Marzenia się spełniają...
Re: Marzenia się spełniają...
Witaj! Dorcia 7! Cieszę się, że jeszcze mnie pamiętasz;-) Mam nadzieję, że sezon natchnie mnie na częstsze wizyty na fo. Obiecuje niedługo zdjęcia.
Zdjęcia faktycznie mogą być większe. A pies najbardziej przypomina australijskiego dingo
Ale to chyba nie ta rasa? 

Wbrew pozorom dosyć często słyszę pytanie jaka to rasa? Najpierw myślała ze się ze mnie nabijają ale teraz odpowiadam prawie Wilk

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko ,ostatnie zdjęcie czyżby to już taka duża piwonia 

Sukcesy i porażki - skrócona wersja posumowania dnia
Udało się posadzić dwie azalie pod sosną. Mocno urosła ( nie wiadomo kiedy) i przycięłam dolne gałęzie. Zastanawiała się czym uzupełnić ten fragment. Padło na azalie. Trudne z powodu gałęzi nad głową. Ziemia mocno w tym miejscu piaszczysta. Skomponowałam mieszankę z kompostu, kwaśnej ziemi i igliwia. Mam nadzieję, że im się tutaj spodoba.

Liliowiec posadzony w tamtym roku. Ma o tyle trudno, że jest na drodze Rudej. Jak widać się nie poddaje;-)
Mocno nadgryzione RH. Czy ktoś może mi powiedzieć co z nim? jak mogę mu pomóc? Obok dwa mają się dużo lepiej.

I sukces w postaci mocno uciętego szczypiorku z dwiema koleżankami.
-- 11 kwi 2014, o 21:04 --

Udało się posadzić dwie azalie pod sosną. Mocno urosła ( nie wiadomo kiedy) i przycięłam dolne gałęzie. Zastanawiała się czym uzupełnić ten fragment. Padło na azalie. Trudne z powodu gałęzi nad głową. Ziemia mocno w tym miejscu piaszczysta. Skomponowałam mieszankę z kompostu, kwaśnej ziemi i igliwia. Mam nadzieję, że im się tutaj spodoba.

Liliowiec posadzony w tamtym roku. Ma o tyle trudno, że jest na drodze Rudej. Jak widać się nie poddaje;-)

Mocno nadgryzione RH. Czy ktoś może mi powiedzieć co z nim? jak mogę mu pomóc? Obok dwa mają się dużo lepiej.

I sukces w postaci mocno uciętego szczypiorku z dwiema koleżankami.
-- 11 kwi 2014, o 21:04 --
Tak to piwonia. Była w doniczce dlatego przegoniła te w ziemi. Jednakże dopiero ją wsadziłam więc nie należy spodziewać się rewelacji.gracha pisze:Moniko ,ostatnie zdjęcie czyżby to już taka duża piwonia
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Coś juz się dzieje i u Ciebie w ogrodzie. U mnie tak samo mało kwiecia.
Bergenia też ma jednego kwiatka ;)
Piwonie też tak u mnie wyglądają
Bergenia też ma jednego kwiatka ;)
Piwonie też tak u mnie wyglądają

Na południu cieplej, widocznie nie załapałyśmy się na to ciepło;-)
Po dzisiejszym deszczu może się poprawi i ogród zrobi się kolorowy.
Po dzisiejszym deszczu może się poprawi i ogród zrobi się kolorowy.
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ścieżka rewelacyjna-bardzo bym chciała mieć taką u siebie