Chusteczka na R.O.D
Re: Chusteczka na R.O.D
No to takie rozwiązanie jest ok. Każdy się rozlicza ze swojego. Baseny u nas sa, ale to jest jedno napełnienie na sezon, a wodę się oczyszcza filtrami specjalnymi. Pod koniec sezonu i tak wybieramy z niego konewka i podlewamy ogród...
Ale na szczęście u nas włączaja wodę wszystkim w jednym terminie, niezależnie czy ktoś zapłacił czy nie, a później ścigają dłużników.
Najgorsze jest tylko to o czym pisałam, między 12-15 nie ma wody dla nikogo i ani nie pozmywasz, ani się nie umyjesz. Chyba, że zdążyłas sobie w miskę nalać.....
Ale na szczęście u nas włączaja wodę wszystkim w jednym terminie, niezależnie czy ktoś zapłacił czy nie, a później ścigają dłużników.
Najgorsze jest tylko to o czym pisałam, między 12-15 nie ma wody dla nikogo i ani nie pozmywasz, ani się nie umyjesz. Chyba, że zdążyłas sobie w miskę nalać.....
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozdrawiam ciepło sąsiadkę
ja co prawda nie z RODOS, wodę mam ze studni i gdy sobie pomyślę co by było gdyby woda do podlewania ogrodu była pobierana z wodociągu miejskiego... to już boli mnie kieszeń. A powojniki masz bardzo ładne i widzę, że róże też - czyli to co Tygryski lubią najbardziej

- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam sąsiadko cieplutko
Na RODOSIe studnie mam i ja... ale ja sobie pomyślę, co spływa do ziemi w bezpośrednim prawie towarzystwie nasypu kolejowego.... to się bardzo cieszę, że nie mam licznika ;)

Na RODOSIe studnie mam i ja... ale ja sobie pomyślę, co spływa do ziemi w bezpośrednim prawie towarzystwie nasypu kolejowego.... to się bardzo cieszę, że nie mam licznika ;)
JLG pisze:Pozdrawiam ciepło sąsiadkęja co prawda nie z RODOS, wodę mam ze studni i gdy sobie pomyślę co by było gdyby woda do podlewania ogrodu była pobierana z wodociągu miejskiego... to już boli mnie kieszeń. A powojniki masz bardzo ładne i widzę, że róże też - czyli to co Tygryski lubią najbardziej
WTEDY ZAKŁADASZ LICZNIK NA WODĘ "OGRODOWĄ" i płacisz tylko za pobraną, a nie placisz juz tej części ściekowej. Woda idzie tylko w jedna stronę....i opłata jest mniejsza.
Ania
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Aniu - ja mam własne ujęcie wody i nie pobieram wody z wodociągu...co ma swoje plusy i minusy (np. gdy nie ma prądu nie mam wody, bo nie działa pompa, sama muszę dbać o odpowiednie oczyszczanie wody itp.)
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Jak długo się ciągnie ten wodny temat 

- Ruda_Zaba
- 1000p
to ja zmienię temat - kto do jasnej anielki wyłączył ogrzewanie? 

Ruda Żabko u mnie tez ktoś na niebie zraszacz zapomniał wyłączyc i wiatrak
ale nie ma tragedii
ja dzis powojniki będe sadzić i nic mi nie straszne.
Słuchaj bo ja właściwie do Ciebie z pytaniem, miałaś kiedyś stycznośc z różą parkową o nazwie Dolly? widziałam ją u kogoś, ładnie sie rozkrzewia i dośc wysoko rośnie. Przydałaby mi sie róża tak do 80 cm aby posadzić 6-7 róż w jednym rzędzie przed ogrodzeniem na ulicę, pies mi tam sobie zrobił wieżę strazniczą i straszy mi przechodniów, płotu nie mam jak tam zainstalować bo brama sie odsuwa na bok. Myślę, że takie krzaczaste róże i wyższe od psa go odstraszą ( w sumie to na kolce bardziej liczę
) no i przyznam, że róża sama w sobie piękna. Szkoda mi tam sadzic tych bardziej szlachetnych bo mój Niszczyciel to jednak niezłe ziółko a te sie wydaja mocne

Słuchaj bo ja właściwie do Ciebie z pytaniem, miałaś kiedyś stycznośc z różą parkową o nazwie Dolly? widziałam ją u kogoś, ładnie sie rozkrzewia i dośc wysoko rośnie. Przydałaby mi sie róża tak do 80 cm aby posadzić 6-7 róż w jednym rzędzie przed ogrodzeniem na ulicę, pies mi tam sobie zrobił wieżę strazniczą i straszy mi przechodniów, płotu nie mam jak tam zainstalować bo brama sie odsuwa na bok. Myślę, że takie krzaczaste róże i wyższe od psa go odstraszą ( w sumie to na kolce bardziej liczę

- Ruda_Zaba
- 1000p
dehaef: nie znam tego krzaczka i nie widzę go w sklepach nigdzie
ze swojej strony mogę polecić Bonicę - świetnie wygląda w szpalerach, terminatorka, kwitnie ciągle, ładnie się krzewi... same plusy ;)

O zapomniałam o tej róży!! dziękuje wielkie, lecę zamawiać może nóz widelec mi dotrze przed świętami? ( to by było na tyle jeśli chodzi o zarzekanie się, że więcej róz nie kupię
)

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Żaba, mialaś wczoraj grad? Bo ja owszem, ale na szczęście krótko i bez strat.
- Ruda_Zaba
- 1000p
Wandziu :
kurcze nie strasz.... nie wiem, wczoraj siedziałam u mamy w Wawie - w centrum była cisza i spokój 

U mnie tez waliło gradem
strat nie ma ale chwilke to biało było. oj chyba sie dowiem teraz co to znaczy drżeć o ogród przy każdej burzy 

- Ruda_Zaba
- 1000p

Przyszło mi zamówienie od Stasi będzie co robić w świąteczną sobotę

Macierzanka _____________________________ - 3 szt
Czosnek niedźwiedzi _______________________ -1 szt
Miodunka plamista _________________________- 1 szt
Szafirek armeński __________________________ - 1 szt
Szafirek biały _____________________________ - 1 szt
Olgae____________________________________- 1szt
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37