Moje storczyki i ...masa pytań
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie byłem to ja z wymyslaniem nazwy "mućka", gdzieś na naszym forum zobaczyłem taki opisStorczykowa pisze:Nie wiem, kto wymyślił te całe "mućki". a Phalaenopsisy ever spring i podobne rzeczywiście trudno znaleźć w kwiaciarni (ja tylko raz spotkałam), ale łatwo je można spotkać na wystawie.marta83 pisze:Storczykowa tego Phal. przewrotnie tak nazwał Orchideomaniak i wcale to nie ujmuje ani jego gatunkowi ani urodzie. a ogólnie mówiąc to Phal ever spring jest ciężki do znalezienia w kwiaciarniach ale polować warto bo ładne okazy to są.np. ever spring Pionier champion w Orchid sklepiku ale to za duży koszt jak dla mnie

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
ją wymyślono jak ja już byłam na forum. być może ją wymyślono wtedy, kiedy dałam zdjęcia moich everspringopodobnych Phalaenopsisów, ale nie wiem... w każdym razie miałam w avatarze obrazek z moim Phalaenopsis ever spring i może komuś skojarzył się on z krową...Orchideomaniak pisze:Nie byłem to ja z wymyslaniem nazwy "mućka", gdzieś na naszym forum zobaczyłem taki opisStorczykowa pisze:Nie wiem, kto wymyślił te całe "mućki". a Phalaenopsisy ever spring i podobne rzeczywiście trudno znaleźć w kwiaciarni (ja tylko raz spotkałam), ale łatwo je można spotkać na wystawie.marta83 pisze:Storczykowa tego Phal. przewrotnie tak nazwał Orchideomaniak i wcale to nie ujmuje ani jego gatunkowi ani urodzie. a ogólnie mówiąc to Phal ever spring jest ciężki do znalezienia w kwiaciarniach ale polować warto bo ładne okazy to są.np. ever spring Pionier champion w Orchid sklepiku ale to za duży koszt jak dla mnienie wpadłbym na taką nazwę
zasypałąm cynamonem i zostawiłam na 24 godziny, a potem wsadziłą do podłoza zwilzonego spryskiwaczem, no i dzis mineło 5 dni wiec podlałam,bo kwiatki naprawde zwiedniete są
mam pytanie czy liscie odzyskaja kolor czy pozostano takie zółtawe, bo nie wiem po czym mam poznac ze wszystko juz w porządku,jak mam "zmusic" roslinke do wypuszczenia nowych korzeni (no bo niedużo mu zostało)
mam pytanie czy liscie odzyskaja kolor czy pozostano takie zółtawe, bo nie wiem po czym mam poznac ze wszystko juz w porządku,jak mam "zmusic" roslinke do wypuszczenia nowych korzeni (no bo niedużo mu zostało)
MoNiKa
-
- 500p
-
- 500p