Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

Aga i Dana oba Wasze ogrody błyszczą jednakowo :D nawet mucha nie ma na czym usiąść :wink: ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Iwonko, w imieniu swoim bardzo dziekuje :)
Staram sie, ale te chwasty to walka z wiatrakami... Mimo to, matom przeciwchwastowym mowie NIE :)
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry wieczór Aguś. :wit
Dawno mnie nie było, ale tylko we wpisach, starałam się śledzić zaprzyjaźnione wątki na bieżąco. Ten rok jest dla mnie jakiś pechowy, masa pracy, po której padam na twarz, trzykrotne odwiedziny dzików na działce....wyobrażasz sobie, co posprzątałam i wyrównałam rabaty, za parę dni to samo....działka wyglądała, jakby ktoś ja przekopywał......do tego wyjedzonych mnóstwo cebulowych(z ok200 tulipanów ostał mi się może 10). Trochę trwało zanim nabrałam chęci na dalsze prace. Jedyny pozytyw, to taki, ze rabatki mam na pewno dobrze wzruszone. :;230 Aguś, jak przetrwały Twoje róże, u mnie jest dziwnie w niektórych miejscach mniej więcej w połowie krzaka, gałązki są przemarznięte, jakby w ty miejscu przeszła jakaś fala zimna.
Miłego wieczoru, ja oczywiście jeszcze w pracy. ;:224

Twój ogród jest cudowny, nawet pokazywałam go koleżance, że taki bym chciała, wzbudziłam w niej jakieś niezrozumiałe rozbawienie. :wink: Staram się, jak mogę, a że wychodzi trochę inaczej? No przecież nie mogę Cię małpować na żywca, więc stosuję taki swoisty kamuflaż. 8-)
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś wierzę Ci na słowo jeśli chodzi o chwasty :D, ponieważ Twój ogród zawsze wygląda, jakby ogrodnik przed chwilą skończył pracę. Błyszczy.
Ja też niedawno wróciłam z ogrodu, wypieliłam wszystkie rabaty...nie potrafię już chodzić prosto :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu witaj wieczorkiem, po pracowitym dniu ;:196
U Ciebie działania ogrodowe, u mnie domowe :lol: Mój ogródek poszedł w odstawkę do świąt..... najpilniejsze prace już zrobione..... jeszcze tylko w poniedziałek podwiążę pnące róże do pergoli, a pozostałe zajęcia na rabatach dopiero po świętach.
Teraz generalnie pucuję domek, pomieszczenie po pomieszczeniu..... no i mam do robienia kilka wianków, jeszcze się za to nie wzięłam :roll:
Jak zawsze z zachwytem obejrzałam zdjęcia Twojego przepięknego ogrodu.... można się w nim zatracić ;:167
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Pięknie i wiosennie się już zrobiło. U Ciebie nie widać chwastów, pewnie z lupą trzeba ich szukać. Teraz już tylko odpoczywać i cieszyć się pięknymi roślinami.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agnieszko, ale błysk ... praca dobrze wykonana, pięknie wystrzyżone, tylko usiąść i się delektować. My w tym roku jesteśmy strasznie w tyle ... ale damy radę :wink: Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Ogród wymaga sporo pracy i czasu ale masz go Agnieszko uporządkowany do perfekcji ;:180
Do tego dochodzi jak piszesz odszczurzanie, gotowanie, pranie... i oczywiście zadania domowe.
Czy w tej sytuacji masz w ostatnich tygodniach jeszcze czas na chodzenie z kijami?

Dzisiaj zmobilizowaliśmy się po ponad miesiącu przerwy na ogródkowe roboty wznowić chodzenie z kijami - małżonka a ja bieganie, było wspaniale :D MEGA GEIL !!!
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej Aguś......dawno nie było, przepraszam :oops:
ale zmian strasznie duuuużo........ ;:oj
zaś porządek - pierwsza klasa....... ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Witam sobotnio- pracowity dzień za Wami.. ale gdzie Ty masz te chwasty.. ? Ja nigdy nie widziałam na żadnym zdjęciu- chociaż raz, pamiętam, specjalnie sfotografowałaś jednego- podejrzewam jednak, że został tam posadzony :wink:
Piękny ogród, jak zawsze dający wytchnienie swoim widokiem!
Udanej niedzieli :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bo chwasty Agi są jak ufo. Nikt ich tak na prawdę nie widział ;:224 :;230 Tak na serio oczywiście wszędzie rosną, ale u Ciebie Aguniu po prostu zawsze jest nienaganny porządek.
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Danusiu i Agnieszko, wasze obydwa ogrody są wspaniałe, takie czyste, pełne ładu, i soczystej zieleni.
Takie naturalnie piękne w swojej prostocie, a zarazem obdarzone wieloma naturalnymi dodatkami, takie dostojne i poważne,
jakby wychodziły do nas z tego gąszczu naturalnego wdzięku.
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

perfecto ;:215 ;:215 czyściusieńko mucha nie siada, trawnik wygląda jak zielony dywan.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Swoje brzegi rabat wycinam pracowicie nożem do trawnika-trochę to trwa. Udało mi się wczoraj zepsuć kształt jednej różanej-takie ułatwienie przy koszeniu, że rabatę trzeba będzie mocno zmienić. Wygląda koszmarnie :evil: Ale korekta później, kiedy zdążę z pieleniem na pozostałych rabatach. U mnie naprawdę jest dużo chwastów, a nie takie UFO ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aga, świetne zdjęcia pokazowych rabat w takimż ogrodzie ;:108