdzie lepiej, w grunt czy do doniczek. W gruncie wszystko ma się dobrze, a w doniczkach wszystko kaput.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

To kiedy ty kochana siałaś te pomidory, skoro już mają kwiaty, co? bo moje to takie pyciu pyciu są dopiero ;:223 ....oooo widzę, że w drewutni już drzewo się suszy na zimę :heja
Bagienka
100p
100p
Od: 22 maja 2009, o 00:02

Post »

Kurcze, tego przymrozku to nie zazdroszczę, nie jest fajnie :|

Dziewczyny, ja biegam teraz sama, ale z psem, z moją labką Moną. Po jednej stronie drogi mam wioskę, po drugiej las.
Biega też znajoma, która mieszka niedaleko, ale ona w szybszym tempie, ja tak rekreacyjnie raczej.
Znajoma jest policjantką, więc spoko 8-)
Biegamy jedną trasą, więc się mijamy i jest raźniej. Zaczynałam biegać z moim eM-Qbą, ale od dwóch miesięcy leczy kontuzję i niestety, nie pobiega sobie :?
Czasami spotykam "kijki", więc ruch jest :wink:
Na maraton się nie łapię, ale 11 km robię już bez zadyszki ;:173 we własnym tempie co prawda, ale dla zdrowotności akurat :D

Ja też jeszcze nie mogę wysadzić nic w tunelu z ciepłolubów, bo mi jedną szybę kociszcze stłukło łepetyną :shock: Tak się młody czymś wystraszył, że nie mógł znaleźć wyjścia i rozbił okno. Na szczęście nic mu się nie stało.
Z tunelu na razie rzodkiewkę zaczynamy wcinać, sałata stoi jak zaczarowana, dwie zadołowane różyce popuściły i czekają na natchnienie moje.

Mam nadzieję, że to już końcówka tych przygruntowych przymrozków. U nas zimno i pada, słońca jak na lekarstwo, trawa rośnie, kosić nie ma kiedy, a mszyce szaleją :evil:
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Bagienka pisze:Na maraton się nie łapię, ale 11 km robię już bez zadyszki ;:173 we własnym tempie co prawda, ale dla zdrowotności akurat :D
Dodasz zaledwie kilka km i jesteś u mnie (potem powrót) ;:oj - oby do lata.
Monka z moim biszkoptem pewnie urządziłyby razem niezłą demolkę,
sądzę po tym, co wczoraj zastałam po powrocie z pracy - nuda jest dla nich najgorsza.

Aguś, ja widziałam te skośne patyki, ale co mam mówić? Tobie na suchym kiju wypuści, to wiedziałam już dawno ;:oj .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Było -1,5 Qrcze blade!!
Najgorsze jest to, że możemy tylko czekać i patrzeć jak się wszystko na naszych oczach marnuje - mówię o drzewkach i tym czego się nie da okryć. Na szczęście taka temperatura była krótko i na razie nie widziałam żadnych strat. Zaglądałam co prawda tylko w czereśnie, ale są zielone słupki.
Obawiam się tej nocy bo zapowiadają regularny mróz.

Z kolorowymi sznurkami są winogrona, a te skośnie cięte do hortensje od Elsi ;:167 Tnie tak dlatego, by taki zieleniak jak ja wiedział gdzie góra a gdzie dół ;:131
Bogumilka pisze:To kiedy ty kochana siałaś te pomidory, skoro już mają kwiaty, co? bo moje to takie pyciu pyciu są dopiero ;:223 ....oooo widzę, że w drewutni już drzewo się suszy na zimę :heja
Pomidory w ilości 8 szt posiałam w lutym i tylko te mają pąki kwiatowe. Reszta mała i bardzo mała.

To drewno pójdzie jeszcze w tym roku ;:145 U nas trzeba palić do połowy maja niestety, a tam już końcówka.

Bagienko :) No skoro z psem i pod okiem policjantki, to już jestem spokojna :wink: Zazdroszczę zacięcia, ja odpuszczam kije jak się narobię w ogrodzie. Moja bratowa biega z pół roku i też robi już ok 10km.
Ja się niestety obawiam, że to dopiero początek tych przymrozków, nie na próżno ktoś je nazwał - majowe...

Elu :) Jak to co miałaś mówić? Pochwalić, że nie zmarnowałam. Wiesz, że człek zawsze łasy pochwał i chłonie je jak gąbka ;:170
A że na suchym kiju... tak dobrze to nie ma, właśnie chyba zmarnowałam patyki różane spod Słupska .... dziś wywalam z trocin, ale ten eksperyment jest raczej nieudany, chyba za duże zielone było, bo padło.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aguś, taki lekki przymrozek nie powinien wyrządzić żadnych strat... jeszcze tylko ta noc ma być zimna, a potem już ciepełko - widzę na accuweather nawet 20 stopni!
Nasze rośliny dadzą radę...
Piękna ta Twoja wsiowa wiosna!
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za pociechę :)
Niestety przeglądałam kilka prognoz i nie wyglądają dobrze. ICM pokazuje nawet -5 nad ranem. Niebo się ciut zachmurzyło, ale podobno ma się przetrzeć do wieczora niestety.

To ocieplenie też już widzę odsuwają coraz dalej, miało być lepiej w piątek, teraz już twierdzą, że będzie zimniej niż dziś... ech.... jakoś to przeżyjemy, tylko jak to zniosą rośliny?

Trochę mi zarosły ramy rabaty pod domem ;:224

Obrazek

Obrazek

Gdzie mi do Waszych kwitnących tulipanów...
Bagienka
100p
100p
Od: 22 maja 2009, o 00:02

Post »

Tulipany u mnie kwitną, fakt, ale moje piwonie mają się nijak do tych, które widać tutaj na drugim planie ;:333
U nas zimno i wieje, chociaż słońce czasami błyśnie, ale zimnica straszna, brrr ;:222
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widać tylko co drugą, bo tam są 2 odmiany - wczesna i późna.
Niestety bardziej niż ta druga widoczny jest podagrycznik, który ją zarósł. Na szczęście ona nic sobie z tego nie robi.

U nas już niebo wyczyszczone, brrrrrrr
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to zaczyna się polka.... mam już tylko 1 stopień na dworze :(
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już na minusie, wszystko zaczyna się skrzyć ... nie będzie dobrze.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Poleciałam okryć zasiewy traw, u Nas na razie 4 kreski powyżej zera, prognozują -1 :(
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

4 na plusie teraz to i tak dobre rokowanie. Mam nadzieję, że przynajmniej Wam daruje. Ja wszystko co tylko się dało zabrałam do domu.

U mnie część pąków drzew owocowych jeszcze mocno stulona, może niektórym uda się przetrwać.
Okryłam 1 rządek winorośli, który miał już duże pąki i winorośl w szklarni, bo tam już ładne zielone listki się pokazują.
Awatar użytkownika
JaSNa
100p
100p
Od: 11 kwie 2014, o 20:48

Post »

Witam i biegnę zobaczyć czy u mnie również aura na minusie!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”