Soczewiański bezcegiełkowy ogródek :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Soczewiański bezcegiełkowy ogródek :)

Post »

Jestem bardzo ciekawa jak będzie ten bodziszek wyglądał.
Ostatnio bardzo mnie one interesują
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Zdrowiej sobie powoli i nie przesadzaj w tym ogródku. Ja dziś zaczęłam sobie pluc w brodę, że posłuchałam męża - żal mu było trawnika na moja rabatkę, więc zaczęłam sadzic rosliny w trawie - dziś nie mogłam już znieśc tego, że prymulki, bratki i stokrotki powoli w trawniku zanikają, a wychodzących kłączy w ogóle nie widac i wzięłam się za wyrywanie trawy - koszmar!!!
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Zimno szybko odeszło - od wczoraj jest ciepkutko nawet wieczorem.
Mam nadzieję, że zdrówko też coraz lepsze u Ciebie.
A czy jakiś dość mocny powojnik ma kształt kwiatów taki jak np Frances Rivis ale jest koloru białego? A ewentualnie z wielkokwiatowych białego pewniaka jakiego byś mi poleciła?
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Witajcie słoneczka :wit:

Ostatnie dni minęły mi dość leniwie. Posadziłam dalie które dostałam od Miłki ;:196 ;:196 przesadziłam clemka, brunnerę. Zasiliłam nawozem.. Porobiłam obiecane paczki, kilka fotek- może jutro wieczorkiem- dziś nie mam siły.

Olku czy oby na pewno? :D Też tak jakiś czas mówiłam ;:224

Marzenko robię na spokojnie. Znaczy przemyślanie. I tak w sumie zawsze przesadzam, więc :oops: Dziękujemy ;:196

Gosiu mnie też bardzo intrygują. Szczególnie po tym jak Wandzia zaczęła pisać i pokazywać zestawienie swoich :D Jak coś się na miejscu trafi chętnie kupię, bo zamawiać przez net to troszkę.. No wiadomo sama przesyła 15zł wzwyż.

Aga fakt wyrywanie trawy (przypominam jestem tez na tym etapie) to istny koszmar. Tak to wydaje się, że te nasze trawniki takie lichę ale weź to rwij później :evil: Łącze się w bólu ;:4

Beatko Ciebie zostawiłam na koniec. Bodziszek to ten https://www.google.pl/search?newwindow= ... gIEpS2AOKQ
pewnie szukałaś przez hasło bodziszek a można go znaleźć łatwo przez łaciński odpowiednik geranium
Co do clematisów.. z Antragene czyli grupy botanicznych przychodzi mi jedynie do głowy Albina Plena. Jeśli chodzi o jasne (niekoniecznie białe) wielkokwiatowe to jestem zdecydowaną fanką 'Utopi'. Jest przecudowna. Jeśli przegrzebiesz mój wcześniejszy wątek znajdziesz jej zdjęcia. Bezproblemowo rosła rok, przemarzła niestety :cry: Z jasnych polecam również Omoshiro, sporo ludzi się nią zachwyca.
Zdrówko faktycznie lepiej.. tylko ten kaszel. Ale to minie :wink:

Zatem czekajcie teraz na porcję świeżutkich fotek. Troszkę roślin kwitnie :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taaaaak, bardzo leniwie :;230 - połowa pracy zrobiona w chwilkę i piszesz, że był to czas bardzo leniwy. No, no!
Czekamy oczywiście na fotki, by zobaczyć ile się zmieniło w ogrodzie podczas tego leniuchowania ;:215

Dzięki za clemki - ten biały jest piękny, o taki mi właśnie chodziło. Pozostałe wskazania także śliczne, ale pozostaję przy bieli jak na razie.
Twoja Utopia rzeczywiście została w mej pamięci podczas podróży po Twych i innych wątkach.
Bodziszek jest ekstra!
Co na kaszelek to zaraz osobiście napiszę.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No dobrze, zaczekamy na świeżutkie zdjęcia. NIedługo jak to wszystko ruszy, nie nadążymy z fotografowaniem nowości :D
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ogrodowe duszki :wit
Dziś miałam dzień bez ogrodu. No prawie. Nic w nim nie robiłam ale! Kupiłam dalię Silver Yers- zobaczymy czy wyrośnie co trzeba. Dodatkowo kilka paczek nasion- czosnek niedźwiedzi, sałaty kruche, rzymskie, mieszanki warzywne, lubczyk i przetarcznik kłosowy różowy. Będę siać ;:172

Beatko staram się wyskoczyć do ogrodu kiedy tylko mogę, niestety nie zawsze się udaje coś zrobic, bo małej teraz w głowie jedno- zabić Frances Rivisa przy barierce :twisted: . Skoro o nim mowa tak już się koleszka bujnął (ups. raczej koleżanka)

Obrazek

Na utopię poluję i przysięgam, że nie spocznę póki nie zdobędę.

Wandziu zrobiłam kilka dni wolnego i już ile fotek nacykałam. Miły mamy kwiecień w tym roku ;:333

Macie zdjęcia kochani

Obrazek

Hortensja ogrodowa. Będzie coś z niej? Zakwitnie?
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

W sumie jak się stokrotkom przyjrzeć to są i pełne :) Moja siewna radość. Teraz to już co roku, bardzo mnie zachwyciły. Ozdoba wiosny- rzucają się w oczy
Obrazek

Skoro mowa o sianiu to te też moje, po dwóch latach zamulenia postanowiły zakwitnąc
Obrazek Obrazek

I tak żeby żółtości stała się zadość
Obrazek
Obrazek

Pod jałowcem zrobiło się kolorowo
Obrazek

Cudak- Nazwę mam ale nie chce mi się szukać. Jeśli ktoś ciekawy to się wysilę. Nie mniej tulipan botaniczny, który myśli czy to już wiosna
Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i wartało czekać - ślicznie się pokazały rośliny na Twoich fotkach. Ładnie zaprezentowane. ojjj, tak tak.
Uśmiałam się z zabijania clemka przy barierce ;:oj
Wprawdzie dzień bez ogrodu - ale z tego co piszesz - z ogrodem w tle.... troszkę nasion jednak się nabyło.
Jak zasiejesz, to troszkę sięgnij ręką dalej, co by i do mnie nasionka od Ciebie przywędrowały.
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Paula :wit

Bardzo spodobał mi się Twój ogródek i sposób, w jaki opisujesz niemal każdą roślinkę. Widać, że bardzo lubisz robić na rabatkach a kwiaty pięknie Ci się odwdzięczają. Jestem ciekawa, co to takiego z plamkami i fioletowo-różowym kwiatkiem? Jakaś miodunka?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kusisz tym barwinkiem, oj kusisz ;:65
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Śliczności.

Paczka dotarła - dzięki wielkie. Roślinki już wsadzone. Suuuper. Sama nie wiem, co mnie ucieszyło najbardziej. Ale chyba żurawka - ma kobietka potencjał :) Zrobiłam z niej trzy :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ładne te żółte prymulki. Akceptowalne! :wink: Ciekawa ta z grubymi liśćmi, już gdzieś taką widziałam ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie słoneczka ;:3

Beatko no mnie tak do śmiechu nie było jeśli chodzi o clemka :roll: Szatan mały :twisted:
Tak troszkę nasion się nabyło, część już posiana.
Karolinko cieszę się, że to piszesz. :) Ogród tworzę już kilka lat. Może nie jest jakiś och ach ale w porównaniu co było wcześniej jest na prawdę spora różnica. No i kończy mi się miejsce. Będę musiała się przerzucić na inne części działki :wink:
Aga cieszę się, że mogłam pomóc i że jesteś zadowolona. Małe takie trochę ale zobaczysz urosną :wink:
Miłeczko tylko akceptowalne ? :shock: Ta z grubymi liśćmi jest siana. Podobno omszona :roll: Cieszą oko mimo rozmiaru :wink:

Dzisiaj jest na dworze całkiem znośnie więc nie wiem czy nie wyskoczę na momencik na ogród jak mała wstanie. W sumie to tylko ta najgorsza robota mi została- trawnik zryć i wkopać obrzeża... O jak mi się chce :roll:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

E! Ty nic nie rozumiesz!!! ;:306 Nie lubię prymulek ogólnie. Akceptuję tylko te lekarskie i o delikatnych pastelowych barwach. A tu na złość wiekszość odmian ma wściekłe kolory. I jedyne, które mi oprócz lekarskich przetrwały są wściekłoróżowe ;:223 Nie mam sumienia ich wyrzucić ;:131
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Paula :D Co prawda goszczę pierwszy raz ale na pewno jeszcze zastukam do Twoich bram ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”