Kwiatki Agnieszki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Kwiatki Agnieszki

Post »

ale piękne okazy ;:oj a zamiokulkas ;:152 ;:152 ;:152
fajnie, że wróciłaś :tan
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Naprawdę cudne Masz rośliny. Widać, że to wieloletnie okazy i w świetnej formie ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54

Post »

:wit
Bardzo piękne i zadbane rośliny ;:215
Najbardziej spodobał mi się skrzydlokwiat , ma takie ciemno-zielone liście ;:333
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przecudowne kwitnienie obfite storczyka.

Co ty zrobiłaś ,że hatiora u ciebie zakwitła....ja próbuję a moja ani rusz kwiatów nie chce pokazać.
weronisia997
100p
100p
Od: 19 lut 2011, o 18:31
Kontakt:

Post »

mniodkowa,justus27 , agnieszka_,Filigranowa27- Dzięki ;:31
Agnieszko mój skrzydłokwiat jest już stary , muszę go odmłodzic, a tak naprawdę to teraz marzy mi się taka odmiana z dużymi liścmi..(gigant).Taki jak u Ciebie.
A hatiorze nic szczególnego nie robiłam... :D ona już tak ma ,że czasem kwitnie...no chyba że to ma znaczenie ,że gdy brałam od niej szczepki też właśnie kwitła ;:131
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45540" onclick="window.open(this.href);return false;
weronisia997
100p
100p
Kontakt:

Post »

Kiedyś złamała mi się łodyżka zamioculcasa. Wsadziłam ją do wody....stała ,stała...długo stała...czasem wody jej dolałam...i patrzę a tam mała bulwa , wiec ją ciach do doniczki z ziemią i znów stała i stała aż wkońcu wypuściła maleńki listeczek ,potem następny...i dziś stoi już tak Obrazek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45540" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

O...pięknie się zeszczepił zamiokulkas ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
kasia24
100p
100p
Od: 23 lis 2012, o 11:19

Post »

Śliczny fikus benjamina:) Gratuluję zamioculcasów, pięknie się prezentują. Moja próba rozmnożenia z takiej łodygi nie powiodła się niestety ;/
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

W końcu przejrzałam pożądnie twój wątek ;:7
Śliczne masz rośliny ;:138
paprocie pięknie rosną tylko tam , gdzie się nie kłócą...

Ja miałam dwa razy i dwa razy padły...no ale ja się z eMkiem wcale bardzo nie kłucę, on ze mną bardziej ;:306
Ale tak serio to ja już różne rzeczy czytałam , że jak ktoś z mieszkańców ma chhorą wątrobę , że jak w mieszkaniu idzie żyła wodna itp. itd. trzeba się nimi odpowiednio zająć i tyle, tobie widzę udaje się to świetnie....też chyba spróbuję jeszcze raz....jak spotkam paproć ;:333
weronisia997
100p
100p
Kontakt:

Post »

No i stało się moja paprotka wylądowała na kompostowniku schła , sypała się , wcale ładna nie była i poszła precz bo mnie denerwowała a przecież też się nie kłócę często z moim M to pewnie przez tę żyłę wodną albo chorą wątrobę albo jeszcze jakiś inny przesąd a może po prostu nie pasowało jej u mnie :oops:
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

No i minął rok od mojego wpisu...i chcę powiedzieć że mam 2 różne i ;:oj rosną, jedna zaczęła przysychać jak zaczął się sezon grzewczy (a stała na szafie i ciepło z grzejnika waliło wprost na nią) więc postawiłam ją w chłodnym pokoju i rośnie sobie w najlepsze :heja

Więc praidłowa opieka i trochę cierpliwosci i paprocie będą rosły wszędzie....bo eM dalej czasem się ze mna kłuci ;:113
weronisia997
100p
100p
Kontakt:

Post »

trzeci raz próbuję coś napisać i wciąż zaczynam od nowa.....nie chcę mi się od nowa wszystkiego pisać więc na razie pokażę moje roślinki a może potem coś napiszę Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
weronisia997
100p
100p
Kontakt:

Post »

dobra to teraz kilka słów o moich roślinkach ...na początek storczyki ...mam ich aż trzy ale kocham je bardzo ..ten w środku to nowość dostałam od M na urodziny i właśnie powtórzył kwitnienie...dalej ficus ...w czasie zimy stracił prawie wszystkie listki ...myślałam ,że po nim ale podniósł się...czy wasze benijaminki też tak mają ? ...dalej miniaturka skrzydłokwiata...mała ale słodka ...też czasem kwitnie i na koniec mój ,,patyczak ,, rośnie jak szalonyi czasem zakwita....to na dziś tyle....miłego oglądania :D
Awatar użytkownika
sylwik
500p
500p
Od: 22 lip 2006, o 10:39

Post »

Mój benjaminek tak zawsze ma. Co zima to gubi liście a gdy kończy się okres grzewczy to zaczyna się szał na rośnięcie nowych liści. Gubi liście bo ma za suche powietrze, stoi też blisko kaloryfera. Gdy na dworze już jest bardzo ciepło wystawiam benjaminka na dwór. Najlepsze miejsce to jest pod drzewami żeby nie było za dużo słońca bo może spalić liście. Deszcz je podlewa. I tak sobie bardzo dobrze rośnie.
Awatar użytkownika
krakfix
50p
50p
Od: 19 mar 2011, o 14:35

Post »

piękne, zadbane roślinki:)
Pozdrawiam, Monika:)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=76198" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”