Nasiona rzodkiewki kupiłam wczesnej , te są ładne okrąglutkie z namiotu ale w gruncie też się trafiają nieforemne,jak za długo są w ziemi to już w ogóle do niczego, robią się zdrewniałe,ja przerywam do zjedzenia

Alu na pewno jeszcze zdążysz wysiać bratki ,ja wysiewam wprost do gruntu,pikuję jesienią na stałe miejsca ,na wiosnę już ładnie kwitnąalicjad31 pisze:Grażynkopiękne bratki ja w tym roku zapomniałam o nich ,ale jakbym jeszcze posiała do pojemniczków to miałabym je później
Aurelko niech Ci kwiatki zdrowo rosnąsemirek pisze:Grażynko masz pachnące kwiatki i pyszne rzodkieweczki. Jutro idę wsadzac kwiatki od Ciebie
Grażynko , właśnie czy nie są za duże ,przecież to jeszcze miesiąc do wysadzania,przyznaję szczerze to pierwszy raz praktykuję własne wysiewy, chociaż w tym roku wiosna wcześniejsza i będzie można wcześniej wysadzić, do namiotu wysadzamybyna pisze:Grażynko, ale ty masz już duże pomidory. Tylko patrzeć, jak zaczną kwitnąć. Wysadzisz je do folii czy na grządkę?
Sabinko nigdy nie praktykowaliśmy uprawy pomidorów w doniczkach,zawsze w namiocie ,ale skoro Maja tak mówi to pewnie można poeksperymentowaćnifredil pisze:przedszkole pięknie się prezentuje i tak jak wspomniała Byna tylko czekać na kwitnienie. Oglądałam dzisiaj zaległą Maję w ogrodzie i właśnie był odcinek o pomidorach sadzonych i owocujących w donicach na tarasieChyba zacznę się poważnie zastanawiać nad zapomidorowaniem mojego metrażu
Alu dzięki,chciałabym żeby do zbiorów były takie zdrowealicjad31 pisze:Grażynko jakie piękne to przedszkole i takie zdrowe
Małgosiu , moje maluszki wspomagam nawozem startowym Magiczna siła ,dostałam go w prezenciePEPSI pisze:Grażynko, Twoje przedszkole jest cudne. Moje dopiero na ...położniczym.A jakim nawozem się wspomagasz? Jak moje maluszki ( są dopiero po przepikowaniu) podrosną to dam biohumusa, bo w gruncie to tylko jadą na kompoście i na...pokrzywach
Aniu bratki z mojego siewu,bardzo wdzięczne długo kwitnące kwiatki , bardzo też lubimy wlasne pomidorki i papryczkianym pisze:Grażynko ciemny bratek na tle jasnych kamieni wygląda rewelacyjniea przedszkolaki dorodne
Będzie u Ciebie pomidorowo i paprykowo
Marysiu ,sama jestem zdziwiona że tak mi ładnie rosną ,oby nie przechwalić, dzięki za pochwałę bratkówMariaWy pisze:Grażynko twoje przedszkolaki nadają się już do starszakówa bratki superaśne.
Kasiulka sama siebie nie podejrzewałam nigdy że będę na stare lata ogrodniczką,nawet nie źle mi to idzie ,chyba znalazłam swoje miejsce na ziemiKasiula17 pisze:Bratki cudowne mają kolory, miodzio i tyle.
Ale pomidorkami to mnie zaszokowałaś, piękne już i ten intensywny zielony na ich liściach, widać ze masz rączkę do pomidorków.
Teresko ten ciemny chyba najładniejszy i cieszy że sama wyhodowałam,sadzonki nie długo nie będą się mieścić na parapecieMamciaTerenia pisze:Ale ładne bratki a ten ciemny to cudo![]()
Sadzonki barrrdzo dorodne, super!